zamknij

Łosoś bazyliowo-cytrynowy

Przepis

drugie danie Rodzaj dania | proste Poziom trundności | 30 min. Czas przygotowania | łosoś Główny składnik | 20 zł Koszt przygotowania | inne Kuchnia | 1 Ilość porcji
Myszka_gotuje
Autor przepisu:
z czosnkiem
Ugotowałem to!0
Dodajdo ulubionych
Usuńz ulubionych
0Oceń przepisTwoja ocenaOcena przepisuJuż oceniłeś
Drukujprzepis
Drukujlistę składników
brakkomentarzy
Autor: myszkagotujeŁosoś bazyliowo-cytrynowy

Składniki

  • kawałek polędwicy z łososia
  • pół pęczka bazyli
  • z połowy cytryny sok
  • dwa duże ząbki czosnku
  • gruby plaster masła
  • do smaku sól
  • do smaku pieprz cytrynowy
0
1

Sposób przygotowania:

  • Łososia umyj, dokładnie osusz. Ułóż na kawałku foli aluminiowej.
  • Bazylię, czosnek, masło, sok z połowy cytryny - zmiksuj blenderem na jednolitą masę.
  • Dopraw pieprzem cytrynowym i solą. Masę przełóż na łososia, wklep. Zawiń folię, zakrywając łososia i wstaw na 20 minut do piekarnika nagrzanego do 200 stopni.

 

 

 

 

 

Zainspiruj nas

Komentarze (0)

Dodaj komentarz do artykułu
  • Udostępnij komentarz w:
publikuj
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
Pomoc | Zasady forum
Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.

Zobacz również

Kotlety mielone na ostro Przepis 19

Kotlety mielone na ostro

Nowa wersja znanego dania

Bifeki faszerowane serem feta Przepis 22

Bifeki faszerowane serem feta

Kotlety po grecku

Orzechowy gangster z Bronxu Przepis 63

Orzechowy gangster z Bronxu

Rozpływające się w ustach ciasto przypominające smakiem ulubione batoniki

Wiśniowy drift Przepis 102

Wiśniowy drift

Sernik z sosem wiśniowym

Kociołek łososiowo-pomidorowy Przepis 14

Kociołek łososiowo-pomidorowy

Przepyszna zupa — do wypróbowania!

Krem z brokułów z łososiem Przepis 1516

Krem z brokułów z łososiem

Zielono mi! Prosty przepis na pożywną zupę

Pizza polska w wersji królewskiej Grzegorza Łapanowskiego Przepis 116

Pizza polska w wersji królewskiej Grzegorza Łapanowskiego

Pizza godna królów

Carpaccio z buraków Kasi Klich
Przepis 66

Carpaccio z buraków Kasi Klich

Wytworna wersja pospolitego warzywa

tvnpix