zamknij

Majonez w trzech smakach

Przepis

sos Rodzaj dania | proste Poziom trundności | 30 min. Czas przygotowania | jajka Główny składnik | 10 zł Koszt przygotowania | inne Kuchnia | 4 Ilość porcji
Piotr  Kucharski
Autor przepisu:
Naturalny, z pomidorami i z oliwkami
Ugotowałem to!0
Dodajdo ulubionych
Usuńz ulubionych
0Oceń przepisTwoja ocenaOcena przepisuJuż oceniłeś
Drukujprzepis
Drukujlistę składników
brakkomentarzy
Jeśli chcesz dodać
przepis/inspiracje do ulubionych
zarejestruj się lub zaloguj
Autor: Studioo Małgorzata KujdaDomowy majonez w trzech smakach

Składniki

  • 3 żółtka
  • 2 łyżki  jasnego octu winnego
  • 1 łyżeczka  musztardy
  • 2 szczypty  soli
  • 2 szczypty pieprzu
  • 0,5 łyżeczki cukru
  • 250 ml  oleju słonecznikowego
  • 2-3 suszone pomidory
  • 3-4  czarne oliwki
0
0

Sposób przygotowania:

  • Przy pomocy rózgi ubij żółtka, ocet, musztardę, sól, pieprz i cukier
  • Gdy składniki się połączą ciągle ubijając dodaj cienkim strumieniem olej słonecznikowy
  • Gdy masa się zagęści i będzie stała w konsystencji, podziel na trzy części
  • Do jednej dodaj pokrojone w drobną kostkę pomidory, do drugiej pokrojone w drobną kostkę oliwki, ostatnią część zostaw o smaku naturalnym
  • Majonezy dopraw do smaku solą i pieprzem.
Zainspiruj nas

Komentarze (0)

Dodaj komentarz do artykułu
  • Udostępnij komentarz w:
publikuj
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
Pomoc | Zasady forum
Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.

Zobacz również

Śledzie Kasi Klich
Przepis 34

Śledzie Kasi Klich

Śledź o korzennym posmaku

Rozśpiewany deser na lekkim rauszu Przepis 13

Rozśpiewany deser na lekkim rauszu

Takie ciasto rozweseli każdego

Smażony solony śledź Piotra Kucharskiego
Przepis 22

Smażony solony śledź Piotra Kucharskiego

Podany na delikatnym puree

Wiśniowy drift Przepis 102

Wiśniowy drift

Sernik z sosem wiśniowym

Sztuka mięsa z ziemniaczkami i marchewką Przepis 10

Sztuka mięsa z ziemniaczkami i marchewką

Wołowina z pysznymi ziemniakami i sosem

Sałatka z marynowanymi grzybami Przepis 14

Sałatka z marynowanymi grzybami

Grzybowo-ziemniaczane szaleństwo serwuj na obiad!

Deser z mrożonych truskawek Przepis 17

Deser z mrożonych truskawek

Truskawkowe szaleństwo na poprawę nastroju

Harira by Joseph Seeletso
Przepis 61

Harira by Joseph Seeletso

Odrobina Afryki w twojej kuchni

tvnpix