zamknij

Makaron z dynią, pulpetami i szałwią

Przepis

drugie danie Rodzaj dania | wymaga pracy Poziom trundności | 1 godz. Czas przygotowania | makaron Główny składnik | 30 zł Koszt przygotowania | inne Kuchnia | 4 Ilość porcji
Aromatyczne danie pełne jesiennych skarbów
Ugotowałem to!0
Dodajdo ulubionych
Usuńz ulubionych
0Oceń przepisTwoja ocenaOcena przepisuJuż oceniłeś
Drukujprzepis
Drukujlistę składników
brakkomentarzy
Jeśli chcesz dodać
przepis/inspiracje do ulubionych
zarejestruj się lub zaloguj
Autor: Piotr Bławicki/East News/Dzień Dobry TVNMakaron z pulpetami, dynią

Składniki

  • 400 g mielonego mięsa z indyka
  • ząbek czosnku
  • 1 cebula szalotka
  • 2 łyżki masła
  • opakowanie makaronu penne
  • 500 g dyni
  • 4 pomidory
  •  szałwia
  •  olej do smażenia
0
0
  • Szalotkę i czosnek przesmaż na maśle, smaż aż zmiękną.
  • Dodaj łyżkę śmietany. Mięso połącz z cebulą i czosnkiem, dodaj łyżkę bułki tartej, dopraw solą oraz pieprzem.
  • Formuj klopsiki i smaż na maśle z olejem.
  • Z pomidorów, cebuli  i czosnku przygotowuj sos.
  • Dynię pokrój na kawałki, posyp solą, pieprzem i upiecz w piekarniku.
  • Makaron gotuj zgodnie z czasem podanym na opakowaniu.
  • Do sosu pomidorowego dodaj pulpety, pieczoną dynię i szałwię.
  • Następnie dodaj makaron. Wszystko razem wymieszaj.

Przepis autorstwa Andrzeja Polana.

Zainspiruj nas

Komentarze (0)

Dodaj komentarz do artykułu
  • Udostępnij komentarz w:
publikuj
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
Pomoc | Zasady forum
Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.

Zobacz również

Ryż, kasza i kurczak w pomidorach Przepis 10

Ryż, kasza i kurczak w pomidorach

Wszystko, co lubisz na jednym talerzu!

Pizza według Grzegorza Łapanowskiego
Przepis 1017

Pizza według Grzegorza Łapanowskiego

Najprostszy przepis na domową pizzę

Tatar ze śledzia
Przepis 13

Tatar ze śledzia

Rybna poezja na kromce pumpernikla

Pizza polska w wersji królewskiej Grzegorza Łapanowskiego Przepis 116

Pizza polska w wersji królewskiej Grzegorza Łapanowskiego

Pizza godna królów

Deser z mrożonych truskawek Przepis 17

Deser z mrożonych truskawek

Truskawkowe szaleństwo na poprawę nastroju

Bifeki faszerowane serem feta Przepis 22

Bifeki faszerowane serem feta

Kotlety po grecku

Zupa tajska Kasi Klich
Przepis 14

Zupa tajska Kasi Klich

Ogień w gardle!

Sarna w wielkim mieście Przepis 20

Sarna w wielkim mieście

Burgery z dziczyzną i nietypowym dżemem

tvnpix