zamknij

Kurczak w boczku - Saltimbocca po polsku Piotra Kucharskiego

Przepis

drugie danie Rodzaj dania | wymaga pracy Poziom trundności | 1 godz. Czas przygotowania | drób Główny składnik | 20 zł Koszt przygotowania | inne Kuchnia | 4 Ilość porcji
Włoska potrawa w polskim wydaniu
Ugotowałem to!41
Dodajdo ulubionych
Usuńz ulubionych
0Oceń przepisTwoja ocenaOcena przepisuJuż oceniłeś
Drukujprzepis
Drukujlistę składników
6komentarzy
Autor: Studioo Małgorzata KujdaKurczak w boczku

Składniki

  • 4 filety z piersi kurczaka
  • 16 cienkich plastrów  boczku
  • do smaku pieprz
0
22

Sposób przygotowania:

Filety przypraw pieprzem. Na desce ułóż dwa plastry boczku, ułóż na nich filet, na wierzchu ułóż dwa kolejne plastry boczku, przykryj folią spożywczą i rozbij na płaskie kotlety - zamiast tłuczka możesz użyć ciężkiej patelni. Czynność powtórz z pozostałymi filetami. Rozgrzej patelnię i usmaż filety, z każdej ze stron po 5 minut.

Zainspiruj nas

Komentarze (6)

Dodaj komentarz do artykułu
  • Udostępnij komentarz w:
publikuj
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
~Gość

Wera
Rowan Astion
as Mr. Bean

  • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
      0
    • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
        0
      • zgłoś naruszenie
      ~Gość

      Pycha, ja robiłam saltimbocce wg Okrasy, dodatkowo z serem, a do tego kasza, mniam.

      • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
          0
        • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
            0
          • zgłoś naruszenie
          ~Gość

          To na cienko filet...plasterek szynki na to plasterek sera zoltego zrolowac ...zszyc zhaczyc wykalaczkami..spanierowac ...na patelnie i co z tego wyjdzie?

          • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
              0
            • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
                0
              • zgłoś naruszenie
              ~Gość

              Ja zrobiłem tą potrawę w innej wersji. Zamiast boczku użyłem szynki szwarcwaldzkiej. Pychota.

              • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
                  0
                • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
                    0
                  • zgłoś naruszenie
                  ~Gość

                  Mmm... Mam w lodówce oba główne składniki, więc jutrzejszy obiadek gotowy :)

                  • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
                      0
                    • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
                        0
                      • zgłoś naruszenie
                      ~Gość

                      Smacznego.

                      • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
                          0
                        • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
                            0
                          • zgłoś naruszenie
                          Pomoc | Zasady forum
                          Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.

                          Zobacz również

                          Kopytka Piotra Kucharskiego Przepis 2369

                          Kopytka Piotra Kucharskiego

                          Samodzielne danie lub przepyszny dodatek

                          Knedle ze śliwkami Przepis 1262

                          Knedle ze śliwkami

                          Przepis na słodki obiad

                          Smażony solony śledź Piotra Kucharskiego
                          Przepis 22

                          Smażony solony śledź Piotra Kucharskiego

                          Podany na delikatnym puree

                          Kotlety mielone na ostro Przepis 19

                          Kotlety mielone na ostro

                          Nowa wersja znanego dania

                          Gulasz z fasolki z zielonym chili Przepis 62

                          Gulasz z fasolki z zielonym chili

                          Włącz warzywa strączkowe do swojej kuchni — to naprawdę zdrowe i smaczne!

                          Pudding z bagietki Przepis 17

                          Pudding z bagietki

                          Pudding z bagietki? To możliwe nie tylko w Anglii

                          Bruschetta z fasolą
                          Przepis 12

                          Bruschetta z fasolą

                          Specjalność Włochów na przystawkę

                          Kolorowa samba warzywna Przepis 21

                          Kolorowa samba warzywna

                          Zdrowe i pyszne danie

                          tvnpix