zamknij

Meksykański kociołek

Przepis

drugie danie Rodzaj dania | wymaga pracy Poziom trundności | powyżej 3 godz. Czas przygotowania | wieprzowina Główny składnik | 50 zł Koszt przygotowania | kuchnia meksykańska Kuchnia | 4 Ilość porcji
Proste i pyszne danie, które przeniesie Cię wprost do gorącego Meksyku!
Ugotowałem to!7
Dodajdo ulubionych
Usuńz ulubionych
0Oceń przepisTwoja ocenaOcena przepisuJuż oceniłeś
Drukujprzepis
Drukujlistę składników
5komentarzy
Jeśli chcesz dodać
przepis/inspiracje do ulubionych
zarejestruj się lub zaloguj
Autor: BBSMeksykański kociołek, że palce lizać!

Składniki

  • 750g wieprzowiny
  • 250 g czerwonej suszonej fasoli
  • 2 cebule
  • 2 papryczki chilli albo ewentualnie kawałek papryczki jalapeno
  • 3-4 ziemniaki
  • 1 łyżeczka  suszonego tymianku,
  • 1/2 łyżeczki kminku
  • 3 łyżki przecieru pomidorowego
  • do smażenia olej słonecznikowy
  • do smaku sól
  • do smaku pieprz
0
26

Sposób przygotowania:

Namocz fasolę na noc, rano odlej wodę. Gotuj fasolę w osobnej wodzie z dodatkiem kminku, do czasu aż będzie miękka, ale nie rozgotowana. Mięso umyj, pokrój w duże kostki lub grube paski i smaż na oleju w dużym rondlu lub na dużej patelni. Cebulę pokrój w paski dodaj do mięsa smaż podlewając wodą. Dodaj ugotowaną fasolę, ziemniaki pokrojone w kostkę, drobno posiekaną papryczkę oraz przecier pomidorowy, kolejną porcję wody, sól, pieprz. Duś pod przykryciem aż mięso będzie bardzo miękkie, a smaki fasoli, ostrej papryczki, przecieru pomidorowego połączą się.

Zainspiruj nas

Komentarze (5)

Dodaj komentarz do artykułu
  • Udostępnij komentarz w:
publikuj
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
ursi5

Mnie się podoba ten przepis, szczególnie na zimowe dni, bo po składnikach widać, że to sycące danie.

  • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
      0
    • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
        0
      • zgłoś naruszenie
      ~Gość

      Znowu jedzenie pseudo-meksykańskie. Kto to zamieszcza? Czy to jest naprawdę takie trudne znaleźć jakiś fajny, prosty, a przy tym autentyczny przepis? Po prostu ręce opadają...

      • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
          0
        • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
            0
          • zgłoś naruszenie
          ~Gość

          nie mądruj się tylko poprzyj swoją teorię przepisem

          • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
              0
            • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
                0
              • zgłoś naruszenie
              ~Gość
              • ~Gość:
              • nie mądruj się tylko poprzyj swoją teorię przepisem
              • rozwiń

              I co, mam Wam nabijać dobrą zawartość za friko? Jasne, już lecę :D Niech ten co bierze kasę za te smuty trochę się wysili i chociaż przeszuka net porządnie - przepisów jest zatrzęsienie, trzeba tylko minimum chęci oraz podstawowej znajomości tematu - a tego jak widać brak. Natomiast co do przepisu, to służę uprzejmie:

              1.... rozwiń

              • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
                  0
                • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
                    0
                  • zgłoś naruszenie
                  geoanna23
                  • ~Gość:
                  • I co, mam Wam nabijać dobrą zawartość za friko? Jasne, już lecę :D Niech ten co bierze kasę za te smuty trochę się wysili i chociaż przeszuka net porządnie - przepisów jest zatrzęsienie, trzeba tylko minimum chęci oraz podstawowej znajomości tematu - a tego jak widać brak. Natomiast co do przepisu, to służę uprzejmie:

                    1.
                  • rozwiń

                  Dobre sobie, tak sie przechwalasz a danie z paczki proponujesz.... uwazaj bo sie spocisz z wysilku.

                  • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
                      0
                    • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
                        0
                      • zgłoś naruszenie
                      Pomoc | Zasady forum
                      Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.

                      Zobacz również

                      Bruschetta z fasolą
                      Przepis 12

                      Bruschetta z fasolą

                      Specjalność Włochów na przystawkę

                      Pudding z bagietki Przepis 17

                      Pudding z bagietki

                      Pudding z bagietki? To możliwe nie tylko w Anglii

                      Pomidorki z karmelem i lodami Przepis 10

                      Pomidorki z karmelem i lodami

                      Deserowa wersja pomidora

                      Chrupiące płatki owsiane Przepis 210

                      Chrupiące płatki owsiane

                      Pyszne i proste śniadanie

                      Kotlety mielone na ostro Przepis 19

                      Kotlety mielone na ostro

                      Nowa wersja znanego dania

                      Tatar ze śledzia
                      Przepis 13

                      Tatar ze śledzia

                      Rybna poezja na kromce pumpernikla

                      Pizza według Grzegorza Łapanowskiego
                      Przepis 1017

                      Pizza według Grzegorza Łapanowskiego

                      Najprostszy przepis na domową pizzę

                      Bifeki faszerowane serem feta Przepis 22

                      Bifeki faszerowane serem feta

                      Kotlety po grecku

                      tvnpix