zamknij

KBR

Aktualności konkursowe GłosowaniePrzepisyZadania konkursowe i wynikiKonkurs i Nagrody

Masełko truskawkowe

Przepis konkursowy

krem Rodzaj dania | proste Poziom trundności | 15 min. Czas przygotowania | owoce Główny składnik | 10 zł Koszt przygotowania | inne Kuchnia | powyżej 5 Ilość porcji
Autor przepisu: zobacz blog autora
Przepis zgłoszony do konkursu Kulinarny Blog Roku 2013
Ugotowałem to!1
Dodajdo ulubionych
Usuńz ulubionych
0Oceń przepisTwoja ocenaOcena przepisuJuż oceniłeś
Drukujprzepis
Drukujlistę składników
brakkomentarzy
Autor: http://slodkababka.plMasełko truskawkowe

Składniki

  • 200 g masła
  • 1,5 szklanki truskawek
  • 1/3 szklanki cukru pudru
0
1

Sposób przygotowania:

  • Masło powinno być w temperaturze pokojowej. Połowę truskawek miksujemy z masłem i cukrem pudrem.
  • Cukier możemy dodawać stopniowo, aż osiągniemy taki poziom słodkości, jaki nam odpowiada. Pozostałem truskawki drobno siekamy i dodajemy do masełka.
  • Mieszamy i odstawiamy do lodówki do schłodzenia. Przed podaniem warto wyjąć masełko z lodówki, aby lekko ociepliło się i zmiękło. Do masełka może dodać różne dodatki według upodobań, np. miąższ z laski wanilii czy startą skórkę cytrynową lub pomarańczową.
  • Masełko jest idealne jako dodatek do weekendowych śniadań, np. do jeszcze ciepłych rogalików.

Komentarze (0)

Dodaj komentarz do artykułu
  • Udostępnij komentarz w:
publikuj
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
Pomoc | Zasady forum
Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.

Zobacz również

Sarna w wielkim mieście Przepis 20

Sarna w wielkim mieście

Burgery z dziczyzną i nietypowym dżemem

Grillowany ser halloumi Przepis 41

Grillowany ser halloumi

Najlepszy podany z figami i orzechami

Śledzie Kasi Klich
Przepis 34

Śledzie Kasi Klich

Śledź o korzennym posmaku

Kurczak w boczku - Saltimbocca po polsku Piotra Kucharskiego Przepis 116

Kurczak w boczku - Saltimbocca po polsku Piotra Kucharskiego

Włoska potrawa w polskim wydaniu

Kotleciki z brzoskwiniami Przepis 12

Kotleciki z brzoskwiniami

Dla tych, którzy lubią niebanalne połączenia

Deser z mrożonych truskawek Przepis 17

Deser z mrożonych truskawek

Truskawkowe szaleństwo na poprawę nastroju

Puszyste ego Przepis 14

Puszyste ego

Rozpływający się w ustach krem z sosem malinowym

Champion cyklistów Przepis 16

Champion cyklistów

Niebanalna szarlotka

tvnpix