zamknij

Marynowana brukselka

Przepis

przystawka Rodzaj dania | proste Poziom trundności | 1 godz. Czas przygotowania | warzywa Główny składnik | 10 zł Koszt przygotowania | inne Kuchnia | powyżej 5 Ilość porcji
Przystawka lub dodatek do mięsa
Ugotowałem to!0
Dodajdo ulubionych
Usuńz ulubionych
0Oceń przepisTwoja ocenaOcena przepisuJuż oceniłeś
Drukujprzepis
Drukujlistę składników
2komentarze
Jeśli chcesz dodać
przepis/inspiracje do ulubionych
zarejestruj się lub zaloguj
Autor: BBSMarynowana brukselka

Składniki

  • 2 kg niedużej brukselki
  • 1 łyżeczka nasion kopru
  • 2 łyżki soli
  • 1,5 szklanki octu
  • 15 kuleczek  ziela angielskiego
  • 1 łyżka cukru
  • 2 szklanki wody
0
0

 

Sposób przygotowania:

  • Umyj dokładnie brukselkę, przebierz, usuwając zepsute lub zwiędnięte listki.
  • Wyłóż brukselkę do dużej miski i sparz dokładnie wrzątkiem. Włóż ciasno do słoików. Ocet z solą i cukrem zagotuj dodając 2 szklanki wody.
  • Do słoików z brukselką włóż nasiona kopru i ziele angielskie.
  • Słoiki dobrze zamknij, pasteryzuj w garnku z gotującą wodą ok. 10 minut.
  • Po wystygnięciu odstaw w chłodne miejsce.
Zainspiruj nas

Komentarze (2)

Dodaj komentarz do artykułu
  • Udostępnij komentarz w:
publikuj
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
~Gość

no no :) powiem szczerze, że zaciekawił mnie ten przepis.
jutro robię !!! :)

  • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
      0
    • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
        0
      • zgłoś naruszenie
      Pomoc | Zasady forum
      Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.

      Zobacz również

      Szaszłyki wyborne Przepis 59

      Szaszłyki wyborne

      Nie tylko na sezon grillowy

      Chrupiące płatki owsiane Przepis 210

      Chrupiące płatki owsiane

      Pyszne i proste śniadanie

      Śledzie Kasi Klich
      Przepis 34

      Śledzie Kasi Klich

      Śledź o korzennym posmaku

      Pomidorki z karmelem i lodami Przepis 10

      Pomidorki z karmelem i lodami

      Deserowa wersja pomidora

      Pudding z bagietki Przepis 17

      Pudding z bagietki

      Pudding z bagietki? To możliwe nie tylko w Anglii

      Pizza polska w wersji królewskiej Grzegorza Łapanowskiego Przepis 116

      Pizza polska w wersji królewskiej Grzegorza Łapanowskiego

      Pizza godna królów

      Grillowany ser halloumi Przepis 41

      Grillowany ser halloumi

      Najlepszy podany z figami i orzechami

      Ryba w curry Przepis 15

      Ryba w curry

      Indie na talerzu

      tvnpix