zamknij

Łosoś w papilotach i szparagach

Przepis

drugie danie Rodzaj dania | proste Poziom trundności | 1 godz. Czas przygotowania | szparagi Główny składnik | 30 zł Koszt przygotowania | inne Kuchnia | 4 Ilość porcji
W sosie sojowo - limonkowym
Ugotowałem to!0
Dodajdo ulubionych
Usuńz ulubionych
0Oceń przepisTwoja ocenaOcena przepisuJuż oceniłeś
Drukujprzepis
Drukujlistę składników
brakkomentarzy
Łosoś w papilotach i szparagach
Autor: Dzień Dobry TVN Szparagi w kuchnia (Anna Starmach): Łosoś w papilotach ze szparagami

Składniki

  • 2  filety z łososia, 150 g każdy
  • 3 cm imbiru
  • 2 papryczki chili
  • 1 ząbek czosnku
  •  świeża kolendra
  • 2 marchewki
  •  cebulka dymka
  • 4 szalotki
  • 2 łyżki sosu sojowego
  •  sok z limonki
  • 1 pęczek szparagów
0
0

Sposób przygotowania:

  • Na dwóch dużych kawałkach folii ułóż: zielone szparagi, pokrojone w słupki marchewki, podzielone na ćwiartki szalotki, na warzywach połóż kawałki łososia.
  • Chili, czosnek, imbir, dymkę drobno pokrój, mieszaj z sosem sojowym i sokiem z limonki.
  • Polej tak przygotowanym sosem rybę.
  • Szczelnie zamknij „pakunek” i wstaw do piekarnika o temperaturze 180 st. C na 15 min.
  • Podawaj ze świeżą kolendrą.

Przepis z programu "Dzień Dobry TVN".

Autor: Anna Starmach.

Zainspiruj nas

Komentarze (0)

Dodaj komentarz do artykułu
  • Udostępnij komentarz w:
publikuj
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
Pomoc | Zasady forum
Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.

Zobacz również

Chleb z płatkami owsianymi Przepis 173

Chleb z płatkami owsianymi

Zrób piekarnię w swoim domu. To naprawdę nie jest trudne!

Knedle ze śliwkami Przepis 1262

Knedle ze śliwkami

Przepis na słodki obiad

Kurczak w boczku - Saltimbocca po polsku Piotra Kucharskiego Przepis 116

Kurczak w boczku - Saltimbocca po polsku Piotra Kucharskiego

Włoska potrawa w polskim wydaniu

Klasyczny śledź w śmietanie z pieczonymi ziemniakami i burakami Piotra Kucharskiego
Przepis 22

Klasyczny śledź w śmietanie z pieczonymi ziemniakami i burakami Piotra Kucharskiego

Klasyka na twoim stole

Szaszłyki wyborne Przepis 59

Szaszłyki wyborne

Nie tylko na sezon grillowy

Sarna w wielkim mieście Przepis 20

Sarna w wielkim mieście

Burgery z dziczyzną i nietypowym dżemem

Pizza według Grzegorza Łapanowskiego
Przepis 1017

Pizza według Grzegorza Łapanowskiego

Najprostszy przepis na domową pizzę

Zupa tajska Kasi Klich
Przepis 14

Zupa tajska Kasi Klich

Ogień w gardle!

tvnpix