zamknij

Mazurek orzechowy pod bezą

Przepis

deser Rodzaj dania | wymaga pracy Poziom trundności | 2 godz. Czas przygotowania | jajka Główny składnik | 20 zł Koszt przygotowania | kuchnia polska Kuchnia | powyżej 5 Ilość porcji
Jeszcze jeden mazurek dzisiaj
Ugotowałem to!11
Dodajdo ulubionych
Usuńz ulubionych
0Oceń przepisTwoja ocenaOcena przepisuJuż oceniłeś
Drukujprzepis
Drukujlistę składników
1komentarz
Jeśli chcesz dodać
przepis/inspiracje do ulubionych
zarejestruj się lub zaloguj
Autor: BBSMazurek orzechowy pod beza

Składniki

  • 250 g  orzechów włoskich
  • 100 g  mąki pszennej
  • 100 g  masła
  • 100 g  cukru
  • 4  jajka
  • 5 łyżek  cukru pudru do bezy
0
6

Sposób przygotowania:

  • Utrzyj masło z cukrem , dodaj żółtka stopniowo ucierając.
  • Orzechy zmiel w młynku do kawy, dodaj mielone orzechy i mąkę.
  • Wylej masę na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia posmarowanym masłem.
  • Ubij z białek i cukru piana, gdy będzie gęsta posmaruj wierzch ciasta.
  • Włóż do piekarnika rozgrzanego do temperatury 150 stopni i piecz 45-50 minut. Udekoruj połówkami orzechów.
Zainspiruj nas

Komentarze (1)

Dodaj komentarz do artykułu
  • Udostępnij komentarz w:
publikuj
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
~Gość

ten mazurek jest pyszny jako pierwsze ciasto znika w czasie świąt.

  • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
      0
    • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
        0
      • zgłoś naruszenie
      Pomoc | Zasady forum
      Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.

      Zobacz również

      Bruschetta z fasolą
      Przepis 12

      Bruschetta z fasolą

      Specjalność Włochów na przystawkę

      Pizza polska w wersji królewskiej Grzegorza Łapanowskiego Przepis 116

      Pizza polska w wersji królewskiej Grzegorza Łapanowskiego

      Pizza godna królów

      Puszyste ego Przepis 14

      Puszyste ego

      Rozpływający się w ustach krem z sosem malinowym

      Chleb orzechowy Przepis 112

      Chleb orzechowy

      Mamy sprawdzone patenty na pyszny, domowy chleb

      Rozśpiewany deser na lekkim rauszu Przepis 13

      Rozśpiewany deser na lekkim rauszu

      Takie ciasto rozweseli każdego

      Kotleciki z brzoskwiniami Przepis 12

      Kotleciki z brzoskwiniami

      Dla tych, którzy lubią niebanalne połączenia

      Babka ziemniaczana Przepis 27117

      Babka ziemniaczana

      Podlaski specjał

      Corpus delicti końca lata Przepis 211

      Corpus delicti końca lata

      Przepyszny deser — słodki dzięki malinom i kwaśny dzięki cytrynie

      tvnpix