zamknij

Łosoś pod pierzynką

Przepis

przekąska Rodzaj dania | proste Poziom trundności | 1 godz. Czas przygotowania | łosoś Główny składnik | 20 zł Koszt przygotowania | inne Kuchnia | 3 Ilość porcji
hercik17
Autor przepisu:
Przepis od "hercik17"
Ugotowałem to!8
Dodajdo ulubionych
Usuńz ulubionych
0Oceń przepisTwoja ocenaOcena przepisuJuż oceniłeś
Drukujprzepis
Drukujlistę składników
1komentarz
Jeśli chcesz dodać
przepis/inspiracje do ulubionych
zarejestruj się lub zaloguj
Autor: hercik17Łosoś po pierzynką

Składniki

  • 20 dag łososia wędzonego
  • 1 pęczek szczypiorku
  • 3 łyżki jogurtu naturalnego
  • 3 łyżki mąki
  • 3 ząbki czosnku
  • 30dag twarogu
  • 3 jajka
  • 30 dag mrożonego szpinaku
  • do smaku sól
  • do smaku pieprz biały
0
3

 

Sposób przygotowania:

  • Białka ubij ze szczyptą soli
  • Dodaj żółtka, a następnie przesianą mąkę. Dokładnie wymieszaj
  • Rozmrożony szpinak odsącz na sicie i dłońmi odciśnij z niego nadmiaru wody
  • Dopraw ząbkiem czosnku przeciśniętym przez praskę, solą i pieprzem
  • Blachę 26 x 36 cm wyłoż papierem do pieczenia i rozprowadź przygotowane ciasto szpinakowe
  • Piecz 15-20 minut w temperaturze 180'C
  • Wystudź
  • Do twarożku dodaj resztę czosnku, jogurt, sól i pieprz. Twarożek nie może być zbyt rzadki
  • Na ciasto szpinakowe wyłoż połowę twarożku. Na twarożek ułoż łososia i przykryj resztą twarożku
  • Wierzch dekoruj posiekanym szczypiorkiem
  • Wstaw do lodówki. Krój nie wielkie kawałki
Zainspiruj nas

Komentarze (1)

Dodaj komentarz do artykułu
  • Udostępnij komentarz w:
publikuj
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
~Gość

wygląda super, czy podstawa szpinakowa jest na tyle stabilna, że taką przekąskę można konsumować na przyjęciu bez talerzyka?

  • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
      0
    • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
        0
      • zgłoś naruszenie
      Pomoc | Zasady forum
      Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.

      Zobacz również

      Chrupiące płatki owsiane Przepis 210

      Chrupiące płatki owsiane

      Pyszne i proste śniadanie

      Wrobiona cielęcina osadzona na talerzu z gangiem borowików Przepis 80

      Wrobiona cielęcina osadzona na talerzu z gangiem borowików

      Klasyczne połączenie grzybów i mięsa

      Kolorowa samba warzywna Przepis 21

      Kolorowa samba warzywna

      Zdrowe i pyszne danie

      Bifeki faszerowane serem feta Przepis 22

      Bifeki faszerowane serem feta

      Kotlety po grecku

      Deser z mrożonych truskawek Przepis 17

      Deser z mrożonych truskawek

      Truskawkowe szaleństwo na poprawę nastroju

      Kaczka pływaczka Przepis 30

      Kaczka pływaczka

      Kaczka i ziemniaki na słodko

      Burgery z musztardą i boczkiem Przepis 412

      Burgery z musztardą i boczkiem

      W klimacie amerykańskiego baru

      Corpus delicti końca lata Przepis 211

      Corpus delicti końca lata

      Przepyszny deser — słodki dzięki malinom i kwaśny dzięki cytrynie

      tvnpix