zamknij

Łosoś z grillowaną cebulą i awokado

Przepis

drugie danie Rodzaj dania | poziom zaawansowany Poziom trundności | 1 godz. Czas przygotowania | ryby Główny składnik | 50 zł Koszt przygotowania | inne Kuchnia | 4 Ilość porcji
Ekipa hotelu Westin - Turkawka, Kornacki, Jakubowski
Autor przepisu:
Danie przygotowane zgodnie z filozofią SuperFoods
Ugotowałem to!0
Dodajdo ulubionych
Usuńz ulubionych
0Oceń przepisTwoja ocenaOcena przepisuJuż oceniłeś
Drukujprzepis
Drukujlistę składników
1komentarz
Autor: Robert SłuszniakDziki łosoś z nutą pomarańczy - Westin SuperFoods

Składniki

  • 320 g dzikiego łososia
  • 1 awokado
  • 1 cebula
  • 8 pomidorw koktajlowych
  • 80 g orzeszków pinii
  • 40 g masła
  • 4 łyżki oli o smaku pomarańczy
  • 1 łyżka skórki z pomarańczy
  • 3 łyżki owoców goji
  • 200 g liści młodych sałat
  •  młody szpinak
  •  czerwona cykoria
  •  młoda sałata freeze
0
0

 

 

Sposób przygotowania:

  • Łososia pokrój na mniejsze kawałki.
  • Orzeszki pinii posiekaj i wymieszaj z masłem. Nałóż na kawałki ryby i zapiecz.
  • Cebulę pokrój na plastry i grilluj z każdej strony. Awokado obierz i pokrój na mniejsze części. Pomidorki koktajlowe przekrój na pół. Skórki z pomarańczy sparz, rozdrobnij i dodaj do oliwy. Na końcu dodaj suszone owoce goji do oliwy pomarańczowej.
  • Wszystkie składniki ułóż na talerzu i polej aromatyczną oliwą.
Galeria foto (4)

Dziki łosoś zapiekany w orzeszkach pini, młode sałaty, grillowana cebula, awokado pomidorki koktajlowe, oliwa z nutą pomarańczy - danie przygotowane zgodnie z filozofią SuperFoodsRX hotel Westin

  • Opalarką opal kawałki łososia
    Opalarką opal kawałki łososia(1 z 4) Fot. Robert Słuszniak
  • Zgrilluj cebule
    Zgrilluj cebule(2 z 4) Fot. Robert Słuszniak
  • Ułóż sałatę na łososiu i cebuli
    Ułóż sałatę na łososiu i cebuli(3 z 4) Fot. Robert Słuszniak
  • Dziki łosoś z nutą pomarańczy - Westin SuperFoods
    Dziki łosoś z nutą pomarańczy - Westin SuperFoods(4 z 4) Fot. Robert Słuszniak

Kucharze Michał Trukawka i Sebastian Kornacki z hotelu Westin w Warszawie zaproponowali wam ten przepis. Szukajcie ich na www.akademia-kulinarna.pl.

Zainspiruj nas

Komentarze (1)

Dodaj komentarz do artykułu
  • Udostępnij komentarz w:
publikuj
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
Pomoc | Zasady forum
Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.

Zobacz również

Wiśniowy drift Przepis 102

Wiśniowy drift

Sernik z sosem wiśniowym

Babka ziemniaczana Przepis 27117

Babka ziemniaczana

Podlaski specjał

Grillowany ser halloumi Przepis 41

Grillowany ser halloumi

Najlepszy podany z figami i orzechami

Kotleciki z brzoskwiniami Przepis 12

Kotleciki z brzoskwiniami

Dla tych, którzy lubią niebanalne połączenia

Bruschetta z fasolą
Przepis 12

Bruschetta z fasolą

Specjalność Włochów na przystawkę

Karp w sosie grzybowym Ani Starmach Przepis 21

Karp w sosie grzybowym Ani Starmach

Nowa wersja podania tradycyjnej ryby

Harira by Joseph Seeletso
Przepis 61

Harira by Joseph Seeletso

Odrobina Afryki w twojej kuchni

Ryż, kasza i kurczak w pomidorach Przepis 10

Ryż, kasza i kurczak w pomidorach

Wszystko, co lubisz na jednym talerzu!

tvnpix