zamknij

Łopatka w majonezie

Przepis

drugie danie Rodzaj dania | proste Poziom trundności | 30 min. Czas przygotowania | wieprzowina Główny składnik | 20 zł Koszt przygotowania | inne Kuchnia | 4 Ilość porcji
Prosty sposób na apetyczny posiłek
Ugotowałem to!5
Dodajdo ulubionych
Usuńz ulubionych
0Oceń przepisTwoja ocenaOcena przepisuJuż oceniłeś
Drukujprzepis
Drukujlistę składników
1komentarz
Jeśli chcesz dodać
przepis/inspiracje do ulubionych
zarejestruj się lub zaloguj
Autor: BBSŁopatka w majonezie

Składniki

  • 1 kg łopatki wieprzowej pokrojonej w plastry
  • 6 łyżek majonezu
  • 2 łyżki dobrego octu balsamicznego
  • 3 łyżki utartego świeżego imbiru
  • 2 łyżki słodkiej papryki
  • 1/2 łyżeczki pieprzu
  • 2-3 łyżeczki ziół prowansalskich
0
5

Sposób przygotowania:

Z majonezu, octu balsamicznego, przypraw i soli przygotuj marynatę mieszając w miseczce wszystkie składniki. Posmaruj plastry mięsa marynatą i włóż na kilkanaście godzin do lodówki. Następnego dnia griluj na rozgrzanym grilu ogrodowym lub na grilu elektrycznym. Podawaj z sałatą i korniszonami.

Zainspiruj nas

Komentarze (1)

Dodaj komentarz do artykułu
  • Udostępnij komentarz w:
publikuj
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
~Gość

tylko brakuje w składnikach ile soli

  • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
      0
    • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
        0
      • zgłoś naruszenie
      Pomoc | Zasady forum
      Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.

      Zobacz również

      Knedle ze śliwkami Przepis 1262

      Knedle ze śliwkami

      Przepis na słodki obiad

      Burgery z musztardą i boczkiem Przepis 412

      Burgery z musztardą i boczkiem

      W klimacie amerykańskiego baru

      Klasyczny śledź w śmietanie z pieczonymi ziemniakami i burakami Piotra Kucharskiego
      Przepis 22

      Klasyczny śledź w śmietanie z pieczonymi ziemniakami i burakami Piotra Kucharskiego

      Klasyka na twoim stole

      Kanapki ze smażoną makrelą Przepis 150

      Kanapki ze smażoną makrelą

      Idealne na śniadanie lub kolację

      Śledzie Kasi Klich
      Przepis 34

      Śledzie Kasi Klich

      Śledź o korzennym posmaku

      Szaszłyki wyborne Przepis 59

      Szaszłyki wyborne

      Nie tylko na sezon grillowy

      Kotleciki z brzoskwiniami Przepis 12

      Kotleciki z brzoskwiniami

      Dla tych, którzy lubią niebanalne połączenia

      Zupa tajska Kasi Klich
      Przepis 14

      Zupa tajska Kasi Klich

      Ogień w gardle!

      tvnpix