zamknij

Mięsno - warzywna kantata w horszczeczkach

Przepis

drugie danie Rodzaj dania | wymaga pracy Poziom trundności | 1 godz. Czas przygotowania | wieprzowina Główny składnik | 20 zł Koszt przygotowania | inne Kuchnia | 4 Ilość porcji
Autor przepisu:
Idealne połączenie mięsa i grzybów
Ugotowałem to!0
Dodajdo ulubionych
Usuńz ulubionych
0Oceń przepisTwoja ocenaOcena przepisuJuż oceniłeś
Drukujprzepis
Drukujlistę składników
5komentarzy
Jeśli chcesz dodać
przepis/inspiracje do ulubionych
zarejestruj się lub zaloguj
Autor: oficjalna strona UGOTOWANYCHMięsno warzywna kantata w horszczeczkach

Składniki

  • 1 kg mięsa wieprzowego
  • 1 kg ziemniaków
  • 1 marchew
  • 1 cebula
  • 1 cukinia
  • 50 dag suszonych grzybów lub 30 dag świeżych
  • 1,5 szkl zmieszanego bulionu z grzybowego i bulionu warzywnego
  • 1 łyżka mąki
  • 1  koncentrat pomidorowy
  • 1 natka pietruszki
  • 1 śmietana
  • sól i pieprz do smaku
  • 1 szkl mąki
  • 1 jajko
  • 1/2 łyżki oleju
0
3

Sposób przygotowania:

Mięso:

Mięso pokrój w kostkę, posyp solą i pieprzem. Następnie obsmaż i włóż do dużego naczynia żaroodpornego. Dodaj pokrojoną w plastry marchewkę, zalej bulionem i wstaw do piekarnika. Duś do miękkości. Oczyszczone i opłukane warzywa (ziemniaki, cebula, cukinia) drobno pokrój. Oczyszczone grzyby ugotuj, poszatkuj i lekko podsmaż z cebulą. Osobno podsmaż ziemniaki i cukinię. W kokilkach ułóż warstwami: mięso, warzywa i grzyby

Ciasto:

Zagnieć ciasto, dodając szklankę mąki, jajko, 1/2 łyżki oleju, dopraw solą.

Sos:

Mąkę zrumień na tłuszczu. Koncentrat pomidorowy połącz z mąką, zalej sosem, w którym duszono mięso i grzybowym bulionem, a następnie podgrzej do wrzenia. Dodaj śmietanę, zagotuj i przypraw pieprzem. Do kokilek włóż ziemniaki, duszone mięso, smażone grzyby z cebulą. Całość zalej przygotowanym sosem i posyp natką pietruszki. Nałóż na wierzch warstwę przygotowanego ciasta i zapiecz chwilę w piekarniku.

Więcej przepisów znajdziesz na oficjalnej stronie programu "Ugotowani"!

Zainspiruj nas

Komentarze (5)

Dodaj komentarz do artykułu
  • Udostępnij komentarz w:
publikuj
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
~Gość

To danie jest pyszne,ale gdzie kupić te pojemniki do zapiekania mam 2 ale chętnie kupiłabym więcej ,

  • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
      0
    • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
        0
      • zgłoś naruszenie
      ~Gość

      w jakiej temperaturze zapiekać?

      • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
          0
        • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
            0
          • zgłoś naruszenie
          ~Gość

          no z ukrainy niewiecie no sory mozecie niewiedzieć

          • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
              0
            • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
                0
              • zgłoś naruszenie
              ~Gość

              Skąd jest horszczeczka

              • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
                  0
                • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
                    0
                  • zgłoś naruszenie
                  ~Gość

                  ukraina????

                  • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
                      0
                    • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
                        0
                      • zgłoś naruszenie
                      Pomoc | Zasady forum
                      Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.

                      Zobacz również

                      Sałatka z marynowanymi grzybami Przepis 14

                      Sałatka z marynowanymi grzybami

                      Grzybowo-ziemniaczane szaleństwo serwuj na obiad!

                      Gulasz z kopytkami Przepis 197

                      Gulasz z kopytkami

                      Wieprzowina w aromatycznym gulaszu

                      Carpaccio z buraków Kasi Klich
                      Przepis 66

                      Carpaccio z buraków Kasi Klich

                      Wytworna wersja pospolitego warzywa

                      Grillowany ser halloumi Przepis 41

                      Grillowany ser halloumi

                      Najlepszy podany z figami i orzechami

                      Gulasz z fasolki z zielonym chili Przepis 62

                      Gulasz z fasolki z zielonym chili

                      Włącz warzywa strączkowe do swojej kuchni — to naprawdę zdrowe i smaczne!

                      Ryba w curry Przepis 15

                      Ryba w curry

                      Indie na talerzu

                      Pomidorki z karmelem i lodami Przepis 10

                      Pomidorki z karmelem i lodami

                      Deserowa wersja pomidora

                      Zupa tajska Kasi Klich
                      Przepis 14

                      Zupa tajska Kasi Klich

                      Ogień w gardle!

                      tvnpix