zamknij

Makaron z pesto i brokułami

Przepis

drugie danie Rodzaj dania | wymaga pracy Poziom trundności | 1 godz. Czas przygotowania | makaron Główny składnik | 30 zł Koszt przygotowania | kuchnia włoska Kuchnia | 4 Ilość porcji
Zielone danie na lekką kolację. Wypróbuj!
Ugotowałem to!26
Dodajdo ulubionych
Usuńz ulubionych
0Oceń przepisTwoja ocenaOcena przepisuJuż oceniłeś
Drukujprzepis
Drukujlistę składników
4komentarze
Jeśli chcesz dodać
przepis/inspiracje do ulubionych
zarejestruj się lub zaloguj
Makaron z pesto i brokułami
Makaron z pesto i brokułami

Składniki

  • 1 brokuł
  • 400 g makaronu tagliatelle
  • 1 doniczka świeżej bazyli
  • 2 ząbki czosnku
  • 50 ml oliwy z oliwek
  • 50 g tartego parmezanu
  • do smaku sól
  • do smaku pieprz
0
17

Sposób przygotowania:

  • Odetnij z brokuła małe różyczki.
  • Twardą łodygę pokrój w cienkie paseczki.
  • Zagotuj wodę, dodaj odrobinę soli, wrzuć do niej makaron i kawałki łodygi brokuła. 3 minuty przed końcem gotowania makaronu (wg instrukcji na opakowaniu) wrzuć do garnka różyczki brokuła.
  • Odcedź makaron używając sitka lub durszlaka. W czasie, kiedy twój makaron się gotuje, do wysokiego naczynia wrzuć wszystkie składniki na pesto, użyj blendera, aby uzyskać zieloną „papkę”.
  • Odcedzony makaron przesyp z powrotem do garnka. Dodaj pesto i wymieszaj.
  • Przełóż makaron na talerze. Jeśli zostało ci kilka liści bazylii, udekoruj nimi danie.

Zainspiruj nas

Komentarze (4)

Dodaj komentarz do artykułu
  • Udostępnij komentarz w:
publikuj
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
~Gość

napewno pyszne ale ze szpinakiem lepsze

  • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
      0
    • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
        0
      • zgłoś naruszenie
      ~Gość

      Danie rewelacyjne, zrobiłem na niedzielny obiad, ziarna słonecznika i płatki migdałów zrumieniłem na patelni.... wyszło boskie....

      • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
          0
        • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
            0
          • zgłoś naruszenie
          ~Gość

          Dlaczego lista składników jest niekompletna? chodzi mi o pestki słonecznika

          • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
              0
            • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
                0
              • zgłoś naruszenie
              Pomoc | Zasady forum
              Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.

              Zobacz również

              Babka ziemniaczana Przepis 27117

              Babka ziemniaczana

              Podlaski specjał

              Tatar ze śledzia
              Przepis 13

              Tatar ze śledzia

              Rybna poezja na kromce pumpernikla

              Pudding z bagietki Przepis 17

              Pudding z bagietki

              Pudding z bagietki? To możliwe nie tylko w Anglii

              Chleb orzechowy Przepis 112

              Chleb orzechowy

              Mamy sprawdzone patenty na pyszny, domowy chleb

              Burgery z musztardą i boczkiem Przepis 412

              Burgery z musztardą i boczkiem

              W klimacie amerykańskiego baru

              Puszyste ego Przepis 14

              Puszyste ego

              Rozpływający się w ustach krem z sosem malinowym

              Chleb z płatkami owsianymi Przepis 172

              Chleb z płatkami owsianymi

              Zrób piekarnię w swoim domu. To naprawdę nie jest trudne!

              Gulasz z fasolki z zielonym chili Przepis 62

              Gulasz z fasolki z zielonym chili

              Włącz warzywa strączkowe do swojej kuchni — to naprawdę zdrowe i smaczne!

              tvnpix