zamknij

Makaron z tuńczykiem i parmezanem

Przepis

drugie danie Rodzaj dania | proste Poziom trundności | 1 godz. Czas przygotowania | makaron Główny składnik | 20 zł Koszt przygotowania | inne Kuchnia | powyżej 5 Ilość porcji
Dla fanów tagliatelle
Ugotowałem to!3
Dodajdo ulubionych
Usuńz ulubionych
0Oceń przepisTwoja ocenaOcena przepisuJuż oceniłeś
Drukujprzepis
Drukujlistę składników
1komentarz
Jeśli chcesz dodać
przepis/inspiracje do ulubionych
zarejestruj się lub zaloguj
Autor: Marcin Hadler/Zdrowe Warsztaty KulinarneMakaron z tuńczykiem i parmezanem

Składniki

  • 8  porów
  • 1 śmietana 32%
  • 2 puszi tuńczyka w oleju
  • sok z 1 cytryny
  • odrobina papryki słodkiej i ostrej
  • pęczek natki pietruszki
  • 150 g parmezanu lub sera pecorino
  • 400 g makaronu tagliatelle
0
2

Sposób przygotowania:

  • Białą część pora pokrój w cienkie plasterki. Na patelnię wylej olej z tuńczyka. Na oleju usmaż por. Dodaj tuńczyka i dolej sok z cytryny. Podsmaż całość.
  • Po chwili dodaj śmietanę. Starannie wymieszaj. Dodaj paprykę, wymieszaj. Ugotuj makaron. Zetrzyj ser i posiekaj pietruszkę. Makaron wymieszaj z sosem w garnku i nałóż na talerze. Podawaj z parmezanem i natką pietruszki.

 

Autor: Dota Szymborska/oneginetatopa.blogspot.com

 

 

 

 

 

 

 

Zainspiruj nas

Komentarze (1)

Dodaj komentarz do artykułu
  • Udostępnij komentarz w:
publikuj
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
~Gość

Na pewno ma byc 8 porów ? To bardzo dużo ...

  • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
      1
    • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
        0
      • zgłoś naruszenie
      Pomoc | Zasady forum
      Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.

      Zobacz również

      Kolorowa samba warzywna Przepis 21

      Kolorowa samba warzywna

      Zdrowe i pyszne danie

      Sałatka z marynowanymi grzybami Przepis 14

      Sałatka z marynowanymi grzybami

      Grzybowo-ziemniaczane szaleństwo serwuj na obiad!

      Tatar ze śledzia
      Przepis 13

      Tatar ze śledzia

      Rybna poezja na kromce pumpernikla

      Szaszłyki wyborne Przepis 59

      Szaszłyki wyborne

      Nie tylko na sezon grillowy

      Śledzie Kasi Klich
      Przepis 34

      Śledzie Kasi Klich

      Śledź o korzennym posmaku

      Grillowany ser halloumi Przepis 41

      Grillowany ser halloumi

      Najlepszy podany z figami i orzechami

      Wiśniowy drift Przepis 102

      Wiśniowy drift

      Sernik z sosem wiśniowym

      Chleb orzechowy Przepis 112

      Chleb orzechowy

      Mamy sprawdzone patenty na pyszny, domowy chleb

      tvnpix