zamknij

Makaron z tuńczykiem i parmezanem

Przepis

drugie danie Rodzaj dania | proste Poziom trundności | 1 godz. Czas przygotowania | makaron Główny składnik | 20 zł Koszt przygotowania | inne Kuchnia | powyżej 5 Ilość porcji
Dla fanów tagliatelle
Ugotowałem to!3
Dodajdo ulubionych
Usuńz ulubionych
0Oceń przepisTwoja ocenaOcena przepisuJuż oceniłeś
Drukujprzepis
Drukujlistę składników
1komentarz
Autor: Marcin Hadler/Zdrowe Warsztaty KulinarneMakaron z tuńczykiem i parmezanem

Składniki

  • 8  porów
  • 1 śmietana 32%
  • 2 puszi tuńczyka w oleju
  • sok z 1 cytryny
  • odrobina papryki słodkiej i ostrej
  • pęczek natki pietruszki
  • 150 g parmezanu lub sera pecorino
  • 400 g makaronu tagliatelle
0
2

Sposób przygotowania:

  • Białą część pora pokrój w cienkie plasterki. Na patelnię wylej olej z tuńczyka. Na oleju usmaż por. Dodaj tuńczyka i dolej sok z cytryny. Podsmaż całość.
  • Po chwili dodaj śmietanę. Starannie wymieszaj. Dodaj paprykę, wymieszaj. Ugotuj makaron. Zetrzyj ser i posiekaj pietruszkę. Makaron wymieszaj z sosem w garnku i nałóż na talerze. Podawaj z parmezanem i natką pietruszki.

 

Autor: Dota Szymborska/oneginetatopa.blogspot.com

 

 

 

 

 

 

 

Zainspiruj nas

Komentarze (1)

Dodaj komentarz do artykułu
  • Udostępnij komentarz w:
publikuj
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
~Gość

Na pewno ma byc 8 porów ? To bardzo dużo ...

  • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
      1
    • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
        0
      • zgłoś naruszenie
      Pomoc | Zasady forum
      Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.

      Zobacz również

      Kurczak w boczku - Saltimbocca po polsku Piotra Kucharskiego Przepis 116

      Kurczak w boczku - Saltimbocca po polsku Piotra Kucharskiego

      Włoska potrawa w polskim wydaniu

      Kanapki ze smażoną makrelą Przepis 150

      Kanapki ze smażoną makrelą

      Idealne na śniadanie lub kolację

      Szaszłyki wyborne Przepis 59

      Szaszłyki wyborne

      Nie tylko na sezon grillowy

      Gulasz z fasolki z zielonym chili Przepis 62

      Gulasz z fasolki z zielonym chili

      Włącz warzywa strączkowe do swojej kuchni — to naprawdę zdrowe i smaczne!

      Sztuka mięsa z ziemniaczkami i marchewką Przepis 10

      Sztuka mięsa z ziemniaczkami i marchewką

      Wołowina z pysznymi ziemniakami i sosem

      Orzechowy gangster z Bronxu Przepis 63

      Orzechowy gangster z Bronxu

      Rozpływające się w ustach ciasto przypominające smakiem ulubione batoniki

      Kopytka Piotra Kucharskiego Przepis 2368

      Kopytka Piotra Kucharskiego

      Samodzielne danie lub przepyszny dodatek

      Sałatka z marynowanymi grzybami Przepis 14

      Sałatka z marynowanymi grzybami

      Grzybowo-ziemniaczane szaleństwo serwuj na obiad!

      tvnpix