zamknij

Łosoś bazyliowo-cytrynowy

Przepis

drugie danie Rodzaj dania | proste Poziom trundności | 30 min. Czas przygotowania | łosoś Główny składnik | 20 zł Koszt przygotowania | inne Kuchnia | 1 Ilość porcji
Myszka_gotuje
Autor przepisu:
z czosnkiem
Ugotowałem to!0
Dodajdo ulubionych
Usuńz ulubionych
0Oceń przepisTwoja ocenaOcena przepisuJuż oceniłeś
Drukujprzepis
Drukujlistę składników
brakkomentarzy
Jeśli chcesz dodać
przepis/inspiracje do ulubionych
zarejestruj się lub zaloguj
Autor: myszkagotujeŁosoś bazyliowo-cytrynowy

Składniki

  • kawałek polędwicy z łososia
  • pół pęczka bazyli
  • z połowy cytryny sok
  • dwa duże ząbki czosnku
  • gruby plaster masła
  • do smaku sól
  • do smaku pieprz cytrynowy
0
1

Sposób przygotowania:

  • Łososia umyj, dokładnie osusz. Ułóż na kawałku foli aluminiowej.
  • Bazylię, czosnek, masło, sok z połowy cytryny - zmiksuj blenderem na jednolitą masę.
  • Dopraw pieprzem cytrynowym i solą. Masę przełóż na łososia, wklep. Zawiń folię, zakrywając łososia i wstaw na 20 minut do piekarnika nagrzanego do 200 stopni.

 

 

 

 

 

Zainspiruj nas

Komentarze (0)

Dodaj komentarz do artykułu
  • Udostępnij komentarz w:
publikuj
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
Pomoc | Zasady forum
Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.

Zobacz również

Krem z brokułów z łososiem Przepis 1516

Krem z brokułów z łososiem

Zielono mi! Prosty przepis na pożywną zupę

Kotlety mielone na ostro Przepis 19

Kotlety mielone na ostro

Nowa wersja znanego dania

Champion cyklistów Przepis 16

Champion cyklistów

Niebanalna szarlotka

Pizza polska w wersji królewskiej Grzegorza Łapanowskiego Przepis 116

Pizza polska w wersji królewskiej Grzegorza Łapanowskiego

Pizza godna królów

Pomidorki z karmelem i lodami Przepis 10

Pomidorki z karmelem i lodami

Deserowa wersja pomidora

Śledzie Kasi Klich
Przepis 34

Śledzie Kasi Klich

Śledź o korzennym posmaku

Bifeki faszerowane serem feta Przepis 22

Bifeki faszerowane serem feta

Kotlety po grecku

Kopytka Piotra Kucharskiego Przepis 2368

Kopytka Piotra Kucharskiego

Samodzielne danie lub przepyszny dodatek

tvnpix