zamknij

Minestrone

Przepis

zupa Rodzaj dania | proste Poziom trundności | 1 godz. Czas przygotowania | pomidory Główny składnik | 20 zł Koszt przygotowania | kuchnia włoska Kuchnia | 4 Ilość porcji
Włoska zupa pełna smaku
Ugotowałem to!0
Dodajdo ulubionych
Usuńz ulubionych
0Oceń przepisTwoja ocenaOcena przepisuJuż oceniłeś
Drukujprzepis
Drukujlistę składników
brakkomentarzy
Autor: East News/DDTVNMinestrone

Składniki

  • 2 opakowania  mieszanki mrożonych warzyw
  • 200 g fasoli (namoczonej przez noc) lub puszka fasoli
  • 1 ziemniak
  • 1 cebula
  • 5 ząbków czosnku
  •  oliwa z oliwek
  • 2 puszki  pomidorów krojonych
  • 1 lampka lampka białego wina
  • garść drobnego makaronu
  • 500 ml bulionu warzywnego
  •  parmezan
  • kilka łodyg bazylii
  •  sól i pieprz
0
0

 

Sposób przygotowania:

  • Fasolę odcedź i ugotuj z pokrojonym w kostkę ziemniakiem oraz pomidorami z puszki, tak by stała się miękka.
  • W tym czasie w dużym garnku podsmaż na oliwie cebulę i czosnek, a następnie wrzuć mieszankę warzyw.
  • Całość duś ok. 15 minut, po czym połącz z pomidorami, podlej winem i gotuj dalszych 15 minut.
  • Następnie dodaj miękką fasolę, bulion i makaron, wszystko przypraw solą i pieprzem i trzymaj na ogniu lub blasze elektrycznej jeszcze przez kilka minut (żeby makaron był miękki).
  • Gotowe minestrone podawaj z listkami bazylii oraz posypane parmezanem.

Przepis z programu "Dzień Dobry TVN".

Zainspiruj nas

Komentarze (0)

Dodaj komentarz do artykułu
  • Udostępnij komentarz w:
publikuj
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
Pomoc | Zasady forum
Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.

Zobacz również

Karp w sosie grzybowym Ani Starmach Przepis 21

Karp w sosie grzybowym Ani Starmach

Nowa wersja podania tradycyjnej ryby

Bruschetta z fasolą
Przepis 12

Bruschetta z fasolą

Specjalność Włochów na przystawkę

Kotlety mielone na ostro Przepis 19

Kotlety mielone na ostro

Nowa wersja znanego dania

Corpus delicti końca lata Przepis 211

Corpus delicti końca lata

Przepyszny deser — słodki dzięki malinom i kwaśny dzięki cytrynie

Deser z mrożonych truskawek Przepis 17

Deser z mrożonych truskawek

Truskawkowe szaleństwo na poprawę nastroju

Champion cyklistów Przepis 16

Champion cyklistów

Niebanalna szarlotka

Rozśpiewany deser na lekkim rauszu Przepis 13

Rozśpiewany deser na lekkim rauszu

Takie ciasto rozweseli każdego

Pizza polska w wersji królewskiej Grzegorza Łapanowskiego Przepis 116

Pizza polska w wersji królewskiej Grzegorza Łapanowskiego

Pizza godna królów

tvnpix