zamknij

Kurczak z ziołowym farszem

Przepis

drugie danie Rodzaj dania | proste Poziom trundności | powyżej 3 godz. Czas przygotowania | drób Główny składnik | 20 zł Koszt przygotowania | inne Kuchnia | powyżej 5 Ilość porcji
Piotr  Kucharski
Autor przepisu:
W aromatycznej marynacie
Ugotowałem to!0
Dodajdo ulubionych
Usuńz ulubionych
0Oceń przepisTwoja ocenaOcena przepisuJuż oceniłeś
Drukujprzepis
Drukujlistę składników
brakkomentarzy
Autor: Studioo Małgorzata KujdaKurczak z ziołowym farszem

Składniki

  • około 1,5 kg kurczaka
  •  Farsz:
  • 0,5 szklanki bułki tartej
  • 1 łyżka rodzynek
  • 5-6 łyżek posiekanych mieszanych ziół
  • 1 rozduszony ząbek czosnku
  • 50 g tartego parmezanu
  •  Marynata:
  • 1 łyżeczka czerwonej słodkiej papryki
  • 1 łyżeczka soli
  • 0,5 łyżeczki pieprzu
  • 0,5 łyżeczki pieprzu
  • 1 rozduszony ząbek czosnku
  • 4 łyżki oleju
0
3

Sposób przygotowania:

  • Kurczaka umyj i oczyść
  • Farsz: składniki farszu wymieszaj, wypełnij nim kurczaka. Następnie go zaszyj lub zwiąż nicią
  • Marynata: Wymieszaj ze sobą wszystkie przyprawy. Dodaj czosnek oraz olej. Dokładnie wymieszaj i natrzyj całego kurczaka z wierzchu
  • Wstaw do lodówki na 3-4 godziny
  • Piecz w rozgrzanym piekarniku około 60-70 min w temperaturze 180ºC
  • Często podlewaj wodą. Powstałym sosem polewaj kurczaka z wierzchu
Zainspiruj nas

Komentarze (0)

Dodaj komentarz do artykułu
  • Udostępnij komentarz w:
publikuj
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
Pomoc | Zasady forum
Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.

Zobacz również

Chleb z płatkami owsianymi Przepis 173

Chleb z płatkami owsianymi

Zrób piekarnię w swoim domu. To naprawdę nie jest trudne!

Zupa tajska Kasi Klich
Przepis 14

Zupa tajska Kasi Klich

Ogień w gardle!

Kanapki ze smażoną makrelą Przepis 150

Kanapki ze smażoną makrelą

Idealne na śniadanie lub kolację

Sałatka z marynowanymi grzybami Przepis 14

Sałatka z marynowanymi grzybami

Grzybowo-ziemniaczane szaleństwo serwuj na obiad!

Gulasz z kopytkami Przepis 197

Gulasz z kopytkami

Wieprzowina w aromatycznym gulaszu

Ośmiorniczki w sosie pomidorowym Piotra Kucharskiego Przepis 311

Ośmiorniczki w sosie pomidorowym Piotra Kucharskiego

Efektowne i proste danie

Ryż, kasza i kurczak w pomidorach Przepis 10

Ryż, kasza i kurczak w pomidorach

Wszystko, co lubisz na jednym talerzu!

Harira by Joseph Seeletso
Przepis 61

Harira by Joseph Seeletso

Odrobina Afryki w twojej kuchni

tvnpix