zamknij

Łososiowo awokadowe rulony

Przepis

przystawka Rodzaj dania | proste Poziom trundności | 15 min. Czas przygotowania | łosoś Główny składnik | 20 zł Koszt przygotowania | inne Kuchnia | 4 Ilość porcji
Efektowna przystawka dla gości
Ugotowałem to!0
Dodajdo ulubionych
Usuńz ulubionych
0Oceń przepisTwoja ocenaOcena przepisuJuż oceniłeś
Drukujprzepis
Drukujlistę składników
brakkomentarzy
Autor: kuchnianawzgorzu.plŁososiowo awokadowe rulony

Składniki

  • 4-5 plastrów łososia
  • 2 duże dojrzałe awokado
  • 1 cytryna
  •  świeżo zmielony pieprz
0
0

 

Sposób przygotowania:

  • Plastry łososia (lub innej ryby wędzonej) pokrój tak, by można było je zwinąć.
  • Skrop rybę sokiem z cytryny, a następnie połóż na niej cienko pokrojone plastry awokado.
  • Roluj je i przebij ozdobną szpatułką.
  • Ja na zakończenie posypuję rulony świeżo zmielonym pieprzem.

Przepis z konkursu "Kulinarny Blog Roku 2012".

 

 

 

Zainspiruj nas

Komentarze (0)

Dodaj komentarz do artykułu
  • Udostępnij komentarz w:
publikuj
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
Pomoc | Zasady forum
Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.

Zobacz również

Bruschetta z fasolą
Przepis 12

Bruschetta z fasolą

Specjalność Włochów na przystawkę

Kanapki ze smażoną makrelą Przepis 150

Kanapki ze smażoną makrelą

Idealne na śniadanie lub kolację

Pudding z bagietki Przepis 17

Pudding z bagietki

Pudding z bagietki? To możliwe nie tylko w Anglii

Ryba w curry Przepis 15

Ryba w curry

Indie na talerzu

Deser z mrożonych truskawek Przepis 17

Deser z mrożonych truskawek

Truskawkowe szaleństwo na poprawę nastroju

Zupa tajska Kasi Klich
Przepis 14

Zupa tajska Kasi Klich

Ogień w gardle!

Pomidorki z karmelem i lodami Przepis 10

Pomidorki z karmelem i lodami

Deserowa wersja pomidora

Gulasz z kopytkami Przepis 197

Gulasz z kopytkami

Wieprzowina w aromatycznym gulaszu

tvnpix