zamknij

Łosoś ze szparagami

Przepis

drugie danie Rodzaj dania | wymaga pracy Poziom trundności | 1 godz. Czas przygotowania | łosoś Główny składnik | 20 zł Koszt przygotowania | inne Kuchnia | 4 Ilość porcji
Z domowym majonezem
Ugotowałem to!0
Dodajdo ulubionych
Usuńz ulubionych
0Oceń przepisTwoja ocenaOcena przepisuJuż oceniłeś
Drukujprzepis
Drukujlistę składników
brakkomentarzy
Jeśli chcesz dodać
przepis/inspiracje do ulubionych
zarejestruj się lub zaloguj
Autor: "Przepis na życie"Łosoś ze szparagami

Składniki

  • 1 kg surowego łososia
  • 6 jaj przepiórczych
  • 1 pęczek zieloych szparagów
  •  roszponka
  •  starte trufle
  •  olej truflowy
  •  olej z orzechów włoskich
  •  ocet winny
  •  sól i pieprz
  •  majonez:
  • 2 jajka
  •  musztarda
  •  sok cytryny
  •  olej
0
1

 

Sposób przygotowania:

  • Obierz szparagi, odetnij zdrewniałe końce.
  • Gotuj w posolonej wodzie około 8 minut. Ostudź.
  • Jajka przepiórcze gotuj około 6 minut, po tym czasie odstaw.
  • Ze składników przygotuj majonez: stopniowo dodaj olej na przemian z sokiem z cytryny tak aby się nie zważył.
  • Sos przygotuj z soku truflowego, wiórków trufli, 20 g majonezu, 20 ml octu.
  • Wszystko miksuj dodając olej truflowy i z olej z orzechów włoskich.
  • Z łososia usuń ości, pokrój w plastry.
  • Dopraw solą i pieprzem.
  • Podsmaż na patelni lub w piekarniku w formie wysmarowanej masłem.
  • Szparagi, łososia i jajka podawaj z sosem winegret.

Zainspiruj nas

Komentarze (0)

Dodaj komentarz do artykułu
  • Udostępnij komentarz w:
publikuj
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
Pomoc | Zasady forum
Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.

Zobacz również

Śledzie Kasi Klich
Przepis 34

Śledzie Kasi Klich

Śledź o korzennym posmaku

Rozśpiewany deser na lekkim rauszu Przepis 13

Rozśpiewany deser na lekkim rauszu

Takie ciasto rozweseli każdego

Smażony solony śledź Piotra Kucharskiego
Przepis 22

Smażony solony śledź Piotra Kucharskiego

Podany na delikatnym puree

Babka ziemniaczana Przepis 27117

Babka ziemniaczana

Podlaski specjał

Carpaccio z buraków Kasi Klich
Przepis 66

Carpaccio z buraków Kasi Klich

Wytworna wersja pospolitego warzywa

Niewinna sałata skazana na towarzystwo mafijnej Gruchy Przepis 20

Niewinna sałata skazana na towarzystwo mafijnej Gruchy

Ta sałatka przekona cię do pietruszki!

Bruschetta z fasolą
Przepis 12

Bruschetta z fasolą

Specjalność Włochów na przystawkę

Zupa tajska Kasi Klich
Przepis 14

Zupa tajska Kasi Klich

Ogień w gardle!

tvnpix