zamknij

Miętowo-czekoladowa owsianka

Przepis

śniadanie Rodzaj dania | proste Poziom trundności | 15 min. Czas przygotowania | nabiał Główny składnik | 10 zł Koszt przygotowania | inne Kuchnia | 1 Ilość porcji
toffeenutbar
Autor przepisu:
ze słonecznikiem, mieszanką studencką, czekoladką pistacjową, czekoladą trójwarstwową, świeżymi listkami mięty, malinami i borówkami.
Ugotowałem to!0
Dodajdo ulubionych
Usuńz ulubionych
0Oceń przepisTwoja ocenaOcena przepisuJuż oceniłeś
Drukujprzepis
Drukujlistę składników
brakkomentarzy
Jeśli chcesz dodać
przepis/inspiracje do ulubionych
zarejestruj się lub zaloguj
Autor: toffeenutbarMiętowo-czekoladowa owsianka

Składniki

  • 6 łyżek płatków owsianych
  • 3 łyżki otrębów pszennych
  • 1 szklanka mleka
  • kilka świeże listki mięty
  • dowolna czekolada
  • dowolne owoce np. maliny, borówki
  • dodatki: płatki, słonecznik
0
0

Sposób przygotowania:

  • Płatki owsiane i listki mięty zalej gorącą wodą, aby stały się miękkie.
  • Po pewnym czasie ugotuj mleko, dodaj otręby pszenne oraz wspomniane płatki.
  • Wrzuć do garnka 2 kostki czekolady - gotuj dopóki nie zgęstnieje, a czekolada nie rozpuści się.
  • Podawaj z dowolnymi dodatkami. Smacznego!

 

 

 

 

 

 

 

Zainspiruj nas

Komentarze (0)

Dodaj komentarz do artykułu
  • Udostępnij komentarz w:
publikuj
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
Pomoc | Zasady forum
Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.

Zobacz również

Carpaccio z buraków Kasi Klich
Przepis 66

Carpaccio z buraków Kasi Klich

Wytworna wersja pospolitego warzywa

Chleb orzechowy Przepis 112

Chleb orzechowy

Mamy sprawdzone patenty na pyszny, domowy chleb

Puszyste ego Przepis 14

Puszyste ego

Rozpływający się w ustach krem z sosem malinowym

Klasyczny śledź w śmietanie z pieczonymi ziemniakami i burakami Piotra Kucharskiego
Przepis 22

Klasyczny śledź w śmietanie z pieczonymi ziemniakami i burakami Piotra Kucharskiego

Klasyka na twoim stole

Corpus delicti końca lata Przepis 211

Corpus delicti końca lata

Przepyszny deser — słodki dzięki malinom i kwaśny dzięki cytrynie

Burgery z musztardą i boczkiem Przepis 412

Burgery z musztardą i boczkiem

W klimacie amerykańskiego baru

Kotlety mielone na ostro Przepis 19

Kotlety mielone na ostro

Nowa wersja znanego dania

Chleb z płatkami owsianymi Przepis 173

Chleb z płatkami owsianymi

Zrób piekarnię w swoim domu. To naprawdę nie jest trudne!

tvnpix