zamknij

KBR

Aktualności konkursowe GłosowaniePrzepisyZadania konkursowe i wynikiKonkurs i Nagrody

Masełko truskawkowe

Przepis konkursowy

krem Rodzaj dania | proste Poziom trundności | 15 min. Czas przygotowania | owoce Główny składnik | 10 zł Koszt przygotowania | inne Kuchnia | powyżej 5 Ilość porcji
Autor przepisu: zobacz blog autora
Przepis zgłoszony do konkursu Kulinarny Blog Roku 2013
Ugotowałem to!1
Dodajdo ulubionych
Usuńz ulubionych
0Oceń przepisTwoja ocenaOcena przepisuJuż oceniłeś
Drukujprzepis
Drukujlistę składników
brakkomentarzy
Jeśli chcesz dodać
przepis/inspiracje do ulubionych
zarejestruj się lub zaloguj
Autor: http://slodkababka.plMasełko truskawkowe

Składniki

  • 200 g masła
  • 1,5 szklanki truskawek
  • 1/3 szklanki cukru pudru
0
1

Sposób przygotowania:

  • Masło powinno być w temperaturze pokojowej. Połowę truskawek miksujemy z masłem i cukrem pudrem.
  • Cukier możemy dodawać stopniowo, aż osiągniemy taki poziom słodkości, jaki nam odpowiada. Pozostałem truskawki drobno siekamy i dodajemy do masełka.
  • Mieszamy i odstawiamy do lodówki do schłodzenia. Przed podaniem warto wyjąć masełko z lodówki, aby lekko ociepliło się i zmiękło. Do masełka może dodać różne dodatki według upodobań, np. miąższ z laski wanilii czy startą skórkę cytrynową lub pomarańczową.
  • Masełko jest idealne jako dodatek do weekendowych śniadań, np. do jeszcze ciepłych rogalików.

Komentarze (0)

Dodaj komentarz do artykułu
  • Udostępnij komentarz w:
publikuj
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
Pomoc | Zasady forum
Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.

Zobacz również

Wiśniowy drift Przepis 102

Wiśniowy drift

Sernik z sosem wiśniowym

Chleb orzechowy Przepis 112

Chleb orzechowy

Mamy sprawdzone patenty na pyszny, domowy chleb

Bifeki faszerowane serem feta Przepis 22

Bifeki faszerowane serem feta

Kotlety po grecku

Śledzie Kasi Klich
Przepis 34

Śledzie Kasi Klich

Śledź o korzennym posmaku

Bruschetta z fasolą
Przepis 12

Bruschetta z fasolą

Specjalność Włochów na przystawkę

Sarna w wielkim mieście Przepis 20

Sarna w wielkim mieście

Burgery z dziczyzną i nietypowym dżemem

Chleb z płatkami owsianymi Przepis 173

Chleb z płatkami owsianymi

Zrób piekarnię w swoim domu. To naprawdę nie jest trudne!

Kolorowa samba warzywna Przepis 21

Kolorowa samba warzywna

Zdrowe i pyszne danie

tvnpix