zamknij

Mięsno - warzywna kantata w horszczeczkach

Przepis

drugie danie Rodzaj dania | wymaga pracy Poziom trundności | 1 godz. Czas przygotowania | wieprzowina Główny składnik | 20 zł Koszt przygotowania | inne Kuchnia | 4 Ilość porcji
Autor przepisu:
Idealne połączenie mięsa i grzybów
Ugotowałem to!0
Dodajdo ulubionych
Usuńz ulubionych
0Oceń przepisTwoja ocenaOcena przepisuJuż oceniłeś
Drukujprzepis
Drukujlistę składników
5komentarzy
Jeśli chcesz dodać
przepis/inspiracje do ulubionych
zarejestruj się lub zaloguj
Autor: oficjalna strona UGOTOWANYCHMięsno warzywna kantata w horszczeczkach

Składniki

  • 1 kg mięsa wieprzowego
  • 1 kg ziemniaków
  • 1 marchew
  • 1 cebula
  • 1 cukinia
  • 50 dag suszonych grzybów lub 30 dag świeżych
  • 1,5 szkl zmieszanego bulionu z grzybowego i bulionu warzywnego
  • 1 łyżka mąki
  • 1  koncentrat pomidorowy
  • 1 natka pietruszki
  • 1 śmietana
  • sól i pieprz do smaku
  • 1 szkl mąki
  • 1 jajko
  • 1/2 łyżki oleju
0
3

Sposób przygotowania:

Mięso:

Mięso pokrój w kostkę, posyp solą i pieprzem. Następnie obsmaż i włóż do dużego naczynia żaroodpornego. Dodaj pokrojoną w plastry marchewkę, zalej bulionem i wstaw do piekarnika. Duś do miękkości. Oczyszczone i opłukane warzywa (ziemniaki, cebula, cukinia) drobno pokrój. Oczyszczone grzyby ugotuj, poszatkuj i lekko podsmaż z cebulą. Osobno podsmaż ziemniaki i cukinię. W kokilkach ułóż warstwami: mięso, warzywa i grzyby

Ciasto:

Zagnieć ciasto, dodając szklankę mąki, jajko, 1/2 łyżki oleju, dopraw solą.

Sos:

Mąkę zrumień na tłuszczu. Koncentrat pomidorowy połącz z mąką, zalej sosem, w którym duszono mięso i grzybowym bulionem, a następnie podgrzej do wrzenia. Dodaj śmietanę, zagotuj i przypraw pieprzem. Do kokilek włóż ziemniaki, duszone mięso, smażone grzyby z cebulą. Całość zalej przygotowanym sosem i posyp natką pietruszki. Nałóż na wierzch warstwę przygotowanego ciasta i zapiecz chwilę w piekarniku.

Więcej przepisów znajdziesz na oficjalnej stronie programu "Ugotowani"!

Zainspiruj nas

Komentarze (5)

Dodaj komentarz do artykułu
  • Udostępnij komentarz w:
publikuj
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
~Gość

To danie jest pyszne,ale gdzie kupić te pojemniki do zapiekania mam 2 ale chętnie kupiłabym więcej ,

  • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
      0
    • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
        0
      • zgłoś naruszenie
      ~Gość

      w jakiej temperaturze zapiekać?

      • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
          0
        • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
            0
          • zgłoś naruszenie
          ~Gość

          no z ukrainy niewiecie no sory mozecie niewiedzieć

          • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
              0
            • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
                0
              • zgłoś naruszenie
              ~Gość

              Skąd jest horszczeczka

              • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
                  0
                • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
                    0
                  • zgłoś naruszenie
                  ~Gość

                  ukraina????

                  • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
                      0
                    • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
                        0
                      • zgłoś naruszenie
                      Pomoc | Zasady forum
                      Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.

                      Zobacz również

                      Sałatka z marynowanymi grzybami Przepis 14

                      Sałatka z marynowanymi grzybami

                      Grzybowo-ziemniaczane szaleństwo serwuj na obiad!

                      Pizza polska w wersji królewskiej Grzegorza Łapanowskiego Przepis 116

                      Pizza polska w wersji królewskiej Grzegorza Łapanowskiego

                      Pizza godna królów

                      Champion cyklistów Przepis 16

                      Champion cyklistów

                      Niebanalna szarlotka

                      Kotlety mielone na ostro Przepis 19

                      Kotlety mielone na ostro

                      Nowa wersja znanego dania

                      Grillowany ser halloumi Przepis 41

                      Grillowany ser halloumi

                      Najlepszy podany z figami i orzechami

                      Gulasz z kopytkami Przepis 197

                      Gulasz z kopytkami

                      Wieprzowina w aromatycznym gulaszu

                      Bruschetta z fasolą
                      Przepis 12

                      Bruschetta z fasolą

                      Specjalność Włochów na przystawkę

                      Kotleciki z brzoskwiniami Przepis 12

                      Kotleciki z brzoskwiniami

                      Dla tych, którzy lubią niebanalne połączenia

                      tvnpix