zamknij

Łosoś ze szparagami

Przepis

drugie danie Rodzaj dania | wymaga pracy Poziom trundności | 1 godz. Czas przygotowania | łosoś Główny składnik | 20 zł Koszt przygotowania | inne Kuchnia | 4 Ilość porcji
Z domowym majonezem
Ugotowałem to!0
Dodajdo ulubionych
Usuńz ulubionych
0Oceń przepisTwoja ocenaOcena przepisuJuż oceniłeś
Drukujprzepis
Drukujlistę składników
brakkomentarzy
Jeśli chcesz dodać
przepis/inspiracje do ulubionych
zarejestruj się lub zaloguj
Autor: "Przepis na życie"Łosoś ze szparagami

Składniki

  • 1 kg surowego łososia
  • 6 jaj przepiórczych
  • 1 pęczek zieloych szparagów
  •  roszponka
  •  starte trufle
  •  olej truflowy
  •  olej z orzechów włoskich
  •  ocet winny
  •  sól i pieprz
  •  majonez:
  • 2 jajka
  •  musztarda
  •  sok cytryny
  •  olej
0
1

 

Sposób przygotowania:

  • Obierz szparagi, odetnij zdrewniałe końce.
  • Gotuj w posolonej wodzie około 8 minut. Ostudź.
  • Jajka przepiórcze gotuj około 6 minut, po tym czasie odstaw.
  • Ze składników przygotuj majonez: stopniowo dodaj olej na przemian z sokiem z cytryny tak aby się nie zważył.
  • Sos przygotuj z soku truflowego, wiórków trufli, 20 g majonezu, 20 ml octu.
  • Wszystko miksuj dodając olej truflowy i z olej z orzechów włoskich.
  • Z łososia usuń ości, pokrój w plastry.
  • Dopraw solą i pieprzem.
  • Podsmaż na patelni lub w piekarniku w formie wysmarowanej masłem.
  • Szparagi, łososia i jajka podawaj z sosem winegret.

Zainspiruj nas

Komentarze (0)

Dodaj komentarz do artykułu
  • Udostępnij komentarz w:
publikuj
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
Pomoc | Zasady forum
Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.

Zobacz również

Karp w sosie grzybowym Ani Starmach Przepis 21

Karp w sosie grzybowym Ani Starmach

Nowa wersja podania tradycyjnej ryby

Kolorowa samba warzywna Przepis 21

Kolorowa samba warzywna

Zdrowe i pyszne danie

Pudding z bagietki Przepis 17

Pudding z bagietki

Pudding z bagietki? To możliwe nie tylko w Anglii

Zupa tajska Kasi Klich
Przepis 14

Zupa tajska Kasi Klich

Ogień w gardle!

Sztuka mięsa z ziemniaczkami i marchewką Przepis 10

Sztuka mięsa z ziemniaczkami i marchewką

Wołowina z pysznymi ziemniakami i sosem

Gulasz z kopytkami Przepis 197

Gulasz z kopytkami

Wieprzowina w aromatycznym gulaszu

Ryba w curry Przepis 15

Ryba w curry

Indie na talerzu

Pomidorki z karmelem i lodami Przepis 10

Pomidorki z karmelem i lodami

Deserowa wersja pomidora

tvnpix