zamknij

KBR

Aktualności konkursowe GłosowaniePrzepisyZadania konkursowe i wynikiKonkurs i Nagrody

Łososiowa kanapka z przepiórczym jajkiem sadzonym

Przepis konkursowy

lunch Rodzaj dania | proste Poziom trundności | 15 min. Czas przygotowania | pieczywo Główny składnik | 10 zł Koszt przygotowania | inne Kuchnia | 1 Ilość porcji
Kulinarna Fuzja
Autor przepisu: zobacz blog autora
Przepis zgłoszony do konkursu Kulinarny Blog Roku 2013
Ugotowałem to!4
Dodajdo ulubionych
Usuńz ulubionych
0Oceń przepisTwoja ocenaOcena przepisuJuż oceniłeś
Drukujprzepis
Drukujlistę składników
4komentarze
Jeśli chcesz dodać
przepis/inspiracje do ulubionych
zarejestruj się lub zaloguj
Autor: http://kulinarna-fuzja.blogspot.com/Łososiowa kanapka z przepiórczym jajkiem sadzonym

Składniki

  • 1 bułka wieloziarnista
  • 4 plastry wędzonego łososia
  • 2 łyżki łyżki chrzanu (pomijamy jeśli nie lubimy)
  • 1 ogórek kiszony
  • 3 łyżki  masła Lurpak solone
  • garść kiełków np.brokuła
  • odrobina kawioru czerwonego lub czarnego (opcjonalnie)
  • 2 jajka przepiórcze
0
15

Sposób przygotowania:

  • Bułkę opiekamy w piekarniku lub tosterze (musi być chrupiąca, ale nie spieczona).
  • Ogórka kroimy na plasterki.
  • Na rozgrzaną patelnię nakładamy łyżkę masła i wlewamy na środek jajka.
  • Czekamy, aż białko się zetnie (ścina się bardzo szybki i trzeba uważać, aby nie przypalić). Zdejmujemy z ognia i nakładamy na talerzyk.
  • Jeszcze ciepłą bułkę przekrawamy i każdą połówkę smarujemy pozostałą ilością masła (czekamy chwilę, aby się rozpuściło).
  • Nakładamy chrzan, plasterki ogórka i łososia. Na wierzch kładziemy jajka sadzone i posypujemy kiełkami. Opcjonalnie dodajemy odrobinę kawioru. Jemy najlepiej jeszcze na ciepło...

Komentarze (4)

Dodaj komentarz do artykułu
  • Udostępnij komentarz w:
publikuj
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
~Gość

Czuć w tej kanapce wiosnę. Jest oryginalna, niecodzienna, tchnienie nowości i świeżości! Przy okazji bardzo zdrowa..

  • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
      0
    • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
        0
      • zgłoś naruszenie
      Lidokaina

      Kanapka. Danie w formie oklepanej. Składniki dobrze znane, bo łosoś, chrzan i ogórek kiszony to stali bywalcy naszych lodówek. Ale zaraz, zaraz. Do tego zaprzyjaźnionego trio wkracza jajko. Niezwykłe jajko, bo przepiórcze, a do tego przyrządzone w niecodzienny sposób. Ta kanapka to i rewolucja i dzieło sztuki. Bo kto serwuje kawior "z wyższych... rozwiń

      • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
          0
        • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
            0
          • zgłoś naruszenie
          ~Gość

          Niby prosta i codzienna kanapka, bo i łosoś i chrzan i ogórek kiszony. A tu nagle do tego dobrze wszystkim znanego trio wkracza jajko. Niezwykłe jajo, bo przepiórcze, a do tego przyrządzone w niestandardowy sposób. Ta kanapka absolutnie mnie urzekła, bo daleko jej do nudnych i codziennych kajzerek z szynką i serem. To absolutny kanapkowy obłęd... rozwiń

          • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
              0
            • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
                0
              • zgłoś naruszenie
              ~Gość

              Jest fantastyczna, wygląda pięknie

              • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
                  0
                • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
                    0
                  • zgłoś naruszenie
                  Pomoc | Zasady forum
                  Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.

                  Zobacz również

                  Szaszłyki wyborne Przepis 59

                  Szaszłyki wyborne

                  Nie tylko na sezon grillowy

                  Chrupiące płatki owsiane Przepis 210

                  Chrupiące płatki owsiane

                  Pyszne i proste śniadanie

                  Śledzie Kasi Klich
                  Przepis 34

                  Śledzie Kasi Klich

                  Śledź o korzennym posmaku

                  Pomidorki z karmelem i lodami Przepis 10

                  Pomidorki z karmelem i lodami

                  Deserowa wersja pomidora

                  Pudding z bagietki Przepis 17

                  Pudding z bagietki

                  Pudding z bagietki? To możliwe nie tylko w Anglii

                  Pizza polska w wersji królewskiej Grzegorza Łapanowskiego Przepis 116

                  Pizza polska w wersji królewskiej Grzegorza Łapanowskiego

                  Pizza godna królów

                  Grillowany ser halloumi Przepis 41

                  Grillowany ser halloumi

                  Najlepszy podany z figami i orzechami

                  Ryba w curry Przepis 15

                  Ryba w curry

                  Indie na talerzu

                  tvnpix