zamknij

Łosoś w papilotach

Przepis

lunch Rodzaj dania | proste Poziom trundności | 30 min. Czas przygotowania | łosoś Główny składnik | 30 zł Koszt przygotowania | inne Kuchnia | 2 Ilość porcji
Prosty przepis na zdrowy lunch autorstwa Ani Starmach!
Ugotowałem to!35
Dodajdo ulubionych
Usuńz ulubionych
0Oceń przepisTwoja ocenaOcena przepisuJuż oceniłeś
Drukujprzepis
Drukujlistę składników
9komentarzy
Jeśli chcesz dodać
przepis/inspiracje do ulubionych
zarejestruj się lub zaloguj
Łosoś w papilotach
Łosoś w papilotach

Składniki

  • 400 g łososia
  • 1 por
  • 1 cebula
  • 2 marchewki
  • 30 ml soku z cytryny
  • pęczek szczypiorku
  • 2 łyżki masła
0
45

Sposób przygotowania:

  • Pora, cebulę i marchewkę pokrój w plasterki.
  • Na patelni rozgrzej masło, wrzuć cebulę, po chwili marchewkę, a na końcu pora i duś przez około 10 minut.
  • Łososia pokrój i skrop sokiem z cytryny, posyp solą i pieprzem. Przyprawionego łososia ugotuj za pomocą parownika przez 5-10 minut.
  • Na talerzyku ułóż rybę i warzywa. Całość udekoruj szczypiorkiem i cytryną.
Zainspiruj nas

Komentarze (9)

Dodaj komentarz do artykułu
  • Udostępnij komentarz w:
publikuj
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
~Gość

jak ktoś nie ma urządzenia tefal to go piecze w papilotach, to nie jest oczywiste dla kogoś?

  • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
      0
    • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
        0
      • zgłoś naruszenie
      ~Gość

      Przepis i film maja wogole cos ze soba wspolnego? Co ze szczypiorkiem? Gdzie papiloty? I po co ona kroi ananasa?

      • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
          0
        • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
            0
          • zgłoś naruszenie
          ~Gość

          a gdzie ten szczypiorek?

          • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
              0
            • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
                0
              • zgłoś naruszenie
              ~Gość

              a gdzie te papiloty??

              • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
                  0
                • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
                    0
                  • zgłoś naruszenie
                  ~Gość

                  Pani starmach strasznie drętwo posługuje się nożem, strasznie nie profesjonalnie.

                  • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
                      0
                    • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
                        0
                      • zgłoś naruszenie
                      ~Gość

                      Łososia nie trzeba polewać oliwą, ponieważ sam w sobie jest mega tłusty. To zasada znana pod każdą szerokością geograficzną - dziwię się, że tu nie obowiązuje...

                      • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
                          0
                        • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
                            0
                          • zgłoś naruszenie
                          Oscar95
                          Oscar95

                          O tym wszyscy wiedzą. Ale podczas obróbki cieplnej (smażenie, bądź pieczenie) wymaga odrobiny oliwy. - Tutaj chodzi o to :)

                          • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
                              0
                            • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
                                0
                              • zgłoś naruszenie
                              ~Gość

                              ja dodaje jeszcze cukinie i wszystko scieram na tarce doprawiam sola i pieprzem i pieke w rekawie z odrobina masla

                              • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
                                  0
                                • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
                                    0
                                  • zgłoś naruszenie
                                  Pomoc | Zasady forum
                                  Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.

                                  Zobacz również

                                  Tatar ze śledzia
                                  Przepis 13

                                  Tatar ze śledzia

                                  Rybna poezja na kromce pumpernikla

                                  Kaczka pływaczka Przepis 30

                                  Kaczka pływaczka

                                  Kaczka i ziemniaki na słodko

                                  Pudding z bagietki Przepis 17

                                  Pudding z bagietki

                                  Pudding z bagietki? To możliwe nie tylko w Anglii

                                  Krem z brokułów z łososiem Przepis 1516

                                  Krem z brokułów z łososiem

                                  Zielono mi! Prosty przepis na pożywną zupę

                                  Knedle ze śliwkami Przepis 1262

                                  Knedle ze śliwkami

                                  Przepis na słodki obiad

                                  Kopytka Piotra Kucharskiego Przepis 2368

                                  Kopytka Piotra Kucharskiego

                                  Samodzielne danie lub przepyszny dodatek

                                  Burgery z musztardą i boczkiem Przepis 412

                                  Burgery z musztardą i boczkiem

                                  W klimacie amerykańskiego baru

                                  Przysmak młodości Przepis 137

                                  Przysmak młodości

                                  Kanapka idealna!

                                  tvnpix