Kurczak z grilla na ostro
Przepis
drugie danie Rodzaj dania | wymaga pracy Poziom trundności | powyżej 3 godz. Czas przygotowania | drób Główny składnik | 20 zł Koszt przygotowania | inne Kuchnia | powyżej 5 Ilość porcjiPikantne danie z rozmarynem i chili
Ugotowałem to!1
Dodajdo ulubionych
Usuńz ulubionych
Oceń przepisTwoja ocenaOcena przepisuJuż oceniłeś
Drukujprzepis
Drukujlistę składników
brakkomentarzy
Składniki
- 12 pałek kurczaka
- odrobina ziela angielskiego
- kilka liści laurowych
- kilka gałązek rozmarynu
- kilka gałązek kolendry
- 1/2 papryczki chili
- 1/2 łyżeczki kurkumy
- 2-3 łyżki oliwy
- do smaku sól i pieprz
0
0
Sposób przygotowania:
- Pałki kurczaka umyj, osusz ręcznikiem kuchennym.
- Z soli, pieprzu, oliwy, kurkumy, posiekanych listków kolendry i rozmarynu, oraz z drobno pokrojonej papryczki, ziela angielskiego utrzyj w moździerzy papkę.
- Posmaruj nią pałki kurczaka, włóż do woreczka foliowego i przechowaj przez noc w lodówce. Następnego dnia grilluj (np. na patelni grillowej). Podawaj z oliwkami lub marynowanymi warzywami.
Zainspiruj nas
Komentarze (0)
Dodaj komentarz do artykułu
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
pokaż wszystkie komentarze
Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.