zamknij

Kurczak z grilla na ostro

Przepis

drugie danie Rodzaj dania | wymaga pracy Poziom trundności | powyżej 3 godz. Czas przygotowania | drób Główny składnik | 20 zł Koszt przygotowania | inne Kuchnia | powyżej 5 Ilość porcji
Pikantne danie z rozmarynem i chili
Ugotowałem to!1
Dodajdo ulubionych
Usuńz ulubionych
0Oceń przepisTwoja ocenaOcena przepisuJuż oceniłeś
Drukujprzepis
Drukujlistę składników
brakkomentarzy
Jeśli chcesz dodać
przepis/inspiracje do ulubionych
zarejestruj się lub zaloguj
Autor: BBSKurczak z grilla na ostro

Składniki

  • 12 pałek kurczaka
  • odrobina ziela angielskiego
  • kilka liści laurowych
  • kilka gałązek rozmarynu
  • kilka gałązek kolendry
  • 1/2 papryczki chili
  • 1/2 łyżeczki  kurkumy
  • 2-3 łyżki oliwy
  • do smaku sól i pieprz
0
0

Sposób przygotowania:

  • Pałki kurczaka umyj, osusz ręcznikiem kuchennym.
  • Z soli, pieprzu, oliwy, kurkumy, posiekanych listków kolendry i rozmarynu, oraz z drobno pokrojonej papryczki, ziela angielskiego utrzyj w moździerzy papkę.
  • Posmaruj nią pałki kurczaka, włóż do woreczka foliowego i przechowaj przez noc w lodówce. Następnego dnia grilluj (np. na patelni grillowej). Podawaj z oliwkami lub marynowanymi warzywami.
Zainspiruj nas

Komentarze (0)

Dodaj komentarz do artykułu
  • Udostępnij komentarz w:
publikuj
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
Pomoc | Zasady forum
Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.

Zobacz również

Kopytka Piotra Kucharskiego Przepis 2368

Kopytka Piotra Kucharskiego

Samodzielne danie lub przepyszny dodatek

Sztuka mięsa z ziemniaczkami i marchewką Przepis 10

Sztuka mięsa z ziemniaczkami i marchewką

Wołowina z pysznymi ziemniakami i sosem

Bifeki faszerowane serem feta Przepis 22

Bifeki faszerowane serem feta

Kotlety po grecku

Pizza według Grzegorza Łapanowskiego
Przepis 1017

Pizza według Grzegorza Łapanowskiego

Najprostszy przepis na domową pizzę

Carpaccio z buraków Kasi Klich
Przepis 66

Carpaccio z buraków Kasi Klich

Wytworna wersja pospolitego warzywa

Ryba w curry Przepis 15

Ryba w curry

Indie na talerzu

Smażony solony śledź Piotra Kucharskiego
Przepis 22

Smażony solony śledź Piotra Kucharskiego

Podany na delikatnym puree

Ośmiorniczki w sosie pomidorowym Piotra Kucharskiego Przepis 311

Ośmiorniczki w sosie pomidorowym Piotra Kucharskiego

Efektowne i proste danie

tvnpix