zamknij

KBR

Aktualności konkursowe GłosowaniePrzepisyZadania konkursowe i wynikiKonkurs i Nagrody

Mini jabłeczniki migdałowe

Przepis konkursowy

deser Rodzaj dania | proste Poziom trundności | 1 godz. Czas przygotowania | ciasto Główny składnik | 20 zł Koszt przygotowania | kuchnia polska Kuchnia | 3 Ilość porcji
Autor przepisu: zobacz blog autora
Zwycięzca zadania "Słodkie szaleństwo"
Ugotowałem to!15
Dodajdo ulubionych
Usuńz ulubionych
0Oceń przepisTwoja ocenaOcena przepisuJuż oceniłeś
Drukujprzepis
Drukujlistę składników
3komentarze
Jeśli chcesz dodać
przepis/inspiracje do ulubionych
zarejestruj się lub zaloguj
Autor: kuchareczkagaduleczka.blogspot.comMini jabłeczniki migdałowe Kulinarny Blog Roku 2013

Składniki

  • 30 g masła Lurpak
  • 75 g cukru
  • 3 żółtka
  • 2 łyżki zmielonych migdałów
  • 125 ml mleka
  • 1 łyżeczka płatki migdałowe
  • 1 jabłko
  • 4 łyżki płatków migdałowych
  • 1 czubata łyżka miodu
  • 50 ml żubrówki
0
17

Sposób przygotowania:

  • Masło rozpuszczamy i studzimy
  • Miksujemy z cukrem i żółtkami
  • Dodajemy migdały i wlewamy mleko. Miksujemy
  • Wlewamy ciasto w formy do sufletów
  • Na środek dajemy ponacinaną i poprzetykaną płatkami migdałowymi cząstkę jabłka, posypujemy cynamonem
  • Pieczemy 30 minut w 170 stopniach
  • Na patelni rozpuszczamy miód, dorzucamy płatki migdałowe i smażymy
  • Dolewamy żubrówkę, czekamy aż płyn odparuje i lekko zgęstnieje
  • Polewamy karmelem z migdałami jabłeczniki

Komentarze (3)

Dodaj komentarz do artykułu
  • Udostępnij komentarz w:
publikuj
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
~Gość

wyglonda apetycznie

  • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
      0
    • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
        0
      • zgłoś naruszenie
      ~Gość

      robiłam dzisiaj, bez szału, wygląda lepiej niż smakuje

      • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
          0
        • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
            0
          • zgłoś naruszenie
          ~Gość

          wygląda niepozornie ale chyba smakuje bosko...

          • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
              0
            • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
                0
              • zgłoś naruszenie
              Pomoc | Zasady forum
              Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.

              Zobacz również

              Gulasz z kopytkami Przepis 197

              Gulasz z kopytkami

              Wieprzowina w aromatycznym gulaszu

              Bruschetta z fasolą
              Przepis 12

              Bruschetta z fasolą

              Specjalność Włochów na przystawkę

              Śledzie Kasi Klich
              Przepis 34

              Śledzie Kasi Klich

              Śledź o korzennym posmaku

              Wiśniowy drift Przepis 102

              Wiśniowy drift

              Sernik z sosem wiśniowym

              Szaszłyki wyborne Przepis 59

              Szaszłyki wyborne

              Nie tylko na sezon grillowy

              Sarna w wielkim mieście Przepis 20

              Sarna w wielkim mieście

              Burgery z dziczyzną i nietypowym dżemem

              Kanapki ze smażoną makrelą Przepis 150

              Kanapki ze smażoną makrelą

              Idealne na śniadanie lub kolację

              Rozśpiewany deser na lekkim rauszu Przepis 13

              Rozśpiewany deser na lekkim rauszu

              Takie ciasto rozweseli każdego

              tvnpix