zamknij

Labraks w folii

Przepis

drugie danie Rodzaj dania | proste Poziom trundności | 30 min. Czas przygotowania | ryby Główny składnik | 30 zł Koszt przygotowania | inne Kuchnia | 4 Ilość porcji
Szybkie i efektowne danie
Ugotowałem to!0
Dodajdo ulubionych
Usuńz ulubionych
0Oceń przepisTwoja ocenaOcena przepisuJuż oceniłeś
Drukujprzepis
Drukujlistę składników
brakkomentarzy
Jeśli chcesz dodać
przepis/inspiracje do ulubionych
zarejestruj się lub zaloguj
Labraks w folii
Autor: StockFood/AgencjaFree Labraks w folii

Składniki

  • 4 (po 200 g) sprawione labraksy
  •  sól, świeżo zmielony pieprz
  • 1 cytryna
  • 2 ząbki czosnku
  •  miękkie masło
  • garść świeżo zmielonych ziół (np. bazylia, natka pietruszki)
0
0
  • Rozgrzej piekarnik do 180C. Umyj rybę pod bieżącą wodą a następnie osusz. Natrzyj od wewnątrz i z zewnątrz solą i pieprzem.
  • Pokrój cytrynę i czosnek w cienkie plasterki.
  • Wytnij z folii aluminiowej 4 duże prostokąty i posmaruj każdy masłem. Ułóż po jednej rybie na każdym prostokącie.
  • Napełnij wnętrze każdej ryby plastrami cytryny, czosnkiem i ziołami.
  • Zawiń każdą porcję szczelnie w folię i tak przygotowane wstaw do piekarnika na ok. 25 minut.
Zainspiruj nas

Komentarze (0)

Dodaj komentarz do artykułu
  • Udostępnij komentarz w:
publikuj
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
Pomoc | Zasady forum
Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.

Zobacz również

Kociołek łososiowo-pomidorowy Przepis 13

Kociołek łososiowo-pomidorowy

Przepyszna zupa — do wypróbowania!

Gulasz z fasolki z zielonym chili Przepis 62

Gulasz z fasolki z zielonym chili

Włącz warzywa strączkowe do swojej kuchni — to naprawdę zdrowe i smaczne!

Carpaccio z buraków Kasi Klich
Przepis 66

Carpaccio z buraków Kasi Klich

Wytworna wersja pospolitego warzywa

Orzechowy gangster z Bronxu Przepis 62

Orzechowy gangster z Bronxu

Rozpływające się w ustach ciasto przypominające smakiem ulubione batoniki

Klasyczny śledź w śmietanie z pieczonymi ziemniakami i burakami Piotra Kucharskiego
Przepis 22

Klasyczny śledź w śmietanie z pieczonymi ziemniakami i burakami Piotra Kucharskiego

Klasyka na twoim stole

Burgery z musztardą i boczkiem Przepis 412

Burgery z musztardą i boczkiem

W klimacie amerykańskiego baru

Przysmak młodości Przepis 137

Przysmak młodości

Kanapka idealna!

Champion cyklistów Przepis 16

Champion cyklistów

Niebanalna szarlotka

tvnpix