zamknij

Majonez w trzech smakach

Przepis

sos Rodzaj dania | proste Poziom trundności | 30 min. Czas przygotowania | jajka Główny składnik | 10 zł Koszt przygotowania | inne Kuchnia | 4 Ilość porcji
Piotr  Kucharski
Autor przepisu:
Naturalny, z pomidorami i z oliwkami
Ugotowałem to!0
Dodajdo ulubionych
Usuńz ulubionych
0Oceń przepisTwoja ocenaOcena przepisuJuż oceniłeś
Drukujprzepis
Drukujlistę składników
brakkomentarzy
Jeśli chcesz dodać
przepis/inspiracje do ulubionych
zarejestruj się lub zaloguj
Autor: Studioo Małgorzata KujdaDomowy majonez w trzech smakach

Składniki

  • 3 żółtka
  • 2 łyżki  jasnego octu winnego
  • 1 łyżeczka  musztardy
  • 2 szczypty  soli
  • 2 szczypty pieprzu
  • 0,5 łyżeczki cukru
  • 250 ml  oleju słonecznikowego
  • 2-3 suszone pomidory
  • 3-4  czarne oliwki
0
0

Sposób przygotowania:

  • Przy pomocy rózgi ubij żółtka, ocet, musztardę, sól, pieprz i cukier
  • Gdy składniki się połączą ciągle ubijając dodaj cienkim strumieniem olej słonecznikowy
  • Gdy masa się zagęści i będzie stała w konsystencji, podziel na trzy części
  • Do jednej dodaj pokrojone w drobną kostkę pomidory, do drugiej pokrojone w drobną kostkę oliwki, ostatnią część zostaw o smaku naturalnym
  • Majonezy dopraw do smaku solą i pieprzem.
Zainspiruj nas

Komentarze (0)

Dodaj komentarz do artykułu
  • Udostępnij komentarz w:
publikuj
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
Pomoc | Zasady forum
Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.

Zobacz również

Atletyczny kurczak Przepis 20

Atletyczny kurczak

Pomysł na lekkie drugie danie

Ośmiorniczki w sosie pomidorowym Piotra Kucharskiego Przepis 311

Ośmiorniczki w sosie pomidorowym Piotra Kucharskiego

Efektowne i proste danie

Puszyste ego Przepis 14

Puszyste ego

Rozpływający się w ustach krem z sosem malinowym

Chleb z płatkami owsianymi Przepis 172

Chleb z płatkami owsianymi

Zrób piekarnię w swoim domu. To naprawdę nie jest trudne!

Carpaccio z buraków Kasi Klich
Przepis 66

Carpaccio z buraków Kasi Klich

Wytworna wersja pospolitego warzywa

Gulasz z kopytkami Przepis 197

Gulasz z kopytkami

Wieprzowina w aromatycznym gulaszu

Kanapki ze smażoną makrelą Przepis 150

Kanapki ze smażoną makrelą

Idealne na śniadanie lub kolację

Śledzie Kasi Klich
Przepis 34

Śledzie Kasi Klich

Śledź o korzennym posmaku

tvnpix