zamknij

Makaron z wędzonym łososiem  

Przepis

drugie danie Rodzaj dania | proste Poziom trundności | 30 min. Czas przygotowania | łosoś Główny składnik | 20 zł Koszt przygotowania | inne Kuchnia | 3 Ilość porcji
Delikatna biała pasta
Ugotowałem to!0
Dodajdo ulubionych
Usuńz ulubionych
0Oceń przepisTwoja ocenaOcena przepisuJuż oceniłeś
Drukujprzepis
Drukujlistę składników
5komentarzy
Jeśli chcesz dodać
przepis/inspiracje do ulubionych
zarejestruj się lub zaloguj
Autor: Arkadiusz ŚcichockiMakaron z wędzonym łososiem

Składniki

  • 250 g ulubionego makaronu
  • 1 łyżeczka masła
  • 1 ząbek czosnku
  • 150 ml śmietany 22%
  • 2 całe jajka
  • 5 łyżek tartego parmezanu
  • 150 g  łososia wędzonego lub pieczonego (lub ile lubicie)
  • 1 pęczek szczypiorku
  •  sól, pieprz
  •  parmezan do posypania
0
1

 

Sposób przygotowania:

  • Roztop masło, wyciśnij czosnek i delikatnie podsmaż.
  • W miseczce roztrzep całe jajka. Dodaj parmezan i śmietanę. Wymieszaj.
  • Połącz składniki w małym garnku, uważając by jajka się nie ścieły. Dodaj pokrojonego łososia. JEŻELI DODAJESZ WĘDZONEGO TO JUŻ NIE SÓL!
  • Ugotuj makaron w osolonej wodzie. Odcedź. Wymieszaj z sosem i odrobinę podgrzej. Posyp szczypiorkiem. Posól (jeżeli używasz łososia pieczonego), popieprz. Posyp parmezanem.

Inne przepisy Melanii Kozyry:

 

Zainspiruj nas

Komentarze (5)

Dodaj komentarz do artykułu
  • Udostępnij komentarz w:
publikuj
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
~Gość

szkoda, że przepisu nie zaktualizowaliście, nadal nie wiadomo co z tymi jajkami zrobić....

  • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
      0
    • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
        0
      • zgłoś naruszenie
      redakcja_kulinarni
      redakcja_kulinarni

      Już mamy dokładniejszy przepis od autorki. Pozdrawiamy i smacznego:)

      • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
          0
        • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
            0
          • zgłoś naruszenie
          ~Gość

          co robimy z jajkami oprócz roztrzepania, czy one są surowe w tym sosie?

          • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
              0
            • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
                0
              • zgłoś naruszenie
              ~Gość

              a co z tymi roztrzepanymi jajkami? czy one maja być surowe? bo nie bardzo rozumiem z przepisu?

              • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
                  0
                • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
                    0
                  • zgłoś naruszenie
                  Pomoc | Zasady forum
                  Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.

                  Zobacz również

                  Niewinna sałata skazana na towarzystwo mafijnej Gruchy Przepis 20

                  Niewinna sałata skazana na towarzystwo mafijnej Gruchy

                  Ta sałatka przekona cię do pietruszki!

                  Kotlety mielone na ostro Przepis 19

                  Kotlety mielone na ostro

                  Nowa wersja znanego dania

                  Śledzie Kasi Klich
                  Przepis 34

                  Śledzie Kasi Klich

                  Śledź o korzennym posmaku

                  Szaszłyki wyborne Przepis 59

                  Szaszłyki wyborne

                  Nie tylko na sezon grillowy

                  Grillowany ser halloumi Przepis 41

                  Grillowany ser halloumi

                  Najlepszy podany z figami i orzechami

                  Sztuka mięsa z ziemniaczkami i marchewką Przepis 10

                  Sztuka mięsa z ziemniaczkami i marchewką

                  Wołowina z pysznymi ziemniakami i sosem

                  Wrobiona cielęcina osadzona na talerzu z gangiem borowików Przepis 80

                  Wrobiona cielęcina osadzona na talerzu z gangiem borowików

                  Klasyczne połączenie grzybów i mięsa

                  Puszyste ego Przepis 14

                  Puszyste ego

                  Rozpływający się w ustach krem z sosem malinowym

                  tvnpix