zamknij

Makaron z dynią, pulpetami i szałwią

Przepis

drugie danie Rodzaj dania | wymaga pracy Poziom trundności | 1 godz. Czas przygotowania | makaron Główny składnik | 30 zł Koszt przygotowania | inne Kuchnia | 4 Ilość porcji
Aromatyczne danie pełne jesiennych skarbów
Ugotowałem to!0
Dodajdo ulubionych
Usuńz ulubionych
0Oceń przepisTwoja ocenaOcena przepisuJuż oceniłeś
Drukujprzepis
Drukujlistę składników
brakkomentarzy
Jeśli chcesz dodać
przepis/inspiracje do ulubionych
zarejestruj się lub zaloguj
Autor: Piotr Bławicki/East News/Dzień Dobry TVNMakaron z pulpetami, dynią

Składniki

  • 400 g mielonego mięsa z indyka
  • ząbek czosnku
  • 1 cebula szalotka
  • 2 łyżki masła
  • opakowanie makaronu penne
  • 500 g dyni
  • 4 pomidory
  •  szałwia
  •  olej do smażenia
0
0
  • Szalotkę i czosnek przesmaż na maśle, smaż aż zmiękną.
  • Dodaj łyżkę śmietany. Mięso połącz z cebulą i czosnkiem, dodaj łyżkę bułki tartej, dopraw solą oraz pieprzem.
  • Formuj klopsiki i smaż na maśle z olejem.
  • Z pomidorów, cebuli  i czosnku przygotowuj sos.
  • Dynię pokrój na kawałki, posyp solą, pieprzem i upiecz w piekarniku.
  • Makaron gotuj zgodnie z czasem podanym na opakowaniu.
  • Do sosu pomidorowego dodaj pulpety, pieczoną dynię i szałwię.
  • Następnie dodaj makaron. Wszystko razem wymieszaj.

Przepis autorstwa Andrzeja Polana.

Zainspiruj nas

Komentarze (0)

Dodaj komentarz do artykułu
  • Udostępnij komentarz w:
publikuj
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
Pomoc | Zasady forum
Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.

Zobacz również

Bruschetta z fasolą
Przepis 12

Bruschetta z fasolą

Specjalność Włochów na przystawkę

Klasyczny śledź w śmietanie z pieczonymi ziemniakami i burakami Piotra Kucharskiego
Przepis 22

Klasyczny śledź w śmietanie z pieczonymi ziemniakami i burakami Piotra Kucharskiego

Klasyka na twoim stole

Szaszłyki wyborne Przepis 59

Szaszłyki wyborne

Nie tylko na sezon grillowy

Corpus delicti końca lata Przepis 211

Corpus delicti końca lata

Przepyszny deser — słodki dzięki malinom i kwaśny dzięki cytrynie

Kaczka pływaczka Przepis 30

Kaczka pływaczka

Kaczka i ziemniaki na słodko

Deser z mrożonych truskawek Przepis 17

Deser z mrożonych truskawek

Truskawkowe szaleństwo na poprawę nastroju

Wrobiona cielęcina osadzona na talerzu z gangiem borowików Przepis 80

Wrobiona cielęcina osadzona na talerzu z gangiem borowików

Klasyczne połączenie grzybów i mięsa

Harira by Joseph Seeletso
Przepis 61

Harira by Joseph Seeletso

Odrobina Afryki w twojej kuchni

tvnpix