zamknij

Mięsno - warzywna kantata w horszczeczkach

Przepis

drugie danie Rodzaj dania | wymaga pracy Poziom trundności | 1 godz. Czas przygotowania | wieprzowina Główny składnik | 20 zł Koszt przygotowania | inne Kuchnia | 4 Ilość porcji
Autor przepisu:
Idealne połączenie mięsa i grzybów
Ugotowałem to!0
Dodajdo ulubionych
Usuńz ulubionych
0Oceń przepisTwoja ocenaOcena przepisuJuż oceniłeś
Drukujprzepis
Drukujlistę składników
5komentarzy
Jeśli chcesz dodać
przepis/inspiracje do ulubionych
zarejestruj się lub zaloguj
Autor: oficjalna strona UGOTOWANYCHMięsno warzywna kantata w horszczeczkach

Składniki

  • 1 kg mięsa wieprzowego
  • 1 kg ziemniaków
  • 1 marchew
  • 1 cebula
  • 1 cukinia
  • 50 dag suszonych grzybów lub 30 dag świeżych
  • 1,5 szkl zmieszanego bulionu z grzybowego i bulionu warzywnego
  • 1 łyżka mąki
  • 1  koncentrat pomidorowy
  • 1 natka pietruszki
  • 1 śmietana
  • sól i pieprz do smaku
  • 1 szkl mąki
  • 1 jajko
  • 1/2 łyżki oleju
0
3

Sposób przygotowania:

Mięso:

Mięso pokrój w kostkę, posyp solą i pieprzem. Następnie obsmaż i włóż do dużego naczynia żaroodpornego. Dodaj pokrojoną w plastry marchewkę, zalej bulionem i wstaw do piekarnika. Duś do miękkości. Oczyszczone i opłukane warzywa (ziemniaki, cebula, cukinia) drobno pokrój. Oczyszczone grzyby ugotuj, poszatkuj i lekko podsmaż z cebulą. Osobno podsmaż ziemniaki i cukinię. W kokilkach ułóż warstwami: mięso, warzywa i grzyby

Ciasto:

Zagnieć ciasto, dodając szklankę mąki, jajko, 1/2 łyżki oleju, dopraw solą.

Sos:

Mąkę zrumień na tłuszczu. Koncentrat pomidorowy połącz z mąką, zalej sosem, w którym duszono mięso i grzybowym bulionem, a następnie podgrzej do wrzenia. Dodaj śmietanę, zagotuj i przypraw pieprzem. Do kokilek włóż ziemniaki, duszone mięso, smażone grzyby z cebulą. Całość zalej przygotowanym sosem i posyp natką pietruszki. Nałóż na wierzch warstwę przygotowanego ciasta i zapiecz chwilę w piekarniku.

Więcej przepisów znajdziesz na oficjalnej stronie programu "Ugotowani"!

Zainspiruj nas

Komentarze (5)

Dodaj komentarz do artykułu
  • Udostępnij komentarz w:
publikuj
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
~Gość

To danie jest pyszne,ale gdzie kupić te pojemniki do zapiekania mam 2 ale chętnie kupiłabym więcej ,

  • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
      0
    • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
        0
      • zgłoś naruszenie
      ~Gość

      w jakiej temperaturze zapiekać?

      • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
          0
        • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
            0
          • zgłoś naruszenie
          ~Gość

          no z ukrainy niewiecie no sory mozecie niewiedzieć

          • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
              0
            • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
                0
              • zgłoś naruszenie
              ~Gość

              Skąd jest horszczeczka

              • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
                  0
                • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
                    0
                  • zgłoś naruszenie
                  ~Gość

                  ukraina????

                  • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
                      0
                    • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
                        0
                      • zgłoś naruszenie
                      Pomoc | Zasady forum
                      Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.

                      Zobacz również

                      Burgery z musztardą i boczkiem Przepis 412

                      Burgery z musztardą i boczkiem

                      W klimacie amerykańskiego baru

                      Kurczak w boczku - Saltimbocca po polsku Piotra Kucharskiego Przepis 116

                      Kurczak w boczku - Saltimbocca po polsku Piotra Kucharskiego

                      Włoska potrawa w polskim wydaniu

                      Wiśniowy drift Przepis 102

                      Wiśniowy drift

                      Sernik z sosem wiśniowym

                      Szaszłyki wyborne Przepis 59

                      Szaszłyki wyborne

                      Nie tylko na sezon grillowy

                      Chleb orzechowy Przepis 112

                      Chleb orzechowy

                      Mamy sprawdzone patenty na pyszny, domowy chleb

                      Wrobiona cielęcina osadzona na talerzu z gangiem borowików Przepis 80

                      Wrobiona cielęcina osadzona na talerzu z gangiem borowików

                      Klasyczne połączenie grzybów i mięsa

                      Smażony solony śledź Piotra Kucharskiego
                      Przepis 22

                      Smażony solony śledź Piotra Kucharskiego

                      Podany na delikatnym puree

                      Corpus delicti końca lata Przepis 211

                      Corpus delicti końca lata

                      Przepyszny deser — słodki dzięki malinom i kwaśny dzięki cytrynie

                      tvnpix