zamknij

Kurczak po chińsku

Przepis

drugie danie Rodzaj dania | proste Poziom trundności | 30 min. Czas przygotowania | drób Główny składnik | 20 zł Koszt przygotowania | kuchnia chińska Kuchnia | 2 Ilość porcji
Myszka_gotuje
Autor przepisu:
Szybki sposób na chińską kuchnię
Ugotowałem to!2
Dodajdo ulubionych
Usuńz ulubionych
0Oceń przepisTwoja ocenaOcena przepisuJuż oceniłeś
Drukujprzepis
Drukujlistę składników
1komentarz
Jeśli chcesz dodać
przepis/inspiracje do ulubionych
zarejestruj się lub zaloguj
Autor: myszkagotuje.blogspot.comKurczak po chińsku

Składniki

  • 1 filet z kurczaka
  • 2 jajka
  • 2 szklanki mąki
  • 3 łyżki miodu płynnego
  • 2 i pół łyżki sosu sojowego ciemnego
  • 3 ząbki czosnku przeciśniętego przez praskę
  • 2 łyżeczki przyprawy do dań chińskich
  • 3 czubate łyżeczki chili
  • 1 suszona papryczka chili
  • 1 łyżeczka czosnku granulowanego
  • 1 mieszanka warzyw chińska
0
4

 

Sposób przygotowania:

  • Piersi kurczaka rozbij na kotlety
  • Nacieraj przyprawą do dań chińskich i czosnkiem granulowanym.
  • Mąkę mieszaj z 3 łyżeczkami chili.
  • Jajka mieszaj z 2 łyżkami wody.
  • Warzywa podsmaż na oliwie wraz z jedną łyżką sosu sojowego.
  • 3 łyżki miodu, 1,5 sosu sojowego, 3 ząbki czosnku przeciśnięte przez praskę i jedną posiekaną papryczkę chili , podgrzej aż sos zacznie się pienić. Wtedy odstaw.
  • Kurczaka obtocz w mące, następnie w jajku i ponownie w mące.
  • Smaż na oleju na złoty kolor - około 5 minut z każdej strony.
  • Podawaj: warzywa na których ułożysz kurczaka, polane sosem.
  • I gotowe :)
Zainspiruj nas

Komentarze (1)

Dodaj komentarz do artykułu
  • Udostępnij komentarz w:
publikuj
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
olga_nowicka

Polecam, pyszna chińszczyzna zrobiona po swojemu:):) pychotka..

  • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
      0
    • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
        0
      • zgłoś naruszenie
      Pomoc | Zasady forum
      Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.

      Zobacz również

      Przysmak młodości Przepis 137

      Przysmak młodości

      Kanapka idealna!

      Wrobiona cielęcina osadzona na talerzu z gangiem borowików Przepis 80

      Wrobiona cielęcina osadzona na talerzu z gangiem borowików

      Klasyczne połączenie grzybów i mięsa

      Sztuka mięsa z ziemniaczkami i marchewką Przepis 10

      Sztuka mięsa z ziemniaczkami i marchewką

      Wołowina z pysznymi ziemniakami i sosem

      Śledzie Kasi Klich
      Przepis 34

      Śledzie Kasi Klich

      Śledź o korzennym posmaku

      Szaszłyki wyborne Przepis 59

      Szaszłyki wyborne

      Nie tylko na sezon grillowy

      Pudding z bagietki Przepis 17

      Pudding z bagietki

      Pudding z bagietki? To możliwe nie tylko w Anglii

      Ryba w curry Przepis 15

      Ryba w curry

      Indie na talerzu

      Kotlety mielone na ostro Przepis 19

      Kotlety mielone na ostro

      Nowa wersja znanego dania

      tvnpix