zamknij

Łosoś pod pierzynką

Przepis

przekąska Rodzaj dania | proste Poziom trundności | 1 godz. Czas przygotowania | łosoś Główny składnik | 20 zł Koszt przygotowania | inne Kuchnia | 3 Ilość porcji
hercik17
Autor przepisu:
Przepis od "hercik17"
Ugotowałem to!8
Dodajdo ulubionych
Usuńz ulubionych
0Oceń przepisTwoja ocenaOcena przepisuJuż oceniłeś
Drukujprzepis
Drukujlistę składników
1komentarz
Jeśli chcesz dodać
przepis/inspiracje do ulubionych
zarejestruj się lub zaloguj
Autor: hercik17Łosoś po pierzynką

Składniki

  • 20 dag łososia wędzonego
  • 1 pęczek szczypiorku
  • 3 łyżki jogurtu naturalnego
  • 3 łyżki mąki
  • 3 ząbki czosnku
  • 30dag twarogu
  • 3 jajka
  • 30 dag mrożonego szpinaku
  • do smaku sól
  • do smaku pieprz biały
0
3

 

Sposób przygotowania:

  • Białka ubij ze szczyptą soli
  • Dodaj żółtka, a następnie przesianą mąkę. Dokładnie wymieszaj
  • Rozmrożony szpinak odsącz na sicie i dłońmi odciśnij z niego nadmiaru wody
  • Dopraw ząbkiem czosnku przeciśniętym przez praskę, solą i pieprzem
  • Blachę 26 x 36 cm wyłoż papierem do pieczenia i rozprowadź przygotowane ciasto szpinakowe
  • Piecz 15-20 minut w temperaturze 180'C
  • Wystudź
  • Do twarożku dodaj resztę czosnku, jogurt, sól i pieprz. Twarożek nie może być zbyt rzadki
  • Na ciasto szpinakowe wyłoż połowę twarożku. Na twarożek ułoż łososia i przykryj resztą twarożku
  • Wierzch dekoruj posiekanym szczypiorkiem
  • Wstaw do lodówki. Krój nie wielkie kawałki
Zainspiruj nas

Komentarze (1)

Dodaj komentarz do artykułu
  • Udostępnij komentarz w:
publikuj
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
~Gość

wygląda super, czy podstawa szpinakowa jest na tyle stabilna, że taką przekąskę można konsumować na przyjęciu bez talerzyka?

  • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
      0
    • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
        0
      • zgłoś naruszenie
      Pomoc | Zasady forum
      Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.

      Zobacz również

      Knedle ze śliwkami Przepis 1262

      Knedle ze śliwkami

      Przepis na słodki obiad

      Burgery z musztardą i boczkiem Przepis 412

      Burgery z musztardą i boczkiem

      W klimacie amerykańskiego baru

      Klasyczny śledź w śmietanie z pieczonymi ziemniakami i burakami Piotra Kucharskiego
      Przepis 22

      Klasyczny śledź w śmietanie z pieczonymi ziemniakami i burakami Piotra Kucharskiego

      Klasyka na twoim stole

      Kanapki ze smażoną makrelą Przepis 150

      Kanapki ze smażoną makrelą

      Idealne na śniadanie lub kolację

      Śledzie Kasi Klich
      Przepis 34

      Śledzie Kasi Klich

      Śledź o korzennym posmaku

      Szaszłyki wyborne Przepis 59

      Szaszłyki wyborne

      Nie tylko na sezon grillowy

      Kotleciki z brzoskwiniami Przepis 12

      Kotleciki z brzoskwiniami

      Dla tych, którzy lubią niebanalne połączenia

      Zupa tajska Kasi Klich
      Przepis 14

      Zupa tajska Kasi Klich

      Ogień w gardle!

      tvnpix