zamknij

Kurczak po chińsku

Przepis

drugie danie Rodzaj dania | proste Poziom trundności | 30 min. Czas przygotowania | drób Główny składnik | 20 zł Koszt przygotowania | kuchnia chińska Kuchnia | 2 Ilość porcji
Myszka_gotuje
Autor przepisu:
Szybki sposób na chińską kuchnię
Ugotowałem to!2
Dodajdo ulubionych
Usuńz ulubionych
0Oceń przepisTwoja ocenaOcena przepisuJuż oceniłeś
Drukujprzepis
Drukujlistę składników
1komentarz
Autor: myszkagotuje.blogspot.comKurczak po chińsku

Składniki

  • 1 filet z kurczaka
  • 2 jajka
  • 2 szklanki mąki
  • 3 łyżki miodu płynnego
  • 2 i pół łyżki sosu sojowego ciemnego
  • 3 ząbki czosnku przeciśniętego przez praskę
  • 2 łyżeczki przyprawy do dań chińskich
  • 3 czubate łyżeczki chili
  • 1 suszona papryczka chili
  • 1 łyżeczka czosnku granulowanego
  • 1 mieszanka warzyw chińska
0
4

 

Sposób przygotowania:

  • Piersi kurczaka rozbij na kotlety
  • Nacieraj przyprawą do dań chińskich i czosnkiem granulowanym.
  • Mąkę mieszaj z 3 łyżeczkami chili.
  • Jajka mieszaj z 2 łyżkami wody.
  • Warzywa podsmaż na oliwie wraz z jedną łyżką sosu sojowego.
  • 3 łyżki miodu, 1,5 sosu sojowego, 3 ząbki czosnku przeciśnięte przez praskę i jedną posiekaną papryczkę chili , podgrzej aż sos zacznie się pienić. Wtedy odstaw.
  • Kurczaka obtocz w mące, następnie w jajku i ponownie w mące.
  • Smaż na oleju na złoty kolor - około 5 minut z każdej strony.
  • Podawaj: warzywa na których ułożysz kurczaka, polane sosem.
  • I gotowe :)
Zainspiruj nas

Komentarze (1)

Dodaj komentarz do artykułu
  • Udostępnij komentarz w:
publikuj
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
olga_nowicka

Polecam, pyszna chińszczyzna zrobiona po swojemu:):) pychotka..

  • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
      0
    • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
        0
      • zgłoś naruszenie
      Pomoc | Zasady forum
      Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.

      Zobacz również

      Harira by Joseph Seeletso
      Przepis 61

      Harira by Joseph Seeletso

      Odrobina Afryki w twojej kuchni

      Smażony solony śledź Piotra Kucharskiego
      Przepis 22

      Smażony solony śledź Piotra Kucharskiego

      Podany na delikatnym puree

      Kanapki ze smażoną makrelą Przepis 150

      Kanapki ze smażoną makrelą

      Idealne na śniadanie lub kolację

      Kotlety mielone na ostro Przepis 19

      Kotlety mielone na ostro

      Nowa wersja znanego dania

      Gulasz z fasolki z zielonym chili Przepis 62

      Gulasz z fasolki z zielonym chili

      Włącz warzywa strączkowe do swojej kuchni — to naprawdę zdrowe i smaczne!

      Carpaccio z buraków Kasi Klich
      Przepis 66

      Carpaccio z buraków Kasi Klich

      Wytworna wersja pospolitego warzywa

      Gulasz z kopytkami Przepis 197

      Gulasz z kopytkami

      Wieprzowina w aromatycznym gulaszu

      Kurczak w boczku - Saltimbocca po polsku Piotra Kucharskiego Przepis 116

      Kurczak w boczku - Saltimbocca po polsku Piotra Kucharskiego

      Włoska potrawa w polskim wydaniu

      tvnpix