zamknij

Kurczak w boczku - Saltimbocca po polsku Piotra Kucharskiego

Przepis

drugie danie Rodzaj dania | wymaga pracy Poziom trundności | 1 godz. Czas przygotowania | drób Główny składnik | 20 zł Koszt przygotowania | inne Kuchnia | 4 Ilość porcji
Włoska potrawa w polskim wydaniu
Ugotowałem to!41
Dodajdo ulubionych
Usuńz ulubionych
0Oceń przepisTwoja ocenaOcena przepisuJuż oceniłeś
Drukujprzepis
Drukujlistę składników
6komentarzy
Autor: Studioo Małgorzata KujdaKurczak w boczku

Składniki

  • 4 filety z piersi kurczaka
  • 16 cienkich plastrów  boczku
  • do smaku pieprz
0
22

Sposób przygotowania:

Filety przypraw pieprzem. Na desce ułóż dwa plastry boczku, ułóż na nich filet, na wierzchu ułóż dwa kolejne plastry boczku, przykryj folią spożywczą i rozbij na płaskie kotlety - zamiast tłuczka możesz użyć ciężkiej patelni. Czynność powtórz z pozostałymi filetami. Rozgrzej patelnię i usmaż filety, z każdej ze stron po 5 minut.

Zainspiruj nas

Komentarze (6)

Dodaj komentarz do artykułu
  • Udostępnij komentarz w:
publikuj
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
~Gość

Wera
Rowan Astion
as Mr. Bean

  • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
      0
    • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
        0
      • zgłoś naruszenie
      ~Gość

      Pycha, ja robiłam saltimbocce wg Okrasy, dodatkowo z serem, a do tego kasza, mniam.

      • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
          0
        • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
            0
          • zgłoś naruszenie
          ~Gość

          To na cienko filet...plasterek szynki na to plasterek sera zoltego zrolowac ...zszyc zhaczyc wykalaczkami..spanierowac ...na patelnie i co z tego wyjdzie?

          • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
              0
            • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
                0
              • zgłoś naruszenie
              ~Gość

              Ja zrobiłem tą potrawę w innej wersji. Zamiast boczku użyłem szynki szwarcwaldzkiej. Pychota.

              • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
                  0
                • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
                    0
                  • zgłoś naruszenie
                  ~Gość

                  Mmm... Mam w lodówce oba główne składniki, więc jutrzejszy obiadek gotowy :)

                  • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
                      0
                    • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
                        0
                      • zgłoś naruszenie
                      ~Gość

                      Smacznego.

                      • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
                          0
                        • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
                            0
                          • zgłoś naruszenie
                          Pomoc | Zasady forum
                          Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.

                          Zobacz również

                          Bifeki faszerowane serem feta Przepis 22

                          Bifeki faszerowane serem feta

                          Kotlety po grecku

                          Niewinna sałata skazana na towarzystwo mafijnej Gruchy Przepis 20

                          Niewinna sałata skazana na towarzystwo mafijnej Gruchy

                          Ta sałatka przekona cię do pietruszki!

                          Ryż, kasza i kurczak w pomidorach Przepis 10

                          Ryż, kasza i kurczak w pomidorach

                          Wszystko, co lubisz na jednym talerzu!

                          Atletyczny kurczak Przepis 20

                          Atletyczny kurczak

                          Pomysł na lekkie drugie danie

                          Sałatka z marynowanymi grzybami Przepis 14

                          Sałatka z marynowanymi grzybami

                          Grzybowo-ziemniaczane szaleństwo serwuj na obiad!

                          Harira by Joseph Seeletso
                          Przepis 61

                          Harira by Joseph Seeletso

                          Odrobina Afryki w twojej kuchni

                          Babka ziemniaczana Przepis 27117

                          Babka ziemniaczana

                          Podlaski specjał

                          Puszyste ego Przepis 14

                          Puszyste ego

                          Rozpływający się w ustach krem z sosem malinowym

                          tvnpix