zamknij

Łosoś pod ziołową pierzynką

Przepis

drugie danie Rodzaj dania | proste Poziom trundności | 3 godz. Czas przygotowania | łosoś Główny składnik | 20 zł Koszt przygotowania | inne Kuchnia | 2 Ilość porcji
Prosty przepis na zdrową rybę
Ugotowałem to!6
Dodajdo ulubionych
Usuńz ulubionych
0Oceń przepisTwoja ocenaOcena przepisuJuż oceniłeś
Drukujprzepis
Drukujlistę składników
1komentarz
Jeśli chcesz dodać
przepis/inspiracje do ulubionych
zarejestruj się lub zaloguj
Autor: BBSŁosoś pod ziołową pierzynką

Składniki

  • 2 filety z łososia
  • 1 pęczek  bazylii
  • 1 pęczek  pietruszki
  • 4 łyżki  oliwy
  • sok z 1 cytryny
  • sól do smaku
  • pieprz do smaku
0
4

Sposób przygotowania:

Łososia umyj osącz, skrop sokiem z cytryny, oprósz solą i pieprzem, włóż do lodówki na ok 2 godziny. Zioła dobrze umyj, osącz, posiekaj grubo, włóż do blendera i dolewając po trosze oliwę na zmianę z sokiem cytrynowym, przygotuj sos ziołowy. Dopraw solą i pieprzem. Łososia griluj na elektrycznym grillu, podawaj pod ziołowa pierzynką.

Zainspiruj nas

Zobacz również

Karp w sosie grzybowym Ani Starmach Przepis 21

Karp w sosie grzybowym Ani Starmach

Nowa wersja podania tradycyjnej ryby

Bifeki faszerowane serem feta Przepis 22

Bifeki faszerowane serem feta

Kotlety po grecku

Champion cyklistów Przepis 16

Champion cyklistów

Niebanalna szarlotka

Tatar ze śledzia
Przepis 13

Tatar ze śledzia

Rybna poezja na kromce pumpernikla

Chrupiące płatki owsiane Przepis 210

Chrupiące płatki owsiane

Pyszne i proste śniadanie

Wiśniowy drift Przepis 102

Wiśniowy drift

Sernik z sosem wiśniowym

Klasyczny śledź w śmietanie z pieczonymi ziemniakami i burakami Piotra Kucharskiego
Przepis 22

Klasyczny śledź w śmietanie z pieczonymi ziemniakami i burakami Piotra Kucharskiego

Klasyka na twoim stole

Chleb orzechowy Przepis 112

Chleb orzechowy

Mamy sprawdzone patenty na pyszny, domowy chleb

tvnpix