zamknij

Kurczak po chińsku

Przepis

drugie danie Rodzaj dania | proste Poziom trundności | 30 min. Czas przygotowania | drób Główny składnik | 20 zł Koszt przygotowania | kuchnia chińska Kuchnia | 2 Ilość porcji
Myszka_gotuje
Autor przepisu:
Szybki sposób na chińską kuchnię
Ugotowałem to!2
Dodajdo ulubionych
Usuńz ulubionych
0Oceń przepisTwoja ocenaOcena przepisuJuż oceniłeś
Drukujprzepis
Drukujlistę składników
1komentarz
Autor: myszkagotuje.blogspot.comKurczak po chińsku

Składniki

  • 1 filet z kurczaka
  • 2 jajka
  • 2 szklanki mąki
  • 3 łyżki miodu płynnego
  • 2 i pół łyżki sosu sojowego ciemnego
  • 3 ząbki czosnku przeciśniętego przez praskę
  • 2 łyżeczki przyprawy do dań chińskich
  • 3 czubate łyżeczki chili
  • 1 suszona papryczka chili
  • 1 łyżeczka czosnku granulowanego
  • 1 mieszanka warzyw chińska
0
4

 

Sposób przygotowania:

  • Piersi kurczaka rozbij na kotlety
  • Nacieraj przyprawą do dań chińskich i czosnkiem granulowanym.
  • Mąkę mieszaj z 3 łyżeczkami chili.
  • Jajka mieszaj z 2 łyżkami wody.
  • Warzywa podsmaż na oliwie wraz z jedną łyżką sosu sojowego.
  • 3 łyżki miodu, 1,5 sosu sojowego, 3 ząbki czosnku przeciśnięte przez praskę i jedną posiekaną papryczkę chili , podgrzej aż sos zacznie się pienić. Wtedy odstaw.
  • Kurczaka obtocz w mące, następnie w jajku i ponownie w mące.
  • Smaż na oleju na złoty kolor - około 5 minut z każdej strony.
  • Podawaj: warzywa na których ułożysz kurczaka, polane sosem.
  • I gotowe :)
Zainspiruj nas

Komentarze (1)

Dodaj komentarz do artykułu
  • Udostępnij komentarz w:
publikuj
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
olga_nowicka

Polecam, pyszna chińszczyzna zrobiona po swojemu:):) pychotka..

  • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
      0
    • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
        0
      • zgłoś naruszenie
      Pomoc | Zasady forum
      Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.

      Zobacz również

      Klasyczny śledź w śmietanie z pieczonymi ziemniakami i burakami Piotra Kucharskiego
      Przepis 22

      Klasyczny śledź w śmietanie z pieczonymi ziemniakami i burakami Piotra Kucharskiego

      Klasyka na twoim stole

      Atletyczny kurczak Przepis 20

      Atletyczny kurczak

      Pomysł na lekkie drugie danie

      Rozśpiewany deser na lekkim rauszu Przepis 13

      Rozśpiewany deser na lekkim rauszu

      Takie ciasto rozweseli każdego

      Corpus delicti końca lata Przepis 211

      Corpus delicti końca lata

      Przepyszny deser — słodki dzięki malinom i kwaśny dzięki cytrynie

      Deser z mrożonych truskawek Przepis 17

      Deser z mrożonych truskawek

      Truskawkowe szaleństwo na poprawę nastroju

      Sztuka mięsa z ziemniaczkami i marchewką Przepis 10

      Sztuka mięsa z ziemniaczkami i marchewką

      Wołowina z pysznymi ziemniakami i sosem

      Wiśniowy drift Przepis 102

      Wiśniowy drift

      Sernik z sosem wiśniowym

      Sarna w wielkim mieście Przepis 20

      Sarna w wielkim mieście

      Burgery z dziczyzną i nietypowym dżemem

      tvnpix