zamknij

Łosoś z ziemniakami

Przepis

drugie danie Rodzaj dania | proste Poziom trundności | 1 godz. Czas przygotowania | łosoś Główny składnik | 20 zł Koszt przygotowania | inne Kuchnia | 1 Ilość porcji
Autor przepisu:
Na obiad lub kolację
Ugotowałem to!0
Dodajdo ulubionych
Usuńz ulubionych
0Oceń przepisTwoja ocenaOcena przepisuJuż oceniłeś
Drukujprzepis
Drukujlistę składników
brakkomentarzy
Jeśli chcesz dodać
przepis/inspiracje do ulubionych
zarejestruj się lub zaloguj
Autor: AnikaŁosoś z ziemniakami

Składniki

  • 1 dzwonko łosoś
  • 20 dkg sera lazur
  • 1 jogurt naturalny
  • 2 ząbki czosnku
  • ok. 20 gram ziarenek'Ziarenkowo'
  • 3 ziemniaki
  • 2 plasterki cytryny
  • odrobina oliwy do smażenia
  • do dekoracji koperek
0
0

 

Sposób przygotowania:

  • Ziemniaki pokrój w łódki i wstaw do rozgrzanego piekarnika na 180 stopni, na około 40 minut.
  • Dzwonko z łososia smaż na patelni przez ok. 20 minut na niewielkim ogniu, często przewracając, aby nie przywarł.
  • Gdy danie będzie już prawie gotowe, przygotuj sos - w rondlu, na małym ogniu, rozpuść powoli ser lazur, dodaj do niego drobno pokrojony czosnek (lub przeciśnięty przez praskę), a następnie jogurt naturalny (lub śmietanę) - dokładnie wymieszaj.
  • Na talerzu ułóż łódki z ziemniaków i łososia.
    Polej sosem, a następnie posyp obficie mieszanką prażonych ziaren (słonecznik, sezam, siemię lniane - "ziarenkowo").
  • Udekoruj potrawę plasterkami cytryny i koperkiem.
  • Smacznego :)

 

Zainspiruj nas

Komentarze (0)

Dodaj komentarz do artykułu
  • Udostępnij komentarz w:
publikuj
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
Pomoc | Zasady forum
Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.

Zobacz również

Burgery z musztardą i boczkiem Przepis 412

Burgery z musztardą i boczkiem

W klimacie amerykańskiego baru

Bifeki faszerowane serem feta Przepis 22

Bifeki faszerowane serem feta

Kotlety po grecku

Kanapki ze smażoną makrelą Przepis 150

Kanapki ze smażoną makrelą

Idealne na śniadanie lub kolację

Smażony solony śledź Piotra Kucharskiego
Przepis 22

Smażony solony śledź Piotra Kucharskiego

Podany na delikatnym puree

Gulasz z fasolki z zielonym chili Przepis 62

Gulasz z fasolki z zielonym chili

Włącz warzywa strączkowe do swojej kuchni — to naprawdę zdrowe i smaczne!

Sałatka z marynowanymi grzybami Przepis 14

Sałatka z marynowanymi grzybami

Grzybowo-ziemniaczane szaleństwo serwuj na obiad!

Puszyste ego Przepis 14

Puszyste ego

Rozpływający się w ustach krem z sosem malinowym

Tatar ze śledzia
Przepis 13

Tatar ze śledzia

Rybna poezja na kromce pumpernikla

tvnpix