zamknij

Meksykański kociołek

Przepis

drugie danie Rodzaj dania | wymaga pracy Poziom trundności | powyżej 3 godz. Czas przygotowania | wieprzowina Główny składnik | 50 zł Koszt przygotowania | kuchnia meksykańska Kuchnia | 4 Ilość porcji
Proste i pyszne danie, które przeniesie Cię wprost do gorącego Meksyku!
Ugotowałem to!7
Dodajdo ulubionych
Usuńz ulubionych
0Oceń przepisTwoja ocenaOcena przepisuJuż oceniłeś
Drukujprzepis
Drukujlistę składników
5komentarzy
Jeśli chcesz dodać
przepis/inspiracje do ulubionych
zarejestruj się lub zaloguj
Autor: BBSMeksykański kociołek, że palce lizać!

Składniki

  • 750g wieprzowiny
  • 250 g czerwonej suszonej fasoli
  • 2 cebule
  • 2 papryczki chilli albo ewentualnie kawałek papryczki jalapeno
  • 3-4 ziemniaki
  • 1 łyżeczka  suszonego tymianku,
  • 1/2 łyżeczki kminku
  • 3 łyżki przecieru pomidorowego
  • do smażenia olej słonecznikowy
  • do smaku sól
  • do smaku pieprz
0
26

Sposób przygotowania:

Namocz fasolę na noc, rano odlej wodę. Gotuj fasolę w osobnej wodzie z dodatkiem kminku, do czasu aż będzie miękka, ale nie rozgotowana. Mięso umyj, pokrój w duże kostki lub grube paski i smaż na oleju w dużym rondlu lub na dużej patelni. Cebulę pokrój w paski dodaj do mięsa smaż podlewając wodą. Dodaj ugotowaną fasolę, ziemniaki pokrojone w kostkę, drobno posiekaną papryczkę oraz przecier pomidorowy, kolejną porcję wody, sól, pieprz. Duś pod przykryciem aż mięso będzie bardzo miękkie, a smaki fasoli, ostrej papryczki, przecieru pomidorowego połączą się.

Zainspiruj nas

Komentarze (5)

Dodaj komentarz do artykułu
  • Udostępnij komentarz w:
publikuj
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
ursi5

Mnie się podoba ten przepis, szczególnie na zimowe dni, bo po składnikach widać, że to sycące danie.

  • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
      0
    • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
        0
      • zgłoś naruszenie
      ~Gość

      Znowu jedzenie pseudo-meksykańskie. Kto to zamieszcza? Czy to jest naprawdę takie trudne znaleźć jakiś fajny, prosty, a przy tym autentyczny przepis? Po prostu ręce opadają...

      • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
          0
        • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
            0
          • zgłoś naruszenie
          ~Gość

          nie mądruj się tylko poprzyj swoją teorię przepisem

          • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
              0
            • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
                0
              • zgłoś naruszenie
              ~Gość
              • ~Gość:
              • nie mądruj się tylko poprzyj swoją teorię przepisem
              • rozwiń

              I co, mam Wam nabijać dobrą zawartość za friko? Jasne, już lecę :D Niech ten co bierze kasę za te smuty trochę się wysili i chociaż przeszuka net porządnie - przepisów jest zatrzęsienie, trzeba tylko minimum chęci oraz podstawowej znajomości tematu - a tego jak widać brak. Natomiast co do przepisu, to służę uprzejmie:

              1.... rozwiń

              • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
                  0
                • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
                    0
                  • zgłoś naruszenie
                  geoanna23
                  • ~Gość:
                  • I co, mam Wam nabijać dobrą zawartość za friko? Jasne, już lecę :D Niech ten co bierze kasę za te smuty trochę się wysili i chociaż przeszuka net porządnie - przepisów jest zatrzęsienie, trzeba tylko minimum chęci oraz podstawowej znajomości tematu - a tego jak widać brak. Natomiast co do przepisu, to służę uprzejmie:

                    1.
                  • rozwiń

                  Dobre sobie, tak sie przechwalasz a danie z paczki proponujesz.... uwazaj bo sie spocisz z wysilku.

                  • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
                      0
                    • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
                        0
                      • zgłoś naruszenie
                      Pomoc | Zasady forum
                      Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.

                      Zobacz również

                      Karp w sosie grzybowym Ani Starmach Przepis 21

                      Karp w sosie grzybowym Ani Starmach

                      Nowa wersja podania tradycyjnej ryby

                      Kolorowa samba warzywna Przepis 21

                      Kolorowa samba warzywna

                      Zdrowe i pyszne danie

                      Pudding z bagietki Przepis 17

                      Pudding z bagietki

                      Pudding z bagietki? To możliwe nie tylko w Anglii

                      Zupa tajska Kasi Klich
                      Przepis 14

                      Zupa tajska Kasi Klich

                      Ogień w gardle!

                      Sztuka mięsa z ziemniaczkami i marchewką Przepis 10

                      Sztuka mięsa z ziemniaczkami i marchewką

                      Wołowina z pysznymi ziemniakami i sosem

                      Gulasz z kopytkami Przepis 197

                      Gulasz z kopytkami

                      Wieprzowina w aromatycznym gulaszu

                      Ryba w curry Przepis 15

                      Ryba w curry

                      Indie na talerzu

                      Pomidorki z karmelem i lodami Przepis 10

                      Pomidorki z karmelem i lodami

                      Deserowa wersja pomidora

                      tvnpix