zamknij

Łosoś ze szparagami

Przepis

drugie danie Rodzaj dania | wymaga pracy Poziom trundności | 1 godz. Czas przygotowania | łosoś Główny składnik | 20 zł Koszt przygotowania | inne Kuchnia | 4 Ilość porcji
Z domowym majonezem
Ugotowałem to!0
Dodajdo ulubionych
Usuńz ulubionych
0Oceń przepisTwoja ocenaOcena przepisuJuż oceniłeś
Drukujprzepis
Drukujlistę składników
brakkomentarzy
Jeśli chcesz dodać
przepis/inspiracje do ulubionych
zarejestruj się lub zaloguj
Autor: "Przepis na życie"Łosoś ze szparagami

Składniki

  • 1 kg surowego łososia
  • 6 jaj przepiórczych
  • 1 pęczek zieloych szparagów
  •  roszponka
  •  starte trufle
  •  olej truflowy
  •  olej z orzechów włoskich
  •  ocet winny
  •  sól i pieprz
  •  majonez:
  • 2 jajka
  •  musztarda
  •  sok cytryny
  •  olej
0
1

 

Sposób przygotowania:

  • Obierz szparagi, odetnij zdrewniałe końce.
  • Gotuj w posolonej wodzie około 8 minut. Ostudź.
  • Jajka przepiórcze gotuj około 6 minut, po tym czasie odstaw.
  • Ze składników przygotuj majonez: stopniowo dodaj olej na przemian z sokiem z cytryny tak aby się nie zważył.
  • Sos przygotuj z soku truflowego, wiórków trufli, 20 g majonezu, 20 ml octu.
  • Wszystko miksuj dodając olej truflowy i z olej z orzechów włoskich.
  • Z łososia usuń ości, pokrój w plastry.
  • Dopraw solą i pieprzem.
  • Podsmaż na patelni lub w piekarniku w formie wysmarowanej masłem.
  • Szparagi, łososia i jajka podawaj z sosem winegret.

Zainspiruj nas

Komentarze (0)

Dodaj komentarz do artykułu
  • Udostępnij komentarz w:
publikuj
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
Pomoc | Zasady forum
Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.

Zobacz również

Kurczak w boczku - Saltimbocca po polsku Piotra Kucharskiego Przepis 116

Kurczak w boczku - Saltimbocca po polsku Piotra Kucharskiego

Włoska potrawa w polskim wydaniu

Wrobiona cielęcina osadzona na talerzu z gangiem borowików Przepis 80

Wrobiona cielęcina osadzona na talerzu z gangiem borowików

Klasyczne połączenie grzybów i mięsa

Puszyste ego Przepis 14

Puszyste ego

Rozpływający się w ustach krem z sosem malinowym

Niewinna sałata skazana na towarzystwo mafijnej Gruchy Przepis 20

Niewinna sałata skazana na towarzystwo mafijnej Gruchy

Ta sałatka przekona cię do pietruszki!

Kotlety mielone na ostro Przepis 19

Kotlety mielone na ostro

Nowa wersja znanego dania

Szaszłyki wyborne Przepis 59

Szaszłyki wyborne

Nie tylko na sezon grillowy

Babka ziemniaczana Przepis 27117

Babka ziemniaczana

Podlaski specjał

Krem z brokułów z łososiem Przepis 1516

Krem z brokułów z łososiem

Zielono mi! Prosty przepis na pożywną zupę

tvnpix