zamknij

Makaron z sosem pomidorowo-cukiniowym

Przepis

drugie danie Rodzaj dania | proste Poziom trundności | 1 godz. Czas przygotowania | makaron Główny składnik | 20 zł Koszt przygotowania | inne Kuchnia | 2 Ilość porcji
Makaron prosto od PASTA Mobile
Ugotowałem to!3
Dodajdo ulubionych
Usuńz ulubionych
0Oceń przepisTwoja ocenaOcena przepisuJuż oceniłeś
Drukujprzepis
Drukujlistę składników
1komentarz
Autor: Magdalena DudkoMakaron z sosem pomidorowo-cukiniowym

Składniki

  • 120 g makaronu
  • 2 cukinie
  • 2 ząbki czosnku
  • 80-100 g czarnych oliwek
  • 1 puszka krojonych pomidorów
  • 2 garści bazylii
  • odrobina oregano
  • do smaku sól i pieprz
  • oliwa z oliwek opcjonalnie
0
4

Sposób przygotowania:

  • Ugotuj makaron. 2 małe cukinie pokrój w niezbyt drobną kostkę.
  • Wyciśnij 2 ząbki czosnku. Na patelni rozgrzej oliwę i wrzuć na nią cukinię. Gdy zmięknie, dodaj czosnek. Smaż cały czas mieszając.
  • Po kilku minutach dodaj czarne oliwki i pomidory w puszce.
  • Gdy pomidory lekko odparują, dopraw całość garścią bazylii, dodaj też oregano, pieprz i sól.
  • Makaron wyłóż na talerz, polej sosem i udekoruj bazylią.
  • Całość można też skropić oliwą z oliwek.

 

Autorem przepisu jest PASTA Mobile - warszawski food truck serwujący makarony z sosami.

 

Zainspiruj nas

Komentarze (1)

Dodaj komentarz do artykułu
  • Udostępnij komentarz w:
publikuj
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
~Gość

jak ostatnio jadłam to mi sie wydawało, że tam są w środku liście szpinaku, ale może przepisy są czasem modyfikowane...

  • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
      0
    • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
        0
      • zgłoś naruszenie
      Pomoc | Zasady forum
      Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.

      Zobacz również

      Corpus delicti końca lata Przepis 211

      Corpus delicti końca lata

      Przepyszny deser — słodki dzięki malinom i kwaśny dzięki cytrynie

      Gulasz z fasolki z zielonym chili Przepis 62

      Gulasz z fasolki z zielonym chili

      Włącz warzywa strączkowe do swojej kuchni — to naprawdę zdrowe i smaczne!

      Kopytka Piotra Kucharskiego Przepis 2369

      Kopytka Piotra Kucharskiego

      Samodzielne danie lub przepyszny dodatek

      Kanapki ze smażoną makrelą Przepis 150

      Kanapki ze smażoną makrelą

      Idealne na śniadanie lub kolację

      Babka ziemniaczana Przepis 27117

      Babka ziemniaczana

      Podlaski specjał

      Tatar ze śledzia
      Przepis 13

      Tatar ze śledzia

      Rybna poezja na kromce pumpernikla

      Pomidorki z karmelem i lodami Przepis 10

      Pomidorki z karmelem i lodami

      Deserowa wersja pomidora

      Bifeki faszerowane serem feta Przepis 22

      Bifeki faszerowane serem feta

      Kotlety po grecku

      tvnpix