zamknij

Łosoś z grillowaną cebulą i awokado

Przepis

drugie danie Rodzaj dania | poziom zaawansowany Poziom trundności | 1 godz. Czas przygotowania | ryby Główny składnik | 50 zł Koszt przygotowania | inne Kuchnia | 4 Ilość porcji
Ekipa hotelu Westin - Turkawka, Kornacki, Jakubowski
Autor przepisu:
Danie przygotowane zgodnie z filozofią SuperFoods
Ugotowałem to!0
Dodajdo ulubionych
Usuńz ulubionych
0Oceń przepisTwoja ocenaOcena przepisuJuż oceniłeś
Drukujprzepis
Drukujlistę składników
1komentarz
Jeśli chcesz dodać
przepis/inspiracje do ulubionych
zarejestruj się lub zaloguj
Autor: Robert SłuszniakDziki łosoś z nutą pomarańczy - Westin SuperFoods

Składniki

  • 320 g dzikiego łososia
  • 1 awokado
  • 1 cebula
  • 8 pomidorw koktajlowych
  • 80 g orzeszków pinii
  • 40 g masła
  • 4 łyżki oli o smaku pomarańczy
  • 1 łyżka skórki z pomarańczy
  • 3 łyżki owoców goji
  • 200 g liści młodych sałat
  •  młody szpinak
  •  czerwona cykoria
  •  młoda sałata freeze
0
0

 

 

Sposób przygotowania:

  • Łososia pokrój na mniejsze kawałki.
  • Orzeszki pinii posiekaj i wymieszaj z masłem. Nałóż na kawałki ryby i zapiecz.
  • Cebulę pokrój na plastry i grilluj z każdej strony. Awokado obierz i pokrój na mniejsze części. Pomidorki koktajlowe przekrój na pół. Skórki z pomarańczy sparz, rozdrobnij i dodaj do oliwy. Na końcu dodaj suszone owoce goji do oliwy pomarańczowej.
  • Wszystkie składniki ułóż na talerzu i polej aromatyczną oliwą.
Galeria foto (4)

Dziki łosoś zapiekany w orzeszkach pini, młode sałaty, grillowana cebula, awokado pomidorki koktajlowe, oliwa z nutą pomarańczy - danie przygotowane zgodnie z filozofią SuperFoodsRX hotel Westin

  • Opalarką opal kawałki łososia
    Opalarką opal kawałki łososia(1 z 4) Fot. Robert Słuszniak
  • Zgrilluj cebule
    Zgrilluj cebule(2 z 4) Fot. Robert Słuszniak
  • Ułóż sałatę na łososiu i cebuli
    Ułóż sałatę na łososiu i cebuli(3 z 4) Fot. Robert Słuszniak
  • Dziki łosoś z nutą pomarańczy - Westin SuperFoods
    Dziki łosoś z nutą pomarańczy - Westin SuperFoods(4 z 4) Fot. Robert Słuszniak

Kucharze Michał Trukawka i Sebastian Kornacki z hotelu Westin w Warszawie zaproponowali wam ten przepis. Szukajcie ich na www.akademia-kulinarna.pl.

Zainspiruj nas

Komentarze (1)

Dodaj komentarz do artykułu
  • Udostępnij komentarz w:
publikuj
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
Pomoc | Zasady forum
Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.

Zobacz również

Deser z mrożonych truskawek Przepis 17

Deser z mrożonych truskawek

Truskawkowe szaleństwo na poprawę nastroju

Bruschetta z fasolą
Przepis 12

Bruschetta z fasolą

Specjalność Włochów na przystawkę

Babka ziemniaczana Przepis 27117

Babka ziemniaczana

Podlaski specjał

Tatar ze śledzia
Przepis 13

Tatar ze śledzia

Rybna poezja na kromce pumpernikla

Pudding z bagietki Przepis 17

Pudding z bagietki

Pudding z bagietki? To możliwe nie tylko w Anglii

Ryż, kasza i kurczak w pomidorach Przepis 10

Ryż, kasza i kurczak w pomidorach

Wszystko, co lubisz na jednym talerzu!

Pizza według Grzegorza Łapanowskiego
Przepis 1017

Pizza według Grzegorza Łapanowskiego

Najprostszy przepis na domową pizzę

Smażony solony śledź Piotra Kucharskiego
Przepis 22

Smażony solony śledź Piotra Kucharskiego

Podany na delikatnym puree

tvnpix