Kurczak z ziołowym farszem
Przepis
drugie danie Rodzaj dania | proste Poziom trundności | powyżej 3 godz. Czas przygotowania | drób Główny składnik | 20 zł Koszt przygotowania | inne Kuchnia | powyżej 5 Ilość porcji
Autor przepisu:
Piotr Kucharski
W aromatycznej marynacie
Ugotowałem to!0
Dodajdo ulubionych
Usuńz ulubionych
Oceń przepisTwoja ocenaOcena przepisuJuż oceniłeś
Drukujprzepis
Drukujlistę składników
brakkomentarzy
Składniki
- około 1,5 kg kurczaka
- Farsz:
- 0,5 szklanki bułki tartej
- 1 łyżka rodzynek
- 5-6 łyżek posiekanych mieszanych ziół
- 1 rozduszony ząbek czosnku
- 50 g tartego parmezanu
- Marynata:
- 1 łyżeczka czerwonej słodkiej papryki
- 1 łyżeczka soli
- 0,5 łyżeczki pieprzu
- 0,5 łyżeczki pieprzu
- 1 rozduszony ząbek czosnku
- 4 łyżki oleju
0
3
Sposób przygotowania:
- Kurczaka umyj i oczyść
- Farsz: składniki farszu wymieszaj, wypełnij nim kurczaka. Następnie go zaszyj lub zwiąż nicią
- Marynata: Wymieszaj ze sobą wszystkie przyprawy. Dodaj czosnek oraz olej. Dokładnie wymieszaj i natrzyj całego kurczaka z wierzchu
- Wstaw do lodówki na 3-4 godziny
- Piecz w rozgrzanym piekarniku około 60-70 min w temperaturze 180ºC
- Często podlewaj wodą. Powstałym sosem polewaj kurczaka z wierzchu
Komentarze (0)
Dodaj komentarz do artykułu
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
pokaż wszystkie komentarze
Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.