zamknij

Malinowy deser pod chmurką

Przepis

deser Rodzaj dania | proste Poziom trundności | 30 min. Czas przygotowania | owoce Główny składnik | 30 zł Koszt przygotowania | inne Kuchnia | 3 Ilość porcji
Delikatny i puszysty
Ugotowałem to!18
Dodajdo ulubionych
Usuńz ulubionych
0Oceń przepisTwoja ocenaOcena przepisuJuż oceniłeś
Drukujprzepis
Drukujlistę składników
brakkomentarzy
Autor: "Ugotowani - przepisy uczestników programu" - wydawnictwo PascalMalinowy deser pod chmurką

Składniki

  • 1 opakowanie ciepłych lodów
  • 2  galaretki malinowe
  • 1 łyżka żelatyny
  • 2 łyżki cukru pudru
  • 1  cukier waniliowy
  • 50 ml śmietanki 30%
  • fix do bitej śmietany
  • 1 kobiałka malin
  • 1 tabliczka  czekolady lub liść mięty
0
6

 

Sposób przygotowania:

  • Ciepłe lody ułóż w formie tortowej, luki zapełnij malinami
  • Galaretkę rozpuść w 450 ml gorącej wody, odstaw
  • Deser zalej tężejącą galaretką
  • Żelatynę rozpuść w 2 łyżkach ciepłej wody
  • Śmietankę ubij z cukrem pudrem, cukrem waniliowym i fiksem, powoli dodaj rozpuszczoną żelatynę
  • Masę śmietanową wyłóż na wierzch deseru, dekoruj listkami mięty, ewentualnie wiórkami czekoladowymi
  • Przed podaniem schłódź w lodówce

Autor przepisu: Łukasz Brzeziński

Przepisy pochodzą z książki "Ugotowani - przepisy uczestników programu" - wydawnicywo Pascal

 

Inne przepisy z książki:

 

Zainspiruj nas

Komentarze (0)

Dodaj komentarz do artykułu
  • Udostępnij komentarz w:
publikuj
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
Pomoc | Zasady forum
Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.

Zobacz również

Kaczka pływaczka Przepis 30

Kaczka pływaczka

Kaczka i ziemniaki na słodko

Orzechowy gangster z Bronxu Przepis 63

Orzechowy gangster z Bronxu

Rozpływające się w ustach ciasto przypominające smakiem ulubione batoniki

Kurczak w boczku - Saltimbocca po polsku Piotra Kucharskiego Przepis 116

Kurczak w boczku - Saltimbocca po polsku Piotra Kucharskiego

Włoska potrawa w polskim wydaniu

Kotlety mielone na ostro Przepis 19

Kotlety mielone na ostro

Nowa wersja znanego dania

Sałatka z marynowanymi grzybami Przepis 14

Sałatka z marynowanymi grzybami

Grzybowo-ziemniaczane szaleństwo serwuj na obiad!

Corpus delicti końca lata Przepis 211

Corpus delicti końca lata

Przepyszny deser — słodki dzięki malinom i kwaśny dzięki cytrynie

Grillowany ser halloumi Przepis 41

Grillowany ser halloumi

Najlepszy podany z figami i orzechami

Rozśpiewany deser na lekkim rauszu Przepis 13

Rozśpiewany deser na lekkim rauszu

Takie ciasto rozweseli każdego

tvnpix