zamknij

Makaron z sosem pomidorowo-cukiniowym

Przepis

drugie danie Rodzaj dania | proste Poziom trundności | 1 godz. Czas przygotowania | makaron Główny składnik | 20 zł Koszt przygotowania | inne Kuchnia | 2 Ilość porcji
Makaron prosto od PASTA Mobile
Ugotowałem to!3
Dodajdo ulubionych
Usuńz ulubionych
0Oceń przepisTwoja ocenaOcena przepisuJuż oceniłeś
Drukujprzepis
Drukujlistę składników
1komentarz
Autor: Magdalena DudkoMakaron z sosem pomidorowo-cukiniowym

Składniki

  • 120 g makaronu
  • 2 cukinie
  • 2 ząbki czosnku
  • 80-100 g czarnych oliwek
  • 1 puszka krojonych pomidorów
  • 2 garści bazylii
  • odrobina oregano
  • do smaku sól i pieprz
  • oliwa z oliwek opcjonalnie
0
4

Sposób przygotowania:

  • Ugotuj makaron. 2 małe cukinie pokrój w niezbyt drobną kostkę.
  • Wyciśnij 2 ząbki czosnku. Na patelni rozgrzej oliwę i wrzuć na nią cukinię. Gdy zmięknie, dodaj czosnek. Smaż cały czas mieszając.
  • Po kilku minutach dodaj czarne oliwki i pomidory w puszce.
  • Gdy pomidory lekko odparują, dopraw całość garścią bazylii, dodaj też oregano, pieprz i sól.
  • Makaron wyłóż na talerz, polej sosem i udekoruj bazylią.
  • Całość można też skropić oliwą z oliwek.

 

Autorem przepisu jest PASTA Mobile - warszawski food truck serwujący makarony z sosami.

 

Zainspiruj nas

Komentarze (1)

Dodaj komentarz do artykułu
  • Udostępnij komentarz w:
publikuj
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
~Gość

jak ostatnio jadłam to mi sie wydawało, że tam są w środku liście szpinaku, ale może przepisy są czasem modyfikowane...

  • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
      0
    • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
        0
      • zgłoś naruszenie
      Pomoc | Zasady forum
      Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.

      Zobacz również

      Kopytka Piotra Kucharskiego Przepis 2369

      Kopytka Piotra Kucharskiego

      Samodzielne danie lub przepyszny dodatek

      Orzechowy gangster z Bronxu Przepis 63

      Orzechowy gangster z Bronxu

      Rozpływające się w ustach ciasto przypominające smakiem ulubione batoniki

      Champion cyklistów Przepis 16

      Champion cyklistów

      Niebanalna szarlotka

      Sztuka mięsa z ziemniaczkami i marchewką Przepis 10

      Sztuka mięsa z ziemniaczkami i marchewką

      Wołowina z pysznymi ziemniakami i sosem

      Carpaccio z buraków Kasi Klich
      Przepis 66

      Carpaccio z buraków Kasi Klich

      Wytworna wersja pospolitego warzywa

      Corpus delicti końca lata Przepis 211

      Corpus delicti końca lata

      Przepyszny deser — słodki dzięki malinom i kwaśny dzięki cytrynie

      Karp w sosie grzybowym Ani Starmach Przepis 21

      Karp w sosie grzybowym Ani Starmach

      Nowa wersja podania tradycyjnej ryby

      Bifeki faszerowane serem feta Przepis 22

      Bifeki faszerowane serem feta

      Kotlety po grecku

      tvnpix