zamknij

Łódeczki z szynki parmeńskiej

Przepis

przekąska Rodzaj dania | proste Poziom trundności | 30 min. Czas przygotowania | wieprzowina Główny składnik | 20 zł Koszt przygotowania | inne Kuchnia | 2 Ilość porcji
Przepyszna przekąska dla wszystkich miłośników szynki!
Ugotowałem to!8
Dodajdo ulubionych
Usuńz ulubionych
0Oceń przepisTwoja ocenaOcena przepisuJuż oceniłeś
Drukujprzepis
Drukujlistę składników
2komentarze
Jeśli chcesz dodać
przepis/inspiracje do ulubionych
zarejestruj się lub zaloguj
Autor: BBSŁódeczki z szynki

Składniki

  • 200 g szynki parmeńskiej
  • 6 jajek
  • do smaku słodka papryka
  • do smaku sól
  • do smaku pieprz
  • 11 mały słoik lub świeżo starty chrzan chrzanu
  • kilka listków do dekoracji rukoli
0
5

Spsób przygotowania:

Szynkę parmeńską ułóż na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Postaraj się uformować ją w zgrabne łódeczki, możesz ewentualnie wspomóc się wykałaczką tak, aby powstały wgłębienia. W te wgłębienia nałóż po 1/2 łyżeczki chrzanu, na to wbij jajko i zapiekaj w piekarniku aż jajka zetną się. Oprósz solą, pieprzem i papryką, podawaj gorące. Udekoruj rukolą.

Możesz samodzielnie przygotować chrzan według przepisu Piotra Kucharskiego >>>

Zainspiruj nas

Komentarze (2)

Dodaj komentarz do artykułu
  • Udostępnij komentarz w:
publikuj
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
~Gość

najlepiej by było ułożyć szynkę w foremkach na muffiny lub małych kokilkach!

  • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
      0
    • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
        0
      • zgłoś naruszenie
      ~Gość

      chyba nie, bo wtedy się nie podpiecze od spodu :)

      • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
          0
        • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
            0
          • zgłoś naruszenie
          Pomoc | Zasady forum
          Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.

          Zobacz również

          Bruschetta z fasolą
          Przepis 12

          Bruschetta z fasolą

          Specjalność Włochów na przystawkę

          Kurczak w boczku - Saltimbocca po polsku Piotra Kucharskiego Przepis 116

          Kurczak w boczku - Saltimbocca po polsku Piotra Kucharskiego

          Włoska potrawa w polskim wydaniu

          Śledzie Kasi Klich
          Przepis 34

          Śledzie Kasi Klich

          Śledź o korzennym posmaku

          Kopytka Piotra Kucharskiego Przepis 2368

          Kopytka Piotra Kucharskiego

          Samodzielne danie lub przepyszny dodatek

          Kanapki ze smażoną makrelą Przepis 150

          Kanapki ze smażoną makrelą

          Idealne na śniadanie lub kolację

          Kociołek łososiowo-pomidorowy Przepis 13

          Kociołek łososiowo-pomidorowy

          Przepyszna zupa — do wypróbowania!

          Krem z brokułów z łososiem Przepis 1516

          Krem z brokułów z łososiem

          Zielono mi! Prosty przepis na pożywną zupę

          Kotleciki z brzoskwiniami Przepis 12

          Kotleciki z brzoskwiniami

          Dla tych, którzy lubią niebanalne połączenia

          tvnpix