zamknij

Lekka zupa pomidorowa

Przepis

zupa Rodzaj dania | proste Poziom trundności | 2 godz. Czas przygotowania | warzywa Główny składnik | 20 zł Koszt przygotowania | kuchnia polska Kuchnia | 4 Ilość porcji
Dietetyczna pomidorowa z ryżem brązowym
Ugotowałem to!33
Dodajdo ulubionych
Usuńz ulubionych
0Oceń przepisTwoja ocenaOcena przepisuJuż oceniłeś
Drukujprzepis
Drukujlistę składników
7komentarzy
Jeśli chcesz dodać
przepis/inspiracje do ulubionych
zarejestruj się lub zaloguj
Lekka zupa pomidorowa
LEKKA ZUPA POMIDOROWA Z "REWOLUCJI NA TALERZU"

Składniki

  • 2 udka z kurczaka bez skóry
  • 1/2 kg pomidorów
  • 3 marchewki
  • 1 pietruszka
  • 1/2 selera
  • 1 cebula
  • 2 ząbki czosnku
  • 3 listki laurowe
  • 4 ziarna ziela angielskiego
  • 4 ziarna pieprzu
  • do smaku sól
  • 1 jogurt naturalny
  • 1 torebka ryżu brązowego
0
25

Sposób przygotowania :

  • Do garnka wlej zimną wodę
  • Następnie dodaj kurczaka, marchewki, pietruszkę, seler, listki laurowe, ziele angielskie i pieprz. Cebulę opal nad palnikiem i dodaj do rosołu. Całość gotuj 1,5 godziny.
  • Pomidory pokrój w ćwiartki
  • Na patelnie wlej oliwę, podsmaż czosnek i cząstki pomidory. Dodaj soli i pieprzu do smaku
  • Następnie zmiksuj pomidory i jedną marchewkę z rosołu
  • Zmiksowane pomidory połącz z wywarem z rosołu i zagotuj
  • Do zupy dodaj ryż brązowy i kilka łyżek jogurtu naturalnego

Porcja tradycyjnej pomidorowej ma 225 kcal, a w naszej wersji 182 kcal.

Zainspiruj nas

Komentarze (7)

Dodaj komentarz do artykułu
  • Udostępnij komentarz w:
publikuj
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
~Gość

ile to porcja? 200g?

  • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
      0
    • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
        0
      • zgłoś naruszenie
      ~Gość

      super smak:)

      • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
          0
        • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
            0
          • zgłoś naruszenie
          ~Gość

          Mimo prostoty bardzo okazale smakuje.

          • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
              0
            • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
                0
              • zgłoś naruszenie
              ~Gość

              pomidorówkę na żeberkach ! polecam!

              • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
                  0
                • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
                    0
                  • zgłoś naruszenie
                  Aga201523

                  Pycha! Polecam ;)

                  • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
                      0
                    • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
                        0
                      • zgłoś naruszenie
                      miloopa

                      aby podrasować klasyczną pomidorówkę dodaję do niej mleko kokosowe i odrobinę chili - niby nic a efekt zupełnie nieoczekiwany

                      • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
                          0
                        • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
                            0
                          • zgłoś naruszenie
                          ~Gość

                          Pyszniutka zupka xDD

                          • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
                              0
                            • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
                                0
                              • zgłoś naruszenie
                              Pomoc | Zasady forum
                              Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.

                              Zobacz również

                              Burgery z musztardą i boczkiem Przepis 412

                              Burgery z musztardą i boczkiem

                              W klimacie amerykańskiego baru

                              Chleb orzechowy Przepis 112

                              Chleb orzechowy

                              Mamy sprawdzone patenty na pyszny, domowy chleb

                              Ryż, kasza i kurczak w pomidorach Przepis 10

                              Ryż, kasza i kurczak w pomidorach

                              Wszystko, co lubisz na jednym talerzu!

                              Niewinna sałata skazana na towarzystwo mafijnej Gruchy Przepis 20

                              Niewinna sałata skazana na towarzystwo mafijnej Gruchy

                              Ta sałatka przekona cię do pietruszki!

                              Kociołek łososiowo-pomidorowy Przepis 13

                              Kociołek łososiowo-pomidorowy

                              Przepyszna zupa — do wypróbowania!

                              Bifeki faszerowane serem feta Przepis 22

                              Bifeki faszerowane serem feta

                              Kotlety po grecku

                              Bruschetta z fasolą
                              Przepis 12

                              Bruschetta z fasolą

                              Specjalność Włochów na przystawkę

                              Deser z mrożonych truskawek Przepis 17

                              Deser z mrożonych truskawek

                              Truskawkowe szaleństwo na poprawę nastroju

                              tvnpix