zamknij

Makaron z czerwonym pesto

Przepis

drugie danie Rodzaj dania | proste Poziom trundności | 1 godz. Czas przygotowania | makaron Główny składnik | 20 zł Koszt przygotowania | inne Kuchnia | 2 Ilość porcji
Inspiracja od PASTA Mobile
Ugotowałem to!3
Dodajdo ulubionych
Usuńz ulubionych
0Oceń przepisTwoja ocenaOcena przepisuJuż oceniłeś
Drukujprzepis
Drukujlistę składników
2komentarze
Jeśli chcesz dodać
przepis/inspiracje do ulubionych
zarejestruj się lub zaloguj
Autor: Magdalena DudkoMakaron z czerwonym pesto

Składniki

  • 120 g makaronu penne
  • 1 słoik suszonych pomidorów
  • garść migdałów
  • 1 ząbek czosnku
  • 100 g parmezanu
  • garść płatków migdałowych
  • kilka listków bazylii
  • opcjonalnie papryczka chili
  • opcjonalnie odrobina oliwy
0
2

Sposób przygotowania:

  • Ugotuj makaron.
  • Słoik suszonych pomidorów wraz z zalewą zmiksuj. Dodaj garść migdałów, ząbek czosnku, 100 g parmezanu, kilka liści świeżej bazylii, sól i pieprz.
  • Wszystko zmiksuj ponownie i w razie potrzeby dolej oliwy i ewentualnie dodaj świeżą bądź suszoną papryczkę chilli. Makaron wymieszaj z sosem i podgrzej na patelni.
  • Makaron nałóż na talerz, polej sosem i udekoruj płatkami migdałów.

 

Autorem przepisu jest PASTA Mobile - warszawski food truck serwujący makarony z sosami.

 

Zainspiruj nas

Komentarze (2)

Dodaj komentarz do artykułu
  • Udostępnij komentarz w:
publikuj
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
~Gość

słabo się miksują te pomidory :(

  • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
      0
    • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
        0
      • zgłoś naruszenie
      ~Gość

      Zmiksować w blenderze przypuszczam, mikser jest do czego innego ;)

      • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
          0
        • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
            0
          • zgłoś naruszenie
          Pomoc | Zasady forum
          Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.

          Zobacz również

          Carpaccio z buraków Kasi Klich
          Przepis 66

          Carpaccio z buraków Kasi Klich

          Wytworna wersja pospolitego warzywa

          Kotlety mielone na ostro Przepis 19

          Kotlety mielone na ostro

          Nowa wersja znanego dania

          Smażony solony śledź Piotra Kucharskiego
          Przepis 22

          Smażony solony śledź Piotra Kucharskiego

          Podany na delikatnym puree

          Champion cyklistów Przepis 16

          Champion cyklistów

          Niebanalna szarlotka

          Kopytka Piotra Kucharskiego Przepis 2368

          Kopytka Piotra Kucharskiego

          Samodzielne danie lub przepyszny dodatek

          Przysmak młodości Przepis 137

          Przysmak młodości

          Kanapka idealna!

          Corpus delicti końca lata Przepis 211

          Corpus delicti końca lata

          Przepyszny deser — słodki dzięki malinom i kwaśny dzięki cytrynie

          Chleb z płatkami owsianymi Przepis 173

          Chleb z płatkami owsianymi

          Zrób piekarnię w swoim domu. To naprawdę nie jest trudne!

          tvnpix