zamknij

Mazurek bakaliowy na waflu

Przepis

deser Rodzaj dania | proste Poziom trundności | 2 godz. Czas przygotowania | jajka Główny składnik | 20 zł Koszt przygotowania | kuchnia polska Kuchnia | powyżej 5 Ilość porcji
Lekki, łatwy i przyjemny
Ugotowałem to!7
Dodajdo ulubionych
Usuńz ulubionych
0Oceń przepisTwoja ocenaOcena przepisuJuż oceniłeś
Drukujprzepis
Drukujlistę składników
2komentarze
Jeśli chcesz dodać
przepis/inspiracje do ulubionych
zarejestruj się lub zaloguj
Autor: Białymazurek kajmakowy na waflu

Składniki

  • 6  białek
  • 200 g  cukru pudru
  • 100 g  rodzynek
  • 50 g  kandyzowanej papai
  • 50 g  suszonych fig
  • 50 g  suszonych moreli
  • 100 g  skórki pomarańczowej kandyzowanej
  • 1- 1,5 łyżki  mąki ziemniaczanej
  • 2  wafle
0
3

Sposób przygotowania:

  • Ubij białka stopniowo dodając cukier puder. Gdy białka będą sztywne dodać mąkę ziemniaczaną i pokrojone bakalie.
  • Wyłóż masę na wafel, przykryj kolejnym waflem.
  • Włóż do piekarnika nagrzanego do 150 stopni C i piec 15 min, a następnie zmniejsz temperaturę do 120  stopni C i piec jeszcze 75 minut.
Zainspiruj nas

Komentarze (2)

Dodaj komentarz do artykułu
  • Udostępnij komentarz w:
publikuj
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
~Gość

Dlaczego trzeba piec aż 75 minut? Co tam takiego musi się upiec? Białko z mąką?

  • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
      0
    • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
        0
      • zgłoś naruszenie
      ~Gość

      to beza z bakaliami

      • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
          0
        • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
            0
          • zgłoś naruszenie
          Pomoc | Zasady forum
          Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.

          Zobacz również

          Atletyczny kurczak Przepis 20

          Atletyczny kurczak

          Pomysł na lekkie drugie danie

          Kurczak w boczku - Saltimbocca po polsku Piotra Kucharskiego Przepis 116

          Kurczak w boczku - Saltimbocca po polsku Piotra Kucharskiego

          Włoska potrawa w polskim wydaniu

          Pizza według Grzegorza Łapanowskiego
          Przepis 1017

          Pizza według Grzegorza Łapanowskiego

          Najprostszy przepis na domową pizzę

          Knedle ze śliwkami Przepis 1262

          Knedle ze śliwkami

          Przepis na słodki obiad

          Rozśpiewany deser na lekkim rauszu Przepis 13

          Rozśpiewany deser na lekkim rauszu

          Takie ciasto rozweseli każdego

          Pomidorki z karmelem i lodami Przepis 10

          Pomidorki z karmelem i lodami

          Deserowa wersja pomidora

          Ryba w curry Przepis 15

          Ryba w curry

          Indie na talerzu

          Puszyste ego Przepis 14

          Puszyste ego

          Rozpływający się w ustach krem z sosem malinowym

          tvnpix