zamknij

Lekka zupa pomidorowa

Przepis

zupa Rodzaj dania | proste Poziom trundności | 2 godz. Czas przygotowania | warzywa Główny składnik | 20 zł Koszt przygotowania | kuchnia polska Kuchnia | 4 Ilość porcji
Dietetyczna pomidorowa z ryżem brązowym
Ugotowałem to!33
Dodajdo ulubionych
Usuńz ulubionych
0Oceń przepisTwoja ocenaOcena przepisuJuż oceniłeś
Drukujprzepis
Drukujlistę składników
7komentarzy
Jeśli chcesz dodać
przepis/inspiracje do ulubionych
zarejestruj się lub zaloguj
Lekka zupa pomidorowa
LEKKA ZUPA POMIDOROWA Z "REWOLUCJI NA TALERZU"

Składniki

  • 2 udka z kurczaka bez skóry
  • 1/2 kg pomidorów
  • 3 marchewki
  • 1 pietruszka
  • 1/2 selera
  • 1 cebula
  • 2 ząbki czosnku
  • 3 listki laurowe
  • 4 ziarna ziela angielskiego
  • 4 ziarna pieprzu
  • do smaku sól
  • 1 jogurt naturalny
  • 1 torebka ryżu brązowego
0
25

Sposób przygotowania :

  • Do garnka wlej zimną wodę
  • Następnie dodaj kurczaka, marchewki, pietruszkę, seler, listki laurowe, ziele angielskie i pieprz. Cebulę opal nad palnikiem i dodaj do rosołu. Całość gotuj 1,5 godziny.
  • Pomidory pokrój w ćwiartki
  • Na patelnie wlej oliwę, podsmaż czosnek i cząstki pomidory. Dodaj soli i pieprzu do smaku
  • Następnie zmiksuj pomidory i jedną marchewkę z rosołu
  • Zmiksowane pomidory połącz z wywarem z rosołu i zagotuj
  • Do zupy dodaj ryż brązowy i kilka łyżek jogurtu naturalnego

Porcja tradycyjnej pomidorowej ma 225 kcal, a w naszej wersji 182 kcal.

Zainspiruj nas

Komentarze (7)

Dodaj komentarz do artykułu
  • Udostępnij komentarz w:
publikuj
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
~Gość

ile to porcja? 200g?

  • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
      0
    • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
        0
      • zgłoś naruszenie
      ~Gość

      super smak:)

      • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
          0
        • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
            0
          • zgłoś naruszenie
          ~Gość

          Mimo prostoty bardzo okazale smakuje.

          • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
              0
            • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
                0
              • zgłoś naruszenie
              ~Gość

              pomidorówkę na żeberkach ! polecam!

              • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
                  0
                • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
                    0
                  • zgłoś naruszenie
                  Aga201523

                  Pycha! Polecam ;)

                  • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
                      0
                    • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
                        0
                      • zgłoś naruszenie
                      miloopa

                      aby podrasować klasyczną pomidorówkę dodaję do niej mleko kokosowe i odrobinę chili - niby nic a efekt zupełnie nieoczekiwany

                      • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
                          0
                        • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
                            0
                          • zgłoś naruszenie
                          ~Gość

                          Pyszniutka zupka xDD

                          • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
                              0
                            • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
                                0
                              • zgłoś naruszenie
                              Pomoc | Zasady forum
                              Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.

                              Zobacz również

                              Grillowany ser halloumi Przepis 41

                              Grillowany ser halloumi

                              Najlepszy podany z figami i orzechami

                              Klasyczny śledź w śmietanie z pieczonymi ziemniakami i burakami Piotra Kucharskiego
                              Przepis 22

                              Klasyczny śledź w śmietanie z pieczonymi ziemniakami i burakami Piotra Kucharskiego

                              Klasyka na twoim stole

                              Ryż, kasza i kurczak w pomidorach Przepis 10

                              Ryż, kasza i kurczak w pomidorach

                              Wszystko, co lubisz na jednym talerzu!

                              Tatar ze śledzia
                              Przepis 13

                              Tatar ze śledzia

                              Rybna poezja na kromce pumpernikla

                              Gulasz z kopytkami Przepis 197

                              Gulasz z kopytkami

                              Wieprzowina w aromatycznym gulaszu

                              Corpus delicti końca lata Przepis 211

                              Corpus delicti końca lata

                              Przepyszny deser — słodki dzięki malinom i kwaśny dzięki cytrynie

                              Karp w sosie grzybowym Ani Starmach Przepis 21

                              Karp w sosie grzybowym Ani Starmach

                              Nowa wersja podania tradycyjnej ryby

                              Chleb orzechowy Przepis 112

                              Chleb orzechowy

                              Mamy sprawdzone patenty na pyszny, domowy chleb

                              tvnpix