zamknij

Makaronowe muszelki zapieczone z ricottą i truskawkami podane

Przepis

drugie danie Rodzaj dania | proste Poziom trundności | 30 min. Czas przygotowania | makaron Główny składnik | 30 zł Koszt przygotowania | inne Kuchnia | 2 Ilość porcji
Na sałacie roszpunce skropione syropem pomarańczowym
Ugotowałem to!0
Dodajdo ulubionych
Usuńz ulubionych
0Oceń przepisTwoja ocenaOcena przepisuJuż oceniłeś
Drukujprzepis
Drukujlistę składników
4komentarze
Autor: East News/ Dzień Dobry TVNMakaronowe muszelki zapieczone z ricottą i truskawkami podane na sałacie roszpunce skropione syropem pomarańczowym

Składniki

  • 1  kefir lub jogurt naturalny
  • 100 g muszelek makaronowych
  • 1 szklanka truskawek
  •  syrop pomarańczowy
  • 1 kulka mozzaralli
0
0

Sposób przygotowania:

 

  • Makaronowe muszelki gotuj al dente, wypełnij ricottą oraz truskawkami pokrojonymi w plasterki, przykryj plasterkami mozzarelli.
  • Zapiecz ok. 5-7 min. w temp. 170c ułóż na kefirze/jogurcie i skrop syropem pomarańczowym.

Przepis z programu "Dzień Dobry TVN".

Autor przepisu: Monika Goździalska (uczestniczka "MasterChef").

 

Zainspiruj nas

Komentarze (4)

Dodaj komentarz do artykułu
  • Udostępnij komentarz w:
publikuj
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
~Gość

Mnie się udało zrobić :) i smacznie nawet :) jest trochę przy tym :)

  • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
      0
    • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
        0
      • zgłoś naruszenie
      ~Gość

      Nie, no sorry, to jakiś koszmar. To danie słodkie, czy wytrawne?? A co robi rukola na talerzu? Czy ktoś w ogóle tego dania próbował??

      • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
          0
        • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
            0
          • zgłoś naruszenie
          ~Gość

          Doskonale wygląda.

          • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
              0
            • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
                0
              • zgłoś naruszenie
              ~Gość

              Super. Dziękuje za podsunięcie pomysłu.

              • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
                  0
                • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
                    0
                  • zgłoś naruszenie
                  Pomoc | Zasady forum
                  Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.

                  Zobacz również

                  Tatar ze śledzia
                  Przepis 13

                  Tatar ze śledzia

                  Rybna poezja na kromce pumpernikla

                  Śledzie Kasi Klich
                  Przepis 34

                  Śledzie Kasi Klich

                  Śledź o korzennym posmaku

                  Kaczka pływaczka Przepis 30

                  Kaczka pływaczka

                  Kaczka i ziemniaki na słodko

                  Knedle ze śliwkami Przepis 1262

                  Knedle ze śliwkami

                  Przepis na słodki obiad

                  Kotlety mielone na ostro Przepis 19

                  Kotlety mielone na ostro

                  Nowa wersja znanego dania

                  Pudding z bagietki Przepis 17

                  Pudding z bagietki

                  Pudding z bagietki? To możliwe nie tylko w Anglii

                  Kociołek łososiowo-pomidorowy Przepis 14

                  Kociołek łososiowo-pomidorowy

                  Przepyszna zupa — do wypróbowania!

                  Carpaccio z buraków Kasi Klich
                  Przepis 66

                  Carpaccio z buraków Kasi Klich

                  Wytworna wersja pospolitego warzywa

                  tvnpix