zamknij

Lekka zupa pomidorowa

Przepis

zupa Rodzaj dania | proste Poziom trundności | 2 godz. Czas przygotowania | warzywa Główny składnik | 20 zł Koszt przygotowania | kuchnia polska Kuchnia | 4 Ilość porcji
Dietetyczna pomidorowa z ryżem brązowym
Ugotowałem to!33
Dodajdo ulubionych
Usuńz ulubionych
0Oceń przepisTwoja ocenaOcena przepisuJuż oceniłeś
Drukujprzepis
Drukujlistę składników
7komentarzy
Jeśli chcesz dodać
przepis/inspiracje do ulubionych
zarejestruj się lub zaloguj
Lekka zupa pomidorowa
LEKKA ZUPA POMIDOROWA Z "REWOLUCJI NA TALERZU"

Składniki

  • 2 udka z kurczaka bez skóry
  • 1/2 kg pomidorów
  • 3 marchewki
  • 1 pietruszka
  • 1/2 selera
  • 1 cebula
  • 2 ząbki czosnku
  • 3 listki laurowe
  • 4 ziarna ziela angielskiego
  • 4 ziarna pieprzu
  • do smaku sól
  • 1 jogurt naturalny
  • 1 torebka ryżu brązowego
0
25

Sposób przygotowania :

  • Do garnka wlej zimną wodę
  • Następnie dodaj kurczaka, marchewki, pietruszkę, seler, listki laurowe, ziele angielskie i pieprz. Cebulę opal nad palnikiem i dodaj do rosołu. Całość gotuj 1,5 godziny.
  • Pomidory pokrój w ćwiartki
  • Na patelnie wlej oliwę, podsmaż czosnek i cząstki pomidory. Dodaj soli i pieprzu do smaku
  • Następnie zmiksuj pomidory i jedną marchewkę z rosołu
  • Zmiksowane pomidory połącz z wywarem z rosołu i zagotuj
  • Do zupy dodaj ryż brązowy i kilka łyżek jogurtu naturalnego

Porcja tradycyjnej pomidorowej ma 225 kcal, a w naszej wersji 182 kcal.

Zainspiruj nas

Komentarze (7)

Dodaj komentarz do artykułu
  • Udostępnij komentarz w:
publikuj
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
~Gość

ile to porcja? 200g?

  • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
      0
    • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
        0
      • zgłoś naruszenie
      ~Gość

      super smak:)

      • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
          0
        • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
            0
          • zgłoś naruszenie
          ~Gość

          Mimo prostoty bardzo okazale smakuje.

          • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
              0
            • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
                0
              • zgłoś naruszenie
              ~Gość

              pomidorówkę na żeberkach ! polecam!

              • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
                  0
                • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
                    0
                  • zgłoś naruszenie
                  Aga201523

                  Pycha! Polecam ;)

                  • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
                      0
                    • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
                        0
                      • zgłoś naruszenie
                      miloopa

                      aby podrasować klasyczną pomidorówkę dodaję do niej mleko kokosowe i odrobinę chili - niby nic a efekt zupełnie nieoczekiwany

                      • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
                          0
                        • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
                            0
                          • zgłoś naruszenie
                          ~Gość

                          Pyszniutka zupka xDD

                          • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
                              0
                            • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
                                0
                              • zgłoś naruszenie
                              Pomoc | Zasady forum
                              Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.

                              Zobacz również

                              Pomidorki z karmelem i lodami Przepis 10

                              Pomidorki z karmelem i lodami

                              Deserowa wersja pomidora

                              Bifeki faszerowane serem feta Przepis 22

                              Bifeki faszerowane serem feta

                              Kotlety po grecku

                              Kotlety mielone na ostro Przepis 19

                              Kotlety mielone na ostro

                              Nowa wersja znanego dania

                              Ośmiorniczki w sosie pomidorowym Piotra Kucharskiego Przepis 311

                              Ośmiorniczki w sosie pomidorowym Piotra Kucharskiego

                              Efektowne i proste danie

                              Przysmak młodości Przepis 137

                              Przysmak młodości

                              Kanapka idealna!

                              Gulasz z kopytkami Przepis 197

                              Gulasz z kopytkami

                              Wieprzowina w aromatycznym gulaszu

                              Klasyczny śledź w śmietanie z pieczonymi ziemniakami i burakami Piotra Kucharskiego
                              Przepis 22

                              Klasyczny śledź w śmietanie z pieczonymi ziemniakami i burakami Piotra Kucharskiego

                              Klasyka na twoim stole

                              Śledzie Kasi Klich
                              Przepis 34

                              Śledzie Kasi Klich

                              Śledź o korzennym posmaku

                              tvnpix