zamknij

Lazania z pieczarkami

Przepis

drugie danie Rodzaj dania | proste Poziom trundności | 1 godz. Czas przygotowania | makaron Główny składnik | 20 zł Koszt przygotowania | inne Kuchnia | 4 Ilość porcji
Piotr  Kucharski
Autor przepisu:
i orzechami włoskimi i tymiankiem
Ugotowałem to!0
Dodajdo ulubionych
Usuńz ulubionych
0Oceń przepisTwoja ocenaOcena przepisuJuż oceniłeś
Drukujprzepis
Drukujlistę składników
brakkomentarzy
Autor: DDTVN/East NewsOtwarta lasagna

Składniki

  • 8 płatów makaronu lasagne
  • 3 łyżki masła
  • 1 łyżka oliwy z oliwek
  • 300 g pieczarek
  • 2 plastry boczku wędzonego
  • 2 ząbki czosnku
  • kilka listków świeżego tymianku
  • 1 łyżka posiekanych orzechów włoskich
  • 50 ml śmietany 30%
  • 80 g startego sera dojrzewającego
  • do smaku sól i pieprz
0
2

Sposób przygotowania:

  • Makaron ugotuj w dużym garnku, aby pozostał aldente.
  • Odcedź i osusz go na papierowych ręcznikach. Grzyby pokrój w grube plastry.
  • Boczek pokrój w kostkę i podsmaż na maśle i oliwie. Dodaj grzyby i smaż razem aż grzyby nabiorą rumianego koloru.
  • Dodaj drobno pokrojony czosnek, tymianek, orzechy i śmietanę. Duś kilka minut.
  • Na dwa talerze nałóż odrobinę sosu, na to płat makaronu. Kontynuuj to aż do wykorzystania wszystkich składników. Wierzch posyp serem i zapiecz w piekarniku z rozgrzaną górną grzałką do 200ºC. Wstaw talerze pod grzałkę. Piecz aż ser się zezłoci.

Przepis z "Dzień dobry TVN".

 

Zainspiruj nas

Komentarze (0)

Dodaj komentarz do artykułu
  • Udostępnij komentarz w:
publikuj
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
Pomoc | Zasady forum
Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.

Zobacz również

Sarna w wielkim mieście Przepis 20

Sarna w wielkim mieście

Burgery z dziczyzną i nietypowym dżemem

Corpus delicti końca lata Przepis 211

Corpus delicti końca lata

Przepyszny deser — słodki dzięki malinom i kwaśny dzięki cytrynie

Burgery z musztardą i boczkiem Przepis 412

Burgery z musztardą i boczkiem

W klimacie amerykańskiego baru

Harira by Joseph Seeletso
Przepis 61

Harira by Joseph Seeletso

Odrobina Afryki w twojej kuchni

Kotlety mielone na ostro Przepis 19

Kotlety mielone na ostro

Nowa wersja znanego dania

Zupa tajska Kasi Klich
Przepis 14

Zupa tajska Kasi Klich

Ogień w gardle!

Kotleciki z brzoskwiniami Przepis 12

Kotleciki z brzoskwiniami

Dla tych, którzy lubią niebanalne połączenia

Kociołek łososiowo-pomidorowy Przepis 14

Kociołek łososiowo-pomidorowy

Przepyszna zupa — do wypróbowania!

tvnpix