zamknij

Mazurek bakaliowy na waflu

Przepis

deser Rodzaj dania | proste Poziom trundności | 2 godz. Czas przygotowania | jajka Główny składnik | 20 zł Koszt przygotowania | kuchnia polska Kuchnia | powyżej 5 Ilość porcji
Lekki, łatwy i przyjemny
Ugotowałem to!7
Dodajdo ulubionych
Usuńz ulubionych
0Oceń przepisTwoja ocenaOcena przepisuJuż oceniłeś
Drukujprzepis
Drukujlistę składników
2komentarze
Jeśli chcesz dodać
przepis/inspiracje do ulubionych
zarejestruj się lub zaloguj
Autor: Białymazurek kajmakowy na waflu

Składniki

  • 6  białek
  • 200 g  cukru pudru
  • 100 g  rodzynek
  • 50 g  kandyzowanej papai
  • 50 g  suszonych fig
  • 50 g  suszonych moreli
  • 100 g  skórki pomarańczowej kandyzowanej
  • 1- 1,5 łyżki  mąki ziemniaczanej
  • 2  wafle
0
3

Sposób przygotowania:

  • Ubij białka stopniowo dodając cukier puder. Gdy białka będą sztywne dodać mąkę ziemniaczaną i pokrojone bakalie.
  • Wyłóż masę na wafel, przykryj kolejnym waflem.
  • Włóż do piekarnika nagrzanego do 150 stopni C i piec 15 min, a następnie zmniejsz temperaturę do 120  stopni C i piec jeszcze 75 minut.
Zainspiruj nas

Komentarze (2)

Dodaj komentarz do artykułu
  • Udostępnij komentarz w:
publikuj
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
~Gość

Dlaczego trzeba piec aż 75 minut? Co tam takiego musi się upiec? Białko z mąką?

  • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
      0
    • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
        0
      • zgłoś naruszenie
      ~Gość

      to beza z bakaliami

      • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
          0
        • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
            0
          • zgłoś naruszenie
          Pomoc | Zasady forum
          Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.

          Zobacz również

          Szaszłyki wyborne Przepis 59

          Szaszłyki wyborne

          Nie tylko na sezon grillowy

          Smażony solony śledź Piotra Kucharskiego
          Przepis 22

          Smażony solony śledź Piotra Kucharskiego

          Podany na delikatnym puree

          Bifeki faszerowane serem feta Przepis 22

          Bifeki faszerowane serem feta

          Kotlety po grecku

          Klasyczny śledź w śmietanie z pieczonymi ziemniakami i burakami Piotra Kucharskiego
          Przepis 22

          Klasyczny śledź w śmietanie z pieczonymi ziemniakami i burakami Piotra Kucharskiego

          Klasyka na twoim stole

          Krem z brokułów z łososiem Przepis 1516

          Krem z brokułów z łososiem

          Zielono mi! Prosty przepis na pożywną zupę

          Chleb z płatkami owsianymi Przepis 173

          Chleb z płatkami owsianymi

          Zrób piekarnię w swoim domu. To naprawdę nie jest trudne!

          Pudding z bagietki Przepis 17

          Pudding z bagietki

          Pudding z bagietki? To możliwe nie tylko w Anglii

          Przysmak młodości Przepis 137

          Przysmak młodości

          Kanapka idealna!

          tvnpix