zamknij

Lekka zupa pomidorowa

Przepis

zupa Rodzaj dania | proste Poziom trundności | 2 godz. Czas przygotowania | warzywa Główny składnik | 20 zł Koszt przygotowania | kuchnia polska Kuchnia | 4 Ilość porcji
Dietetyczna pomidorowa z ryżem brązowym
Ugotowałem to!33
Dodajdo ulubionych
Usuńz ulubionych
0Oceń przepisTwoja ocenaOcena przepisuJuż oceniłeś
Drukujprzepis
Drukujlistę składników
7komentarzy
Jeśli chcesz dodać
przepis/inspiracje do ulubionych
zarejestruj się lub zaloguj
Lekka zupa pomidorowa
LEKKA ZUPA POMIDOROWA Z "REWOLUCJI NA TALERZU"

Składniki

  • 2 udka z kurczaka bez skóry
  • 1/2 kg pomidorów
  • 3 marchewki
  • 1 pietruszka
  • 1/2 selera
  • 1 cebula
  • 2 ząbki czosnku
  • 3 listki laurowe
  • 4 ziarna ziela angielskiego
  • 4 ziarna pieprzu
  • do smaku sól
  • 1 jogurt naturalny
  • 1 torebka ryżu brązowego
0
25

Sposób przygotowania :

  • Do garnka wlej zimną wodę
  • Następnie dodaj kurczaka, marchewki, pietruszkę, seler, listki laurowe, ziele angielskie i pieprz. Cebulę opal nad palnikiem i dodaj do rosołu. Całość gotuj 1,5 godziny.
  • Pomidory pokrój w ćwiartki
  • Na patelnie wlej oliwę, podsmaż czosnek i cząstki pomidory. Dodaj soli i pieprzu do smaku
  • Następnie zmiksuj pomidory i jedną marchewkę z rosołu
  • Zmiksowane pomidory połącz z wywarem z rosołu i zagotuj
  • Do zupy dodaj ryż brązowy i kilka łyżek jogurtu naturalnego

Porcja tradycyjnej pomidorowej ma 225 kcal, a w naszej wersji 182 kcal.

Zainspiruj nas

Komentarze (7)

Dodaj komentarz do artykułu
  • Udostępnij komentarz w:
publikuj
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
~Gość

ile to porcja? 200g?

  • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
      0
    • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
        0
      • zgłoś naruszenie
      ~Gość

      super smak:)

      • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
          0
        • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
            0
          • zgłoś naruszenie
          ~Gość

          Mimo prostoty bardzo okazale smakuje.

          • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
              0
            • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
                0
              • zgłoś naruszenie
              ~Gość

              pomidorówkę na żeberkach ! polecam!

              • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
                  0
                • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
                    0
                  • zgłoś naruszenie
                  Aga201523

                  Pycha! Polecam ;)

                  • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
                      0
                    • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
                        0
                      • zgłoś naruszenie
                      miloopa

                      aby podrasować klasyczną pomidorówkę dodaję do niej mleko kokosowe i odrobinę chili - niby nic a efekt zupełnie nieoczekiwany

                      • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
                          0
                        • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
                            0
                          • zgłoś naruszenie
                          ~Gość

                          Pyszniutka zupka xDD

                          • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
                              0
                            • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
                                0
                              • zgłoś naruszenie
                              Pomoc | Zasady forum
                              Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.

                              Zobacz również

                              Klasyczny śledź w śmietanie z pieczonymi ziemniakami i burakami Piotra Kucharskiego
                              Przepis 22

                              Klasyczny śledź w śmietanie z pieczonymi ziemniakami i burakami Piotra Kucharskiego

                              Klasyka na twoim stole

                              Chleb z płatkami owsianymi Przepis 173

                              Chleb z płatkami owsianymi

                              Zrób piekarnię w swoim domu. To naprawdę nie jest trudne!

                              Atletyczny kurczak Przepis 20

                              Atletyczny kurczak

                              Pomysł na lekkie drugie danie

                              Pizza polska w wersji królewskiej Grzegorza Łapanowskiego Przepis 116

                              Pizza polska w wersji królewskiej Grzegorza Łapanowskiego

                              Pizza godna królów

                              Niewinna sałata skazana na towarzystwo mafijnej Gruchy Przepis 20

                              Niewinna sałata skazana na towarzystwo mafijnej Gruchy

                              Ta sałatka przekona cię do pietruszki!

                              Kopytka Piotra Kucharskiego Przepis 2368

                              Kopytka Piotra Kucharskiego

                              Samodzielne danie lub przepyszny dodatek

                              Karp w sosie grzybowym Ani Starmach Przepis 21

                              Karp w sosie grzybowym Ani Starmach

                              Nowa wersja podania tradycyjnej ryby

                              Rozśpiewany deser na lekkim rauszu Przepis 13

                              Rozśpiewany deser na lekkim rauszu

                              Takie ciasto rozweseli każdego

                              tvnpix