zamknij

Łosoś marynowany Ani Starmach

Przepis

przekąska Rodzaj dania | proste Poziom trundności | 30 min. Czas przygotowania | łosoś Główny składnik | 20 zł Koszt przygotowania | inne Kuchnia | 2 Ilość porcji
Anna Starmach
Autor przepisu:
Zdrowa ryba w 15 minut na twoim talerzu!
Ugotowałem to!12
Dodajdo ulubionych
Usuńz ulubionych
0Oceń przepisTwoja ocenaOcena przepisuJuż oceniłeś
Drukujprzepis
Drukujlistę składników
6komentarzy
łosoś marynowany

Składniki

  • 300 g filetu z łososia
  • 2 kromki chleba np. typu pumpernikiel
  • 150 ml oliwy z oliwek
  • 1 łyżka soku z cytryny
  • 40 ml octu balsamicznego
  • 5 g pieprzu różowego
  • pęczek koperku
0
8

Sposób przygotowania:

  • Rybę pokrój w jak najcieńsze plastry.
  • Przygotuj głębokie naczynie: na jego dno nalej odrobinę oliwy, octu oraz soku z cytryny.
  • Wyłóż na to dwa plastry łososia, posyp koperkiem, pieprzem, polej octem, oliwą, sokiem z cytryny. Powtarzaj aż skończy ci się łosoś.
  • Zostaw do zamarynowania na 10 minut, podawaj z chlebem, grzankami lub np. z zieloną sałatą.
Zainspiruj nas

Komentarze (6)

Dodaj komentarz do artykułu
  • Udostępnij komentarz w:
publikuj
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
~Gość

a jaki łosoś? świeży czy wędzony?

  • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
      0
    • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
        0
      • zgłoś naruszenie
      ~Gość

      Fajnie tylko kompletnie nie słony , tak ma być? , ja posoliłam , zdecydowanie lepszy

      • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
          0
        • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
            0
          • zgłoś naruszenie
          ~Gość

          Pychota robiłam już kilka razy bardzo nam smakowało...
          polecam!

          • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
              0
            • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
                0
              • zgłoś naruszenie
              Oscar95
              Oscar95

              Koperek, cytryna, pieprz...
              Szybko, łatwo i smacznie ! :)
              Polecam !

              • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
                  0
                • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
                    0
                  • zgłoś naruszenie
                  f_iga99

                  mmm.... kocham łososia! Koniecznie zrobię!

                  • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
                      0
                    • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
                        0
                      • zgłoś naruszenie
                      ~Gość

                      Super danie robiłem już parę razy.ostatnio na dziś na wigilię,wszystkim smakowało..

                      • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
                          0
                        • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
                            0
                          • zgłoś naruszenie
                          Pomoc | Zasady forum
                          Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.

                          Zobacz również

                          Zupa tajska Kasi Klich
                          Przepis 14

                          Zupa tajska Kasi Klich

                          Ogień w gardle!

                          Kurczak w boczku - Saltimbocca po polsku Piotra Kucharskiego Przepis 116

                          Kurczak w boczku - Saltimbocca po polsku Piotra Kucharskiego

                          Włoska potrawa w polskim wydaniu

                          Ryż, kasza i kurczak w pomidorach Przepis 10

                          Ryż, kasza i kurczak w pomidorach

                          Wszystko, co lubisz na jednym talerzu!

                          Carpaccio z buraków Kasi Klich
                          Przepis 66

                          Carpaccio z buraków Kasi Klich

                          Wytworna wersja pospolitego warzywa

                          Pizza polska w wersji królewskiej Grzegorza Łapanowskiego Przepis 116

                          Pizza polska w wersji królewskiej Grzegorza Łapanowskiego

                          Pizza godna królów

                          Chleb orzechowy Przepis 112

                          Chleb orzechowy

                          Mamy sprawdzone patenty na pyszny, domowy chleb

                          Bifeki faszerowane serem feta Przepis 22

                          Bifeki faszerowane serem feta

                          Kotlety po grecku

                          Kanapki ze smażoną makrelą Przepis 150

                          Kanapki ze smażoną makrelą

                          Idealne na śniadanie lub kolację

                          tvnpix