zamknij

Kurki marynowane

Przepis

przystawka Rodzaj dania | proste Poziom trundności | 1 godz. Czas przygotowania | grzyby Główny składnik | 50 zł Koszt przygotowania | inne Kuchnia | powyżej 5 Ilość porcji
Kurki na każdą okazję
Ugotowałem to!0
Dodajdo ulubionych
Usuńz ulubionych
0Oceń przepisTwoja ocenaOcena przepisuJuż oceniłeś
Drukujprzepis
Drukujlistę składników
brakkomentarzy
Jeśli chcesz dodać
przepis/inspiracje do ulubionych
zarejestruj się lub zaloguj
Kurki marynowane

Składniki

  • 2 kg kurek
  • 1 szklanka  octu jabłkowego
  • 4 szklanki  wrzątku
  • 1 łyżka soli
  • 80 g cukru
  • 4 listki laurowe
  • 8 ziaren pieprzu
  • 8 ziaren ziela angielskiego
  • 1/2 łyżeczki gorczycy
0
0

 

Sposób przygotowania:

  • Wypłucz kurki i osącz papierowym ręcznikiem.
  • Zagotuj wodę z solą, cukrem i octem, dodaj liście laurowe, ziele angielskie, pieprz i gorczycę.
  • Włóż kurki do osobnego garnka z wrzątkiem i obgotuj je przez około 8 minut.
  • Odcedź.
  • Włóż przestudzone kurki do słoiczków, zalej marynatą, zakręć dobrze słoiczki i pasteryzuj 15 minut w dużym garnku z wrzątkiem.

 

Kurki marynowane
Kurki marynowane

 

 

Zainspiruj nas

Komentarze (0)

Dodaj komentarz do artykułu
  • Udostępnij komentarz w:
publikuj
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
Pomoc | Zasady forum
Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.

Zobacz również

Kolorowa samba warzywna Przepis 21

Kolorowa samba warzywna

Zdrowe i pyszne danie

Wrobiona cielęcina osadzona na talerzu z gangiem borowików Przepis 80

Wrobiona cielęcina osadzona na talerzu z gangiem borowików

Klasyczne połączenie grzybów i mięsa

Burgery z musztardą i boczkiem Przepis 412

Burgery z musztardą i boczkiem

W klimacie amerykańskiego baru

Harira by Joseph Seeletso
Przepis 61

Harira by Joseph Seeletso

Odrobina Afryki w twojej kuchni

Kopytka Piotra Kucharskiego Przepis 2368

Kopytka Piotra Kucharskiego

Samodzielne danie lub przepyszny dodatek

Corpus delicti końca lata Przepis 211

Corpus delicti końca lata

Przepyszny deser — słodki dzięki malinom i kwaśny dzięki cytrynie

Przysmak młodości Przepis 137

Przysmak młodości

Kanapka idealna!

Kotleciki z brzoskwiniami Przepis 12

Kotleciki z brzoskwiniami

Dla tych, którzy lubią niebanalne połączenia

tvnpix