zamknij

Makaron z cukinią i kurkami

Przepis

drugie danie Rodzaj dania | proste Poziom trundności | 1 godz. Czas przygotowania | grzyby Główny składnik | 20 zł Koszt przygotowania | inne Kuchnia | 4 Ilość porcji
Niebo w gębie
Ugotowałem to!8
Dodajdo ulubionych
Usuńz ulubionych
0Oceń przepisTwoja ocenaOcena przepisuJuż oceniłeś
Drukujprzepis
Drukujlistę składników
brakkomentarzy
Jeśli chcesz dodać
przepis/inspiracje do ulubionych
zarejestruj się lub zaloguj
Autor: Marta StacheraMakaron z cukinią i kurkami

Składniki

  • 1 opakowanie makaronu tagliatelle
  • 1-2 cukinie
  • 300 g kurek
  • 1 cebula
  • 2-3 łyżki oliwy
  • 1/2 opakowania mascarpone
  • 1/2 doniczki tymianku
  • do smaku sól i pieprz
0
2

Sposób przygotowania:

  • Ugotuj makaron al dente.
  • Na rozgrzaną patelnię dodaj oliwę i pokrojoną w kostkę cebulę, pozwól aby się zarumieniła. Dodaj i podduś cukinię, następnie dodaj dobrze umyte kurki.
  • Dodaj sól, pieprz i tymianek. Niech całosc chwile sie poddusi. Na koniec dodaj na patelnię makaron, wymieszaj go z resztą składników.
  • Rozłóż pastę na porcje i na koniec na wierzch dodaj do każdej porcji kilka małych lyżeczek mascarpone. Całosc udekoruj tymiankiem.

Autor: Marta Stachera

 

 

Zainspiruj nas

Komentarze (0)

Dodaj komentarz do artykułu
  • Udostępnij komentarz w:
publikuj
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
Pomoc | Zasady forum
Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.

Zobacz również

Chrupiące płatki owsiane Przepis 210

Chrupiące płatki owsiane

Pyszne i proste śniadanie

Burgery z musztardą i boczkiem Przepis 412

Burgery z musztardą i boczkiem

W klimacie amerykańskiego baru

Zupa tajska Kasi Klich
Przepis 14

Zupa tajska Kasi Klich

Ogień w gardle!

Gulasz z fasolki z zielonym chili Przepis 62

Gulasz z fasolki z zielonym chili

Włącz warzywa strączkowe do swojej kuchni — to naprawdę zdrowe i smaczne!

Pizza polska w wersji królewskiej Grzegorza Łapanowskiego Przepis 116

Pizza polska w wersji królewskiej Grzegorza Łapanowskiego

Pizza godna królów

Bruschetta z fasolą
Przepis 12

Bruschetta z fasolą

Specjalność Włochów na przystawkę

Sałatka z marynowanymi grzybami Przepis 14

Sałatka z marynowanymi grzybami

Grzybowo-ziemniaczane szaleństwo serwuj na obiad!

Śledzie Kasi Klich
Przepis 34

Śledzie Kasi Klich

Śledź o korzennym posmaku

tvnpix