Miętowo-czekoladowa owsianka
Przepis
śniadanie Rodzaj dania | proste Poziom trundności | 15 min. Czas przygotowania | nabiał Główny składnik | 10 zł Koszt przygotowania | inne Kuchnia | 1 Ilość porcji
Autor przepisu:
toffeenutbar
ze słonecznikiem, mieszanką studencką, czekoladką pistacjową, czekoladą trójwarstwową, świeżymi listkami mięty, malinami i borówkami.
Ugotowałem to!0
Dodajdo ulubionych
Usuńz ulubionych
Oceń przepisTwoja ocenaOcena przepisuJuż oceniłeś
Drukujprzepis
Drukujlistę składników
brakkomentarzy
Składniki
- 6 łyżek płatków owsianych
- 3 łyżki otrębów pszennych
- 1 szklanka mleka
- kilka świeże listki mięty
- dowolna czekolada
- dowolne owoce np. maliny, borówki
- dodatki: płatki, słonecznik
0
0
Sposób przygotowania:
- Płatki owsiane i listki mięty zalej gorącą wodą, aby stały się miękkie.
- Po pewnym czasie ugotuj mleko, dodaj otręby pszenne oraz wspomniane płatki.
- Wrzuć do garnka 2 kostki czekolady - gotuj dopóki nie zgęstnieje, a czekolada nie rozpuści się.
- Podawaj z dowolnymi dodatkami. Smacznego!
Komentarze (0)
Dodaj komentarz do artykułu
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
pokaż wszystkie komentarze
Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.