Mini jabłeczniki migdałowe
Przepis konkursowy
deser Rodzaj dania | proste Poziom trundności | 1 godz. Czas przygotowania | ciasto Główny składnik | 20 zł Koszt przygotowania | kuchnia polska Kuchnia | 3 Ilość porcji
Autor przepisu:
kasinkajazobacz blog autora
Zwycięzca zadania "Słodkie szaleństwo"
Ugotowałem to!15
Dodajdo ulubionych
Usuńz ulubionych
Oceń przepisTwoja ocenaOcena przepisuJuż oceniłeś
Drukujprzepis
Drukujlistę składników
3komentarze
Składniki
- 30 g masła Lurpak
- 75 g cukru
- 3 żółtka
- 2 łyżki zmielonych migdałów
- 125 ml mleka
- 1 łyżeczka płatki migdałowe
- 1 jabłko
- 4 łyżki płatków migdałowych
- 1 czubata łyżka miodu
- 50 ml żubrówki
0
17
Sposób przygotowania:
- Masło rozpuszczamy i studzimy
- Miksujemy z cukrem i żółtkami
- Dodajemy migdały i wlewamy mleko. Miksujemy
- Wlewamy ciasto w formy do sufletów
- Na środek dajemy ponacinaną i poprzetykaną płatkami migdałowymi cząstkę jabłka, posypujemy cynamonem
- Pieczemy 30 minut w 170 stopniach
- Na patelni rozpuszczamy miód, dorzucamy płatki migdałowe i smażymy
- Dolewamy żubrówkę, czekamy aż płyn odparuje i lekko zgęstnieje
- Polewamy karmelem z migdałami jabłeczniki
Komentarze (3)
Dodaj komentarz do artykułu
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
pokaż wszystkie komentarze
wyglonda apetycznie
- 0Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieZaloguj się aby oceniaćOstatnio ocenili:
- 0Tyle osób ocenia komentarz negatywnieZaloguj się aby oceniaćOstatnio ocenili:
- podziel się
- zgłoś naruszenie
robiłam dzisiaj, bez szału, wygląda lepiej niż smakuje
- 0Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieZaloguj się aby oceniaćOstatnio ocenili:
- 0Tyle osób ocenia komentarz negatywnieZaloguj się aby oceniaćOstatnio ocenili:
- podziel się
- zgłoś naruszenie
wygląda niepozornie ale chyba smakuje bosko...
- 0Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieZaloguj się aby oceniaćOstatnio ocenili:
- 0Tyle osób ocenia komentarz negatywnieZaloguj się aby oceniaćOstatnio ocenili:
- podziel się
- zgłoś naruszenie
Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.