zamknij

Minestrone

Przepis

zupa Rodzaj dania | proste Poziom trundności | 1 godz. Czas przygotowania | pomidory Główny składnik | 20 zł Koszt przygotowania | kuchnia włoska Kuchnia | 4 Ilość porcji
Włoska zupa pełna smaku
Ugotowałem to!0
Dodajdo ulubionych
Usuńz ulubionych
0Oceń przepisTwoja ocenaOcena przepisuJuż oceniłeś
Drukujprzepis
Drukujlistę składników
brakkomentarzy
Jeśli chcesz dodać
przepis/inspiracje do ulubionych
zarejestruj się lub zaloguj
Autor: East News/DDTVNMinestrone

Składniki

  • 2 opakowania  mieszanki mrożonych warzyw
  • 200 g fasoli (namoczonej przez noc) lub puszka fasoli
  • 1 ziemniak
  • 1 cebula
  • 5 ząbków czosnku
  •  oliwa z oliwek
  • 2 puszki  pomidorów krojonych
  • 1 lampka lampka białego wina
  • garść drobnego makaronu
  • 500 ml bulionu warzywnego
  •  parmezan
  • kilka łodyg bazylii
  •  sól i pieprz
0
0

 

Sposób przygotowania:

  • Fasolę odcedź i ugotuj z pokrojonym w kostkę ziemniakiem oraz pomidorami z puszki, tak by stała się miękka.
  • W tym czasie w dużym garnku podsmaż na oliwie cebulę i czosnek, a następnie wrzuć mieszankę warzyw.
  • Całość duś ok. 15 minut, po czym połącz z pomidorami, podlej winem i gotuj dalszych 15 minut.
  • Następnie dodaj miękką fasolę, bulion i makaron, wszystko przypraw solą i pieprzem i trzymaj na ogniu lub blasze elektrycznej jeszcze przez kilka minut (żeby makaron był miękki).
  • Gotowe minestrone podawaj z listkami bazylii oraz posypane parmezanem.

Przepis z programu "Dzień Dobry TVN".

Zainspiruj nas

Komentarze (0)

Dodaj komentarz do artykułu
  • Udostępnij komentarz w:
publikuj
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
Pomoc | Zasady forum
Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.

Zobacz również

Puszyste ego Przepis 14

Puszyste ego

Rozpływający się w ustach krem z sosem malinowym

Deser z mrożonych truskawek Przepis 17

Deser z mrożonych truskawek

Truskawkowe szaleństwo na poprawę nastroju

Corpus delicti końca lata Przepis 211

Corpus delicti końca lata

Przepyszny deser — słodki dzięki malinom i kwaśny dzięki cytrynie

Burgery z musztardą i boczkiem Przepis 412

Burgery z musztardą i boczkiem

W klimacie amerykańskiego baru

Knedle ze śliwkami Przepis 1262

Knedle ze śliwkami

Przepis na słodki obiad

Kotleciki z brzoskwiniami Przepis 12

Kotleciki z brzoskwiniami

Dla tych, którzy lubią niebanalne połączenia

Chleb z płatkami owsianymi Przepis 173

Chleb z płatkami owsianymi

Zrób piekarnię w swoim domu. To naprawdę nie jest trudne!

Kanapki ze smażoną makrelą Przepis 150

Kanapki ze smażoną makrelą

Idealne na śniadanie lub kolację

tvnpix