Makaron z dynią, pulpetami i szałwią
Przepis
drugie danie Rodzaj dania | wymaga pracy Poziom trundności | 1 godz. Czas przygotowania | makaron Główny składnik | 30 zł Koszt przygotowania | inne Kuchnia | 4 Ilość porcjiAromatyczne danie pełne jesiennych skarbów
Ugotowałem to!0
Dodajdo ulubionych
Usuńz ulubionych
Oceń przepisTwoja ocenaOcena przepisuJuż oceniłeś
Drukujprzepis
Drukujlistę składników
brakkomentarzy
Składniki
- 400 g mielonego mięsa z indyka
- ząbek czosnku
- 1 cebula szalotka
- 2 łyżki masła
- opakowanie makaronu penne
- 500 g dyni
- 4 pomidory
- szałwia
- olej do smażenia
0
0
- Szalotkę i czosnek przesmaż na maśle, smaż aż zmiękną.
- Dodaj łyżkę śmietany. Mięso połącz z cebulą i czosnkiem, dodaj łyżkę bułki tartej, dopraw solą oraz pieprzem.
- Formuj klopsiki i smaż na maśle z olejem.
- Z pomidorów, cebuli i czosnku przygotowuj sos.
- Dynię pokrój na kawałki, posyp solą, pieprzem i upiecz w piekarniku.
- Makaron gotuj zgodnie z czasem podanym na opakowaniu.
- Do sosu pomidorowego dodaj pulpety, pieczoną dynię i szałwię.
- Następnie dodaj makaron. Wszystko razem wymieszaj.
Przepis autorstwa Andrzeja Polana.
Zainspiruj nas
Komentarze (0)
Dodaj komentarz do artykułu
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
pokaż wszystkie komentarze
Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.