zamknij

Łopatka w majonezie

Przepis

drugie danie Rodzaj dania | proste Poziom trundności | 30 min. Czas przygotowania | wieprzowina Główny składnik | 20 zł Koszt przygotowania | inne Kuchnia | 4 Ilość porcji
Prosty sposób na apetyczny posiłek
Ugotowałem to!5
Dodajdo ulubionych
Usuńz ulubionych
0Oceń przepisTwoja ocenaOcena przepisuJuż oceniłeś
Drukujprzepis
Drukujlistę składników
1komentarz
Jeśli chcesz dodać
przepis/inspiracje do ulubionych
zarejestruj się lub zaloguj
Autor: BBSŁopatka w majonezie

Składniki

  • 1 kg łopatki wieprzowej pokrojonej w plastry
  • 6 łyżek majonezu
  • 2 łyżki dobrego octu balsamicznego
  • 3 łyżki utartego świeżego imbiru
  • 2 łyżki słodkiej papryki
  • 1/2 łyżeczki pieprzu
  • 2-3 łyżeczki ziół prowansalskich
0
5

Sposób przygotowania:

Z majonezu, octu balsamicznego, przypraw i soli przygotuj marynatę mieszając w miseczce wszystkie składniki. Posmaruj plastry mięsa marynatą i włóż na kilkanaście godzin do lodówki. Następnego dnia griluj na rozgrzanym grilu ogrodowym lub na grilu elektrycznym. Podawaj z sałatą i korniszonami.

Zainspiruj nas

Komentarze (1)

Dodaj komentarz do artykułu
  • Udostępnij komentarz w:
publikuj
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
~Gość

tylko brakuje w składnikach ile soli

  • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
      0
    • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
        0
      • zgłoś naruszenie
      Pomoc | Zasady forum
      Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.

      Zobacz również

      Puszyste ego Przepis 14

      Puszyste ego

      Rozpływający się w ustach krem z sosem malinowym

      Pudding z bagietki Przepis 17

      Pudding z bagietki

      Pudding z bagietki? To możliwe nie tylko w Anglii

      Kurczak w boczku - Saltimbocca po polsku Piotra Kucharskiego Przepis 116

      Kurczak w boczku - Saltimbocca po polsku Piotra Kucharskiego

      Włoska potrawa w polskim wydaniu

      Bruschetta z fasolą
      Przepis 12

      Bruschetta z fasolą

      Specjalność Włochów na przystawkę

      Ośmiorniczki w sosie pomidorowym Piotra Kucharskiego Przepis 311

      Ośmiorniczki w sosie pomidorowym Piotra Kucharskiego

      Efektowne i proste danie

      Kotlety mielone na ostro Przepis 19

      Kotlety mielone na ostro

      Nowa wersja znanego dania

      Smażony solony śledź Piotra Kucharskiego
      Przepis 22

      Smażony solony śledź Piotra Kucharskiego

      Podany na delikatnym puree

      Deser z mrożonych truskawek Przepis 17

      Deser z mrożonych truskawek

      Truskawkowe szaleństwo na poprawę nastroju

      tvnpix