zamknij

Minestrone

Przepis

zupa Rodzaj dania | proste Poziom trundności | 1 godz. Czas przygotowania | pomidory Główny składnik | 20 zł Koszt przygotowania | kuchnia włoska Kuchnia | 4 Ilość porcji
Włoska zupa pełna smaku
Ugotowałem to!0
Dodajdo ulubionych
Usuńz ulubionych
0Oceń przepisTwoja ocenaOcena przepisuJuż oceniłeś
Drukujprzepis
Drukujlistę składników
brakkomentarzy
Jeśli chcesz dodać
przepis/inspiracje do ulubionych
zarejestruj się lub zaloguj
Autor: East News/DDTVNMinestrone

Składniki

  • 2 opakowania  mieszanki mrożonych warzyw
  • 200 g fasoli (namoczonej przez noc) lub puszka fasoli
  • 1 ziemniak
  • 1 cebula
  • 5 ząbków czosnku
  •  oliwa z oliwek
  • 2 puszki  pomidorów krojonych
  • 1 lampka lampka białego wina
  • garść drobnego makaronu
  • 500 ml bulionu warzywnego
  •  parmezan
  • kilka łodyg bazylii
  •  sól i pieprz
0
0

 

Sposób przygotowania:

  • Fasolę odcedź i ugotuj z pokrojonym w kostkę ziemniakiem oraz pomidorami z puszki, tak by stała się miękka.
  • W tym czasie w dużym garnku podsmaż na oliwie cebulę i czosnek, a następnie wrzuć mieszankę warzyw.
  • Całość duś ok. 15 minut, po czym połącz z pomidorami, podlej winem i gotuj dalszych 15 minut.
  • Następnie dodaj miękką fasolę, bulion i makaron, wszystko przypraw solą i pieprzem i trzymaj na ogniu lub blasze elektrycznej jeszcze przez kilka minut (żeby makaron był miękki).
  • Gotowe minestrone podawaj z listkami bazylii oraz posypane parmezanem.

Przepis z programu "Dzień Dobry TVN".

Zainspiruj nas

Komentarze (0)

Dodaj komentarz do artykułu
  • Udostępnij komentarz w:
publikuj
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
Pomoc | Zasady forum
Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.

Zobacz również

Ryż, kasza i kurczak w pomidorach Przepis 10

Ryż, kasza i kurczak w pomidorach

Wszystko, co lubisz na jednym talerzu!

Harira by Joseph Seeletso
Przepis 61

Harira by Joseph Seeletso

Odrobina Afryki w twojej kuchni

Śledzie Kasi Klich
Przepis 34

Śledzie Kasi Klich

Śledź o korzennym posmaku

Gulasz z fasolki z zielonym chili Przepis 62

Gulasz z fasolki z zielonym chili

Włącz warzywa strączkowe do swojej kuchni — to naprawdę zdrowe i smaczne!

Rozśpiewany deser na lekkim rauszu Przepis 13

Rozśpiewany deser na lekkim rauszu

Takie ciasto rozweseli każdego

Babka ziemniaczana Przepis 27117

Babka ziemniaczana

Podlaski specjał

Knedle ze śliwkami Przepis 1262

Knedle ze śliwkami

Przepis na słodki obiad

Tatar ze śledzia
Przepis 13

Tatar ze śledzia

Rybna poezja na kromce pumpernikla

tvnpix