zamknij

Łosoś w cieście francuskim

Przepis

drugie danie Rodzaj dania | wymaga pracy Poziom trundności | 1 godz. Czas przygotowania | łosoś Główny składnik | 30 zł Koszt przygotowania | kuchnia skandynawska Kuchnia | 2 Ilość porcji
z ricottą i suszonymi pomidorami
Ugotowałem to!0
Dodajdo ulubionych
Usuńz ulubionych
0Oceń przepisTwoja ocenaOcena przepisuJuż oceniłeś
Drukujprzepis
Drukujlistę składników
3komentarze
Jeśli chcesz dodać
przepis/inspiracje do ulubionych
zarejestruj się lub zaloguj
Autor: DDTVN/East NewsŁosoś w cieście francuskim

Składniki

  • 600 g filetu z łososia
  • 150 g ricotty
  • 2 łyżki maku
  • 2 łyżki płatków migdałowych
  • 4 łyżki suszonych pomidorów
  • 1 opakowanie ciasta francuskiego
  • 1 jajko
  • do smaku sól i pieprz
0
0

Sposób przygotowania:

  • Łososia pokrój na 3 części, obsyp solą i pieprzem, przysmaż z dwóch stron na patelni. Ricotte zmiksuj z pomidorami. Ciasto francuskie rozwałkuj lekko na stolnicy wysypanej makiem, zależy nam na tym , aby przykleił się do ciasta.
  • Ciasto pokrój na 3 części, na środku każdego z  nich połóż rybę, na niej 2 łyżki ricotty, następnie zawiń ciasto, zlep starannie brzegi aby się nie rozkleiło.
  • Posmaruj rozbełtanym jajem, posyp płatkami migdałowymi. Piecz 20 minut w piekarniku o temperaturze 190 stopni.

 

Przepis z "Dzień dobry TVN".

 

 

 


Zainspiruj nas

Komentarze (3)

Dodaj komentarz do artykułu
  • Udostępnij komentarz w:
publikuj
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
monikacies

Mnie wyszły trzy porcje :)

  • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
      0
    • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
        0
      • zgłoś naruszenie
      ~Gość

      na ile osób jest ten przepis ?

      • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
          0
        • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
            0
          • zgłoś naruszenie
          ~Gość

          Mniam, już dawno nie robiłam łososia, pyszny pomysł, a ciasto polecam z lidla w wersji light, bardzo dobre :)

          • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
              0
            • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
                0
              • zgłoś naruszenie
              Pomoc | Zasady forum
              Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.

              Zobacz również

              Gulasz z fasolki z zielonym chili Przepis 62

              Gulasz z fasolki z zielonym chili

              Włącz warzywa strączkowe do swojej kuchni — to naprawdę zdrowe i smaczne!

              Orzechowy gangster z Bronxu Przepis 62

              Orzechowy gangster z Bronxu

              Rozpływające się w ustach ciasto przypominające smakiem ulubione batoniki

              Przysmak młodości Przepis 137

              Przysmak młodości

              Kanapka idealna!

              Champion cyklistów Przepis 16

              Champion cyklistów

              Niebanalna szarlotka

              Sałatka z marynowanymi grzybami Przepis 14

              Sałatka z marynowanymi grzybami

              Grzybowo-ziemniaczane szaleństwo serwuj na obiad!

              Wrobiona cielęcina osadzona na talerzu z gangiem borowików Przepis 80

              Wrobiona cielęcina osadzona na talerzu z gangiem borowików

              Klasyczne połączenie grzybów i mięsa

              Kanapki ze smażoną makrelą Przepis 150

              Kanapki ze smażoną makrelą

              Idealne na śniadanie lub kolację

              Grillowany ser halloumi Przepis 41

              Grillowany ser halloumi

              Najlepszy podany z figami i orzechami

              tvnpix