zamknij

Łosoś pod pierzynką

Przepis

przekąska Rodzaj dania | proste Poziom trundności | 1 godz. Czas przygotowania | łosoś Główny składnik | 20 zł Koszt przygotowania | inne Kuchnia | 3 Ilość porcji
hercik17
Autor przepisu:
Przepis od "hercik17"
Ugotowałem to!8
Dodajdo ulubionych
Usuńz ulubionych
0Oceń przepisTwoja ocenaOcena przepisuJuż oceniłeś
Drukujprzepis
Drukujlistę składników
1komentarz
Jeśli chcesz dodać
przepis/inspiracje do ulubionych
zarejestruj się lub zaloguj
Autor: hercik17Łosoś po pierzynką

Składniki

  • 20 dag łososia wędzonego
  • 1 pęczek szczypiorku
  • 3 łyżki jogurtu naturalnego
  • 3 łyżki mąki
  • 3 ząbki czosnku
  • 30dag twarogu
  • 3 jajka
  • 30 dag mrożonego szpinaku
  • do smaku sól
  • do smaku pieprz biały
0
3

 

Sposób przygotowania:

  • Białka ubij ze szczyptą soli
  • Dodaj żółtka, a następnie przesianą mąkę. Dokładnie wymieszaj
  • Rozmrożony szpinak odsącz na sicie i dłońmi odciśnij z niego nadmiaru wody
  • Dopraw ząbkiem czosnku przeciśniętym przez praskę, solą i pieprzem
  • Blachę 26 x 36 cm wyłoż papierem do pieczenia i rozprowadź przygotowane ciasto szpinakowe
  • Piecz 15-20 minut w temperaturze 180'C
  • Wystudź
  • Do twarożku dodaj resztę czosnku, jogurt, sól i pieprz. Twarożek nie może być zbyt rzadki
  • Na ciasto szpinakowe wyłoż połowę twarożku. Na twarożek ułoż łososia i przykryj resztą twarożku
  • Wierzch dekoruj posiekanym szczypiorkiem
  • Wstaw do lodówki. Krój nie wielkie kawałki
Zainspiruj nas

Komentarze (1)

Dodaj komentarz do artykułu
  • Udostępnij komentarz w:
publikuj
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
~Gość

wygląda super, czy podstawa szpinakowa jest na tyle stabilna, że taką przekąskę można konsumować na przyjęciu bez talerzyka?

  • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
      0
    • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
        0
      • zgłoś naruszenie
      Pomoc | Zasady forum
      Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.

      Zobacz również

      Pizza według Grzegorza Łapanowskiego
      Przepis 1017

      Pizza według Grzegorza Łapanowskiego

      Najprostszy przepis na domową pizzę

      Ośmiorniczki w sosie pomidorowym Piotra Kucharskiego Przepis 311

      Ośmiorniczki w sosie pomidorowym Piotra Kucharskiego

      Efektowne i proste danie

      Corpus delicti końca lata Przepis 211

      Corpus delicti końca lata

      Przepyszny deser — słodki dzięki malinom i kwaśny dzięki cytrynie

      Bruschetta z fasolą
      Przepis 12

      Bruschetta z fasolą

      Specjalność Włochów na przystawkę

      Pizza polska w wersji królewskiej Grzegorza Łapanowskiego Przepis 116

      Pizza polska w wersji królewskiej Grzegorza Łapanowskiego

      Pizza godna królów

      Śledzie Kasi Klich
      Przepis 34

      Śledzie Kasi Klich

      Śledź o korzennym posmaku

      Niewinna sałata skazana na towarzystwo mafijnej Gruchy Przepis 20

      Niewinna sałata skazana na towarzystwo mafijnej Gruchy

      Ta sałatka przekona cię do pietruszki!

      Karp w sosie grzybowym Ani Starmach Przepis 21

      Karp w sosie grzybowym Ani Starmach

      Nowa wersja podania tradycyjnej ryby

      tvnpix