Kurczak po chińsku
Przepis
drugie danie Rodzaj dania | proste Poziom trundności | 30 min. Czas przygotowania | drób Główny składnik | 20 zł Koszt przygotowania | kuchnia chińska Kuchnia | 2 Ilość porcji
Autor przepisu:
Myszka_gotuje
Szybki sposób na chińską kuchnię
Ugotowałem to!2
Dodajdo ulubionych
Usuńz ulubionych
Oceń przepisTwoja ocenaOcena przepisuJuż oceniłeś
Drukujprzepis
Drukujlistę składników
1komentarz
Składniki
- 1 filet z kurczaka
- 2 jajka
- 2 szklanki mąki
- 3 łyżki miodu płynnego
- 2 i pół łyżki sosu sojowego ciemnego
- 3 ząbki czosnku przeciśniętego przez praskę
- 2 łyżeczki przyprawy do dań chińskich
- 3 czubate łyżeczki chili
- 1 suszona papryczka chili
- 1 łyżeczka czosnku granulowanego
- 1 mieszanka warzyw chińska
0
4
Sposób przygotowania:
- Piersi kurczaka rozbij na kotlety
- Nacieraj przyprawą do dań chińskich i czosnkiem granulowanym.
- Mąkę mieszaj z 3 łyżeczkami chili.
- Jajka mieszaj z 2 łyżkami wody.
- Warzywa podsmaż na oliwie wraz z jedną łyżką sosu sojowego.
- 3 łyżki miodu, 1,5 sosu sojowego, 3 ząbki czosnku przeciśnięte przez praskę i jedną posiekaną papryczkę chili , podgrzej aż sos zacznie się pienić. Wtedy odstaw.
- Kurczaka obtocz w mące, następnie w jajku i ponownie w mące.
- Smaż na oleju na złoty kolor - około 5 minut z każdej strony.
- Podawaj: warzywa na których ułożysz kurczaka, polane sosem.
- I gotowe :)
Komentarze (1)
Dodaj komentarz do artykułu
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
pokaż wszystkie komentarze
Polecam, pyszna chińszczyzna zrobiona po swojemu:):) pychotka..
- 0Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieZaloguj się aby oceniaćOstatnio ocenili:
- 0Tyle osób ocenia komentarz negatywnieZaloguj się aby oceniaćOstatnio ocenili:
- podziel się
- zgłoś naruszenie
Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.