zamknij

Makaron z pesto i brokułami

Przepis

drugie danie Rodzaj dania | wymaga pracy Poziom trundności | 1 godz. Czas przygotowania | makaron Główny składnik | 30 zł Koszt przygotowania | kuchnia włoska Kuchnia | 4 Ilość porcji
Zielone danie na lekką kolację. Wypróbuj!
Ugotowałem to!26
Dodajdo ulubionych
Usuńz ulubionych
0Oceń przepisTwoja ocenaOcena przepisuJuż oceniłeś
Drukujprzepis
Drukujlistę składników
4komentarze
Jeśli chcesz dodać
przepis/inspiracje do ulubionych
zarejestruj się lub zaloguj
Makaron z pesto i brokułami
Makaron z pesto i brokułami

Składniki

  • 1 brokuł
  • 400 g makaronu tagliatelle
  • 1 doniczka świeżej bazyli
  • 2 ząbki czosnku
  • 50 ml oliwy z oliwek
  • 50 g tartego parmezanu
  • do smaku sól
  • do smaku pieprz
0
17

Sposób przygotowania:

  • Odetnij z brokuła małe różyczki.
  • Twardą łodygę pokrój w cienkie paseczki.
  • Zagotuj wodę, dodaj odrobinę soli, wrzuć do niej makaron i kawałki łodygi brokuła. 3 minuty przed końcem gotowania makaronu (wg instrukcji na opakowaniu) wrzuć do garnka różyczki brokuła.
  • Odcedź makaron używając sitka lub durszlaka. W czasie, kiedy twój makaron się gotuje, do wysokiego naczynia wrzuć wszystkie składniki na pesto, użyj blendera, aby uzyskać zieloną „papkę”.
  • Odcedzony makaron przesyp z powrotem do garnka. Dodaj pesto i wymieszaj.
  • Przełóż makaron na talerze. Jeśli zostało ci kilka liści bazylii, udekoruj nimi danie.

Zainspiruj nas

Komentarze (4)

Dodaj komentarz do artykułu
  • Udostępnij komentarz w:
publikuj
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
~Gość

napewno pyszne ale ze szpinakiem lepsze

  • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
      0
    • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
        0
      • zgłoś naruszenie
      ~Gość

      Danie rewelacyjne, zrobiłem na niedzielny obiad, ziarna słonecznika i płatki migdałów zrumieniłem na patelni.... wyszło boskie....

      • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
          0
        • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
            0
          • zgłoś naruszenie
          ~Gość

          Dlaczego lista składników jest niekompletna? chodzi mi o pestki słonecznika

          • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
              0
            • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
                0
              • zgłoś naruszenie
              Pomoc | Zasady forum
              Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.

              Zobacz również

              Sałatka z marynowanymi grzybami Przepis 14

              Sałatka z marynowanymi grzybami

              Grzybowo-ziemniaczane szaleństwo serwuj na obiad!

              Przysmak młodości Przepis 137

              Przysmak młodości

              Kanapka idealna!

              Kotlety mielone na ostro Przepis 19

              Kotlety mielone na ostro

              Nowa wersja znanego dania

              Grillowany ser halloumi Przepis 41

              Grillowany ser halloumi

              Najlepszy podany z figami i orzechami

              Sarna w wielkim mieście Przepis 20

              Sarna w wielkim mieście

              Burgery z dziczyzną i nietypowym dżemem

              Babka ziemniaczana Przepis 27117

              Babka ziemniaczana

              Podlaski specjał

              Ośmiorniczki w sosie pomidorowym Piotra Kucharskiego Przepis 311

              Ośmiorniczki w sosie pomidorowym Piotra Kucharskiego

              Efektowne i proste danie

              Pomidorki z karmelem i lodami Przepis 10

              Pomidorki z karmelem i lodami

              Deserowa wersja pomidora

              tvnpix