zamknij

Lekkie brownie migdałowe

Przepis

deser Rodzaj dania | proste Poziom trundności | 1 godz. Czas przygotowania | czekolada Główny składnik | 10 zł Koszt przygotowania | kuchnia indyjska Kuchnia | powyżej 5 Ilość porcji
Lżejsza wersja brownie
Ugotowałem to!3
Dodajdo ulubionych
Usuńz ulubionych
0Oceń przepisTwoja ocenaOcena przepisuJuż oceniłeś
Drukujprzepis
Drukujlistę składników
1komentarz
Jeśli chcesz dodać
przepis/inspiracje do ulubionych
zarejestruj się lub zaloguj
Autor: Magdalena DudkoLekkie brownie migdałowe

Składniki

  • 100-150 g czekolady (min. 70% kakao)
  • 100 g masła
  • 100 g mielonych migdałów
  • 4 żółtka
  • 4 białka
  • 4-6 łyżek miodu
  • odrobina aromatu waniliowego
  • 1 łyżeczka kawy
  • 2 łyżeczki skórki pomarańczowej opcjonalnie
0
3

Sposób przygotowania:

  • Czekoladę rozpuść w kąpieli wodnej i wymieszaj z miękkim masłem. Następnie dodaj kawę i aromat waniliowy. Następnie dodaj zmielone migdały, miód i wymieszaj.
  • Żółtka lekko ubij i dodaj do masy czekoladowej.
  • Białka ubij na sztywno i delikatnie połącz z masą czekoladową. Opcjonalnie dodaj skórkę pomarańczową.
  • Ciasto wlej do formy i piecz 20-25 minut w 180 stopniach.

 

 

Zainspiruj nas

Komentarze (1)

Dodaj komentarz do artykułu
  • Udostępnij komentarz w:
publikuj
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
~Gość

pychotka!!!!!!!!!!!!!!!!

  • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
      0
    • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
        0
      • zgłoś naruszenie
      Pomoc | Zasady forum
      Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.

      Zobacz również

      Kolorowa samba warzywna Przepis 21

      Kolorowa samba warzywna

      Zdrowe i pyszne danie

      Chleb z płatkami owsianymi Przepis 173

      Chleb z płatkami owsianymi

      Zrób piekarnię w swoim domu. To naprawdę nie jest trudne!

      Bruschetta z fasolą
      Przepis 12

      Bruschetta z fasolą

      Specjalność Włochów na przystawkę

      Gulasz z fasolki z zielonym chili Przepis 62

      Gulasz z fasolki z zielonym chili

      Włącz warzywa strączkowe do swojej kuchni — to naprawdę zdrowe i smaczne!

      Szaszłyki wyborne Przepis 59

      Szaszłyki wyborne

      Nie tylko na sezon grillowy

      Pizza polska w wersji królewskiej Grzegorza Łapanowskiego Przepis 116

      Pizza polska w wersji królewskiej Grzegorza Łapanowskiego

      Pizza godna królów

      Orzechowy gangster z Bronxu Przepis 63

      Orzechowy gangster z Bronxu

      Rozpływające się w ustach ciasto przypominające smakiem ulubione batoniki

      Tatar ze śledzia
      Przepis 13

      Tatar ze śledzia

      Rybna poezja na kromce pumpernikla

      tvnpix