Lancashire hotpot
Przepis
drugie danie Rodzaj dania | proste Poziom trundności | 1 godz. Czas przygotowania | jagnięcina Główny składnik | 30 zł Koszt przygotowania | kuchnia angielska Kuchnia | 4 Ilość porcjiPotrawka po angielsku
Ugotowałem to!0
Dodajdo ulubionych
Usuńz ulubionych
Oceń przepisTwoja ocenaOcena przepisuJuż oceniłeś
Drukujprzepis
Drukujlistę składników
brakkomentarzy
Składniki
- 700 g żeberek jagnięcych
- 200 g muli
- 3 marchewki
- kawałek selera
- 2 cebule
- 2-3 szklanki bulionu
- pół pęczka tymianku
- 4 łyżki masła
- sól i pieprz
- liść laurowy
- ziele angielskie
0
0
Sposób przygotowania:
- Umyj żeberka, osusz ręcznikiem papierowym, gotuj w bulionie z liściem laurowym i zielem angielskim ok 40 minut.
- Dodaj pokrojoną w plastry marchewkę, seler, cebulę pokrojoną w półplastry oraz mule, gotuj jeszcze kilka minut.
- Dodaj posiekany tymianek, masło, podawaj z chlebem.
Zainspiruj nas
Komentarze (0)
Dodaj komentarz do artykułu
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
pokaż wszystkie komentarze
Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.