zamknij

Kurczak w boczku - Saltimbocca po polsku Piotra Kucharskiego

Przepis

drugie danie Rodzaj dania | wymaga pracy Poziom trundności | 1 godz. Czas przygotowania | drób Główny składnik | 20 zł Koszt przygotowania | inne Kuchnia | 4 Ilość porcji
Włoska potrawa w polskim wydaniu
Ugotowałem to!41
Dodajdo ulubionych
Usuńz ulubionych
0Oceń przepisTwoja ocenaOcena przepisuJuż oceniłeś
Drukujprzepis
Drukujlistę składników
6komentarzy
Autor: Studioo Małgorzata KujdaKurczak w boczku

Składniki

  • 4 filety z piersi kurczaka
  • 16 cienkich plastrów  boczku
  • do smaku pieprz
0
22

Sposób przygotowania:

Filety przypraw pieprzem. Na desce ułóż dwa plastry boczku, ułóż na nich filet, na wierzchu ułóż dwa kolejne plastry boczku, przykryj folią spożywczą i rozbij na płaskie kotlety - zamiast tłuczka możesz użyć ciężkiej patelni. Czynność powtórz z pozostałymi filetami. Rozgrzej patelnię i usmaż filety, z każdej ze stron po 5 minut.

Zainspiruj nas

Komentarze (6)

Dodaj komentarz do artykułu
  • Udostępnij komentarz w:
publikuj
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
~Gość

Wera
Rowan Astion
as Mr. Bean

  • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
      0
    • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
        0
      • zgłoś naruszenie
      ~Gość

      Pycha, ja robiłam saltimbocce wg Okrasy, dodatkowo z serem, a do tego kasza, mniam.

      • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
          0
        • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
            0
          • zgłoś naruszenie
          ~Gość

          To na cienko filet...plasterek szynki na to plasterek sera zoltego zrolowac ...zszyc zhaczyc wykalaczkami..spanierowac ...na patelnie i co z tego wyjdzie?

          • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
              0
            • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
                0
              • zgłoś naruszenie
              ~Gość

              Ja zrobiłem tą potrawę w innej wersji. Zamiast boczku użyłem szynki szwarcwaldzkiej. Pychota.

              • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
                  0
                • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
                    0
                  • zgłoś naruszenie
                  ~Gość

                  Mmm... Mam w lodówce oba główne składniki, więc jutrzejszy obiadek gotowy :)

                  • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
                      0
                    • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
                        0
                      • zgłoś naruszenie
                      ~Gość

                      Smacznego.

                      • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
                          0
                        • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
                            0
                          • zgłoś naruszenie
                          Pomoc | Zasady forum
                          Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.

                          Zobacz również

                          Corpus delicti końca lata Przepis 211

                          Corpus delicti końca lata

                          Przepyszny deser — słodki dzięki malinom i kwaśny dzięki cytrynie

                          Puszyste ego Przepis 14

                          Puszyste ego

                          Rozpływający się w ustach krem z sosem malinowym

                          Kurczak w boczku - Saltimbocca po polsku Piotra Kucharskiego Przepis 116

                          Kurczak w boczku - Saltimbocca po polsku Piotra Kucharskiego

                          Włoska potrawa w polskim wydaniu

                          Śledzie Kasi Klich
                          Przepis 34

                          Śledzie Kasi Klich

                          Śledź o korzennym posmaku

                          Pizza polska w wersji królewskiej Grzegorza Łapanowskiego Przepis 116

                          Pizza polska w wersji królewskiej Grzegorza Łapanowskiego

                          Pizza godna królów

                          Kotleciki z brzoskwiniami Przepis 12

                          Kotleciki z brzoskwiniami

                          Dla tych, którzy lubią niebanalne połączenia

                          Gulasz z kopytkami Przepis 197

                          Gulasz z kopytkami

                          Wieprzowina w aromatycznym gulaszu

                          Karp w sosie grzybowym Ani Starmach Przepis 21

                          Karp w sosie grzybowym Ani Starmach

                          Nowa wersja podania tradycyjnej ryby

                          tvnpix