zamknij

Makaronowe muszelki zapieczone z ricottą i truskawkami podane

Przepis

drugie danie Rodzaj dania | proste Poziom trundności | 30 min. Czas przygotowania | makaron Główny składnik | 30 zł Koszt przygotowania | inne Kuchnia | 2 Ilość porcji
Na sałacie roszpunce skropione syropem pomarańczowym
Ugotowałem to!0
Dodajdo ulubionych
Usuńz ulubionych
0Oceń przepisTwoja ocenaOcena przepisuJuż oceniłeś
Drukujprzepis
Drukujlistę składników
4komentarze
Autor: East News/ Dzień Dobry TVNMakaronowe muszelki zapieczone z ricottą i truskawkami podane na sałacie roszpunce skropione syropem pomarańczowym

Składniki

  • 1  kefir lub jogurt naturalny
  • 100 g muszelek makaronowych
  • 1 szklanka truskawek
  •  syrop pomarańczowy
  • 1 kulka mozzaralli
0
0

Sposób przygotowania:

 

  • Makaronowe muszelki gotuj al dente, wypełnij ricottą oraz truskawkami pokrojonymi w plasterki, przykryj plasterkami mozzarelli.
  • Zapiecz ok. 5-7 min. w temp. 170c ułóż na kefirze/jogurcie i skrop syropem pomarańczowym.

Przepis z programu "Dzień Dobry TVN".

Autor przepisu: Monika Goździalska (uczestniczka "MasterChef").

 

Zainspiruj nas

Komentarze (4)

Dodaj komentarz do artykułu
  • Udostępnij komentarz w:
publikuj
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
~Gość

Mnie się udało zrobić :) i smacznie nawet :) jest trochę przy tym :)

  • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
      0
    • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
        0
      • zgłoś naruszenie
      ~Gość

      Nie, no sorry, to jakiś koszmar. To danie słodkie, czy wytrawne?? A co robi rukola na talerzu? Czy ktoś w ogóle tego dania próbował??

      • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
          0
        • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
            0
          • zgłoś naruszenie
          ~Gość

          Doskonale wygląda.

          • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
              0
            • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
                0
              • zgłoś naruszenie
              ~Gość

              Super. Dziękuje za podsunięcie pomysłu.

              • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
                  0
                • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
                    0
                  • zgłoś naruszenie
                  Pomoc | Zasady forum
                  Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.

                  Zobacz również

                  Tatar ze śledzia
                  Przepis 13

                  Tatar ze śledzia

                  Rybna poezja na kromce pumpernikla

                  Sztuka mięsa z ziemniaczkami i marchewką Przepis 10

                  Sztuka mięsa z ziemniaczkami i marchewką

                  Wołowina z pysznymi ziemniakami i sosem

                  Szaszłyki wyborne Przepis 59

                  Szaszłyki wyborne

                  Nie tylko na sezon grillowy

                  Zupa tajska Kasi Klich
                  Przepis 14

                  Zupa tajska Kasi Klich

                  Ogień w gardle!

                  Sałatka z marynowanymi grzybami Przepis 14

                  Sałatka z marynowanymi grzybami

                  Grzybowo-ziemniaczane szaleństwo serwuj na obiad!

                  Corpus delicti końca lata Przepis 211

                  Corpus delicti końca lata

                  Przepyszny deser — słodki dzięki malinom i kwaśny dzięki cytrynie

                  Kopytka Piotra Kucharskiego Przepis 2369

                  Kopytka Piotra Kucharskiego

                  Samodzielne danie lub przepyszny dodatek

                  Puszyste ego Przepis 14

                  Puszyste ego

                  Rozpływający się w ustach krem z sosem malinowym

                  tvnpix