zamknij

Lekkie brownie migdałowe

Przepis

deser Rodzaj dania | proste Poziom trundności | 1 godz. Czas przygotowania | czekolada Główny składnik | 10 zł Koszt przygotowania | kuchnia indyjska Kuchnia | powyżej 5 Ilość porcji
Lżejsza wersja brownie
Ugotowałem to!3
Dodajdo ulubionych
Usuńz ulubionych
0Oceń przepisTwoja ocenaOcena przepisuJuż oceniłeś
Drukujprzepis
Drukujlistę składników
1komentarz
Jeśli chcesz dodać
przepis/inspiracje do ulubionych
zarejestruj się lub zaloguj
Autor: Magdalena DudkoLekkie brownie migdałowe

Składniki

  • 100-150 g czekolady (min. 70% kakao)
  • 100 g masła
  • 100 g mielonych migdałów
  • 4 żółtka
  • 4 białka
  • 4-6 łyżek miodu
  • odrobina aromatu waniliowego
  • 1 łyżeczka kawy
  • 2 łyżeczki skórki pomarańczowej opcjonalnie
0
3

Sposób przygotowania:

  • Czekoladę rozpuść w kąpieli wodnej i wymieszaj z miękkim masłem. Następnie dodaj kawę i aromat waniliowy. Następnie dodaj zmielone migdały, miód i wymieszaj.
  • Żółtka lekko ubij i dodaj do masy czekoladowej.
  • Białka ubij na sztywno i delikatnie połącz z masą czekoladową. Opcjonalnie dodaj skórkę pomarańczową.
  • Ciasto wlej do formy i piecz 20-25 minut w 180 stopniach.

 

 

Zainspiruj nas

Komentarze (1)

Dodaj komentarz do artykułu
  • Udostępnij komentarz w:
publikuj
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
~Gość

pychotka!!!!!!!!!!!!!!!!

  • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
      0
    • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
        0
      • zgłoś naruszenie
      Pomoc | Zasady forum
      Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.

      Zobacz również

      Chleb z płatkami owsianymi Przepis 172

      Chleb z płatkami owsianymi

      Zrób piekarnię w swoim domu. To naprawdę nie jest trudne!

      Klasyczny śledź w śmietanie z pieczonymi ziemniakami i burakami Piotra Kucharskiego
      Przepis 22

      Klasyczny śledź w śmietanie z pieczonymi ziemniakami i burakami Piotra Kucharskiego

      Klasyka na twoim stole

      Kotleciki z brzoskwiniami Przepis 12

      Kotleciki z brzoskwiniami

      Dla tych, którzy lubią niebanalne połączenia

      Champion cyklistów Przepis 16

      Champion cyklistów

      Niebanalna szarlotka

      Tatar ze śledzia
      Przepis 13

      Tatar ze śledzia

      Rybna poezja na kromce pumpernikla

      Chrupiące płatki owsiane Przepis 210

      Chrupiące płatki owsiane

      Pyszne i proste śniadanie

      Grillowany ser halloumi Przepis 41

      Grillowany ser halloumi

      Najlepszy podany z figami i orzechami

      Pomidorki z karmelem i lodami Przepis 10

      Pomidorki z karmelem i lodami

      Deserowa wersja pomidora

      tvnpix