zamknij

Kurczak z ziołowym farszem

Przepis

drugie danie Rodzaj dania | proste Poziom trundności | powyżej 3 godz. Czas przygotowania | drób Główny składnik | 20 zł Koszt przygotowania | inne Kuchnia | powyżej 5 Ilość porcji
Piotr  Kucharski
Autor przepisu:
W aromatycznej marynacie
Ugotowałem to!0
Dodajdo ulubionych
Usuńz ulubionych
0Oceń przepisTwoja ocenaOcena przepisuJuż oceniłeś
Drukujprzepis
Drukujlistę składników
brakkomentarzy
Jeśli chcesz dodać
przepis/inspiracje do ulubionych
zarejestruj się lub zaloguj
Autor: Studioo Małgorzata KujdaKurczak z ziołowym farszem

Składniki

  • około 1,5 kg kurczaka
  •  Farsz:
  • 0,5 szklanki bułki tartej
  • 1 łyżka rodzynek
  • 5-6 łyżek posiekanych mieszanych ziół
  • 1 rozduszony ząbek czosnku
  • 50 g tartego parmezanu
  •  Marynata:
  • 1 łyżeczka czerwonej słodkiej papryki
  • 1 łyżeczka soli
  • 0,5 łyżeczki pieprzu
  • 0,5 łyżeczki pieprzu
  • 1 rozduszony ząbek czosnku
  • 4 łyżki oleju
0
3

Sposób przygotowania:

  • Kurczaka umyj i oczyść
  • Farsz: składniki farszu wymieszaj, wypełnij nim kurczaka. Następnie go zaszyj lub zwiąż nicią
  • Marynata: Wymieszaj ze sobą wszystkie przyprawy. Dodaj czosnek oraz olej. Dokładnie wymieszaj i natrzyj całego kurczaka z wierzchu
  • Wstaw do lodówki na 3-4 godziny
  • Piecz w rozgrzanym piekarniku około 60-70 min w temperaturze 180ºC
  • Często podlewaj wodą. Powstałym sosem polewaj kurczaka z wierzchu
Zainspiruj nas

Komentarze (0)

Dodaj komentarz do artykułu
  • Udostępnij komentarz w:
publikuj
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
Pomoc | Zasady forum
Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.

Zobacz również

Orzechowy gangster z Bronxu Przepis 62

Orzechowy gangster z Bronxu

Rozpływające się w ustach ciasto przypominające smakiem ulubione batoniki

Chrupiące płatki owsiane Przepis 210

Chrupiące płatki owsiane

Pyszne i proste śniadanie

Pomidorki z karmelem i lodami Przepis 10

Pomidorki z karmelem i lodami

Deserowa wersja pomidora

Gulasz z fasolki z zielonym chili Przepis 62

Gulasz z fasolki z zielonym chili

Włącz warzywa strączkowe do swojej kuchni — to naprawdę zdrowe i smaczne!

Chleb orzechowy Przepis 112

Chleb orzechowy

Mamy sprawdzone patenty na pyszny, domowy chleb

Pudding z bagietki Przepis 17

Pudding z bagietki

Pudding z bagietki? To możliwe nie tylko w Anglii

Atletyczny kurczak Przepis 20

Atletyczny kurczak

Pomysł na lekkie drugie danie

Puszyste ego Przepis 14

Puszyste ego

Rozpływający się w ustach krem z sosem malinowym

tvnpix