zamknij

Łosoś w cieście francuskim

Przepis

drugie danie Rodzaj dania | wymaga pracy Poziom trundności | 1 godz. Czas przygotowania | łosoś Główny składnik | 30 zł Koszt przygotowania | kuchnia skandynawska Kuchnia | 2 Ilość porcji
z ricottą i suszonymi pomidorami
Ugotowałem to!0
Dodajdo ulubionych
Usuńz ulubionych
0Oceń przepisTwoja ocenaOcena przepisuJuż oceniłeś
Drukujprzepis
Drukujlistę składników
3komentarze
Autor: DDTVN/East NewsŁosoś w cieście francuskim

Składniki

  • 600 g filetu z łososia
  • 150 g ricotty
  • 2 łyżki maku
  • 2 łyżki płatków migdałowych
  • 4 łyżki suszonych pomidorów
  • 1 opakowanie ciasta francuskiego
  • 1 jajko
  • do smaku sól i pieprz
0
0

Sposób przygotowania:

  • Łososia pokrój na 3 części, obsyp solą i pieprzem, przysmaż z dwóch stron na patelni. Ricotte zmiksuj z pomidorami. Ciasto francuskie rozwałkuj lekko na stolnicy wysypanej makiem, zależy nam na tym , aby przykleił się do ciasta.
  • Ciasto pokrój na 3 części, na środku każdego z  nich połóż rybę, na niej 2 łyżki ricotty, następnie zawiń ciasto, zlep starannie brzegi aby się nie rozkleiło.
  • Posmaruj rozbełtanym jajem, posyp płatkami migdałowymi. Piecz 20 minut w piekarniku o temperaturze 190 stopni.

 

Przepis z "Dzień dobry TVN".

 

 

 


Zainspiruj nas

Komentarze (3)

Dodaj komentarz do artykułu
  • Udostępnij komentarz w:
publikuj
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
monikacies

Mnie wyszły trzy porcje :)

  • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
      0
    • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
        0
      • zgłoś naruszenie
      ~Gość

      na ile osób jest ten przepis ?

      • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
          0
        • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
            0
          • zgłoś naruszenie
          ~Gość

          Mniam, już dawno nie robiłam łososia, pyszny pomysł, a ciasto polecam z lidla w wersji light, bardzo dobre :)

          • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
              0
            • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
                0
              • zgłoś naruszenie
              Pomoc | Zasady forum
              Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.

              Zobacz również

              Tatar ze śledzia
              Przepis 13

              Tatar ze śledzia

              Rybna poezja na kromce pumpernikla

              Puszyste ego Przepis 14

              Puszyste ego

              Rozpływający się w ustach krem z sosem malinowym

              Pomidorki z karmelem i lodami Przepis 10

              Pomidorki z karmelem i lodami

              Deserowa wersja pomidora

              Wiśniowy drift Przepis 102

              Wiśniowy drift

              Sernik z sosem wiśniowym

              Corpus delicti końca lata Przepis 211

              Corpus delicti końca lata

              Przepyszny deser — słodki dzięki malinom i kwaśny dzięki cytrynie

              Kotlety mielone na ostro Przepis 19

              Kotlety mielone na ostro

              Nowa wersja znanego dania

              Grillowany ser halloumi Przepis 41

              Grillowany ser halloumi

              Najlepszy podany z figami i orzechami

              Pizza według Grzegorza Łapanowskiego
              Przepis 1017

              Pizza według Grzegorza Łapanowskiego

              Najprostszy przepis na domową pizzę

              tvnpix