zamknij

Łosoś w papilotach i szparagach

Przepis

drugie danie Rodzaj dania | proste Poziom trundności | 1 godz. Czas przygotowania | szparagi Główny składnik | 30 zł Koszt przygotowania | inne Kuchnia | 4 Ilość porcji
W sosie sojowo - limonkowym
Ugotowałem to!0
Dodajdo ulubionych
Usuńz ulubionych
0Oceń przepisTwoja ocenaOcena przepisuJuż oceniłeś
Drukujprzepis
Drukujlistę składników
brakkomentarzy
Jeśli chcesz dodać
przepis/inspiracje do ulubionych
zarejestruj się lub zaloguj
Łosoś w papilotach i szparagach
Autor: Dzień Dobry TVN Szparagi w kuchnia (Anna Starmach): Łosoś w papilotach ze szparagami

Składniki

  • 2  filety z łososia, 150 g każdy
  • 3 cm imbiru
  • 2 papryczki chili
  • 1 ząbek czosnku
  •  świeża kolendra
  • 2 marchewki
  •  cebulka dymka
  • 4 szalotki
  • 2 łyżki sosu sojowego
  •  sok z limonki
  • 1 pęczek szparagów
0
0

Sposób przygotowania:

  • Na dwóch dużych kawałkach folii ułóż: zielone szparagi, pokrojone w słupki marchewki, podzielone na ćwiartki szalotki, na warzywach połóż kawałki łososia.
  • Chili, czosnek, imbir, dymkę drobno pokrój, mieszaj z sosem sojowym i sokiem z limonki.
  • Polej tak przygotowanym sosem rybę.
  • Szczelnie zamknij „pakunek” i wstaw do piekarnika o temperaturze 180 st. C na 15 min.
  • Podawaj ze świeżą kolendrą.

Przepis z programu "Dzień Dobry TVN".

Autor: Anna Starmach.

Zainspiruj nas

Komentarze (0)

Dodaj komentarz do artykułu
  • Udostępnij komentarz w:
publikuj
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
Pomoc | Zasady forum
Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.

Zobacz również

Kotleciki z brzoskwiniami Przepis 12

Kotleciki z brzoskwiniami

Dla tych, którzy lubią niebanalne połączenia

Kaczka pływaczka Przepis 30

Kaczka pływaczka

Kaczka i ziemniaki na słodko

Harira by Joseph Seeletso
Przepis 61

Harira by Joseph Seeletso

Odrobina Afryki w twojej kuchni

Pomidorki z karmelem i lodami Przepis 10

Pomidorki z karmelem i lodami

Deserowa wersja pomidora

Corpus delicti końca lata Przepis 211

Corpus delicti końca lata

Przepyszny deser — słodki dzięki malinom i kwaśny dzięki cytrynie

Szaszłyki wyborne Przepis 59

Szaszłyki wyborne

Nie tylko na sezon grillowy

Chrupiące płatki owsiane Przepis 210

Chrupiące płatki owsiane

Pyszne i proste śniadanie

Ośmiorniczki w sosie pomidorowym Piotra Kucharskiego Przepis 311

Ośmiorniczki w sosie pomidorowym Piotra Kucharskiego

Efektowne i proste danie

tvnpix