zamknij

Mazurek orzechowy pod bezą

Przepis

deser Rodzaj dania | wymaga pracy Poziom trundności | 2 godz. Czas przygotowania | jajka Główny składnik | 20 zł Koszt przygotowania | kuchnia polska Kuchnia | powyżej 5 Ilość porcji
Jeszcze jeden mazurek dzisiaj
Ugotowałem to!11
Dodajdo ulubionych
Usuńz ulubionych
0Oceń przepisTwoja ocenaOcena przepisuJuż oceniłeś
Drukujprzepis
Drukujlistę składników
1komentarz
Jeśli chcesz dodać
przepis/inspiracje do ulubionych
zarejestruj się lub zaloguj
Autor: BBSMazurek orzechowy pod beza

Składniki

  • 250 g  orzechów włoskich
  • 100 g  mąki pszennej
  • 100 g  masła
  • 100 g  cukru
  • 4  jajka
  • 5 łyżek  cukru pudru do bezy
0
6

Sposób przygotowania:

  • Utrzyj masło z cukrem , dodaj żółtka stopniowo ucierając.
  • Orzechy zmiel w młynku do kawy, dodaj mielone orzechy i mąkę.
  • Wylej masę na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia posmarowanym masłem.
  • Ubij z białek i cukru piana, gdy będzie gęsta posmaruj wierzch ciasta.
  • Włóż do piekarnika rozgrzanego do temperatury 150 stopni i piecz 45-50 minut. Udekoruj połówkami orzechów.
Zainspiruj nas

Zobacz również

Kurczak w boczku - Saltimbocca po polsku Piotra Kucharskiego Przepis 116

Kurczak w boczku - Saltimbocca po polsku Piotra Kucharskiego

Włoska potrawa w polskim wydaniu

Karp w sosie grzybowym Ani Starmach Przepis 21

Karp w sosie grzybowym Ani Starmach

Nowa wersja podania tradycyjnej ryby

Pomidorki z karmelem i lodami Przepis 10

Pomidorki z karmelem i lodami

Deserowa wersja pomidora

Gulasz z kopytkami Przepis 197

Gulasz z kopytkami

Wieprzowina w aromatycznym gulaszu

Burgery z musztardą i boczkiem Przepis 412

Burgery z musztardą i boczkiem

W klimacie amerykańskiego baru

Ryba w curry Przepis 15

Ryba w curry

Indie na talerzu

Wiśniowy drift Przepis 102

Wiśniowy drift

Sernik z sosem wiśniowym

Knedle ze śliwkami Przepis 1262

Knedle ze śliwkami

Przepis na słodki obiad

tvnpix