zamknij

Lekkie brownie migdałowe

Przepis

deser Rodzaj dania | proste Poziom trundności | 1 godz. Czas przygotowania | czekolada Główny składnik | 10 zł Koszt przygotowania | kuchnia indyjska Kuchnia | powyżej 5 Ilość porcji
Lżejsza wersja brownie
Ugotowałem to!3
Dodajdo ulubionych
Usuńz ulubionych
0Oceń przepisTwoja ocenaOcena przepisuJuż oceniłeś
Drukujprzepis
Drukujlistę składników
1komentarz
Jeśli chcesz dodać
przepis/inspiracje do ulubionych
zarejestruj się lub zaloguj
Autor: Magdalena DudkoLekkie brownie migdałowe

Składniki

  • 100-150 g czekolady (min. 70% kakao)
  • 100 g masła
  • 100 g mielonych migdałów
  • 4 żółtka
  • 4 białka
  • 4-6 łyżek miodu
  • odrobina aromatu waniliowego
  • 1 łyżeczka kawy
  • 2 łyżeczki skórki pomarańczowej opcjonalnie
0
3

Sposób przygotowania:

  • Czekoladę rozpuść w kąpieli wodnej i wymieszaj z miękkim masłem. Następnie dodaj kawę i aromat waniliowy. Następnie dodaj zmielone migdały, miód i wymieszaj.
  • Żółtka lekko ubij i dodaj do masy czekoladowej.
  • Białka ubij na sztywno i delikatnie połącz z masą czekoladową. Opcjonalnie dodaj skórkę pomarańczową.
  • Ciasto wlej do formy i piecz 20-25 minut w 180 stopniach.

 

 

Zainspiruj nas

Komentarze (1)

Dodaj komentarz do artykułu
  • Udostępnij komentarz w:
publikuj
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
~Gość

pychotka!!!!!!!!!!!!!!!!

  • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
      0
    • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
        0
      • zgłoś naruszenie
      Pomoc | Zasady forum
      Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.

      Zobacz również

      Kanapki ze smażoną makrelą Przepis 150

      Kanapki ze smażoną makrelą

      Idealne na śniadanie lub kolację

      Sałatka z marynowanymi grzybami Przepis 14

      Sałatka z marynowanymi grzybami

      Grzybowo-ziemniaczane szaleństwo serwuj na obiad!

      Grillowany ser halloumi Przepis 41

      Grillowany ser halloumi

      Najlepszy podany z figami i orzechami

      Carpaccio z buraków Kasi Klich
      Przepis 66

      Carpaccio z buraków Kasi Klich

      Wytworna wersja pospolitego warzywa

      Tatar ze śledzia
      Przepis 13

      Tatar ze śledzia

      Rybna poezja na kromce pumpernikla

      Burgery z musztardą i boczkiem Przepis 412

      Burgery z musztardą i boczkiem

      W klimacie amerykańskiego baru

      Ryba w curry Przepis 15

      Ryba w curry

      Indie na talerzu

      Niewinna sałata skazana na towarzystwo mafijnej Gruchy Przepis 20

      Niewinna sałata skazana na towarzystwo mafijnej Gruchy

      Ta sałatka przekona cię do pietruszki!

      tvnpix