zamknij

KBR

Aktualności konkursowe GłosowaniePrzepisyZadania konkursowe i wynikiKonkurs i Nagrody

Mini jabłeczniki migdałowe

Przepis konkursowy

deser Rodzaj dania | proste Poziom trundności | 1 godz. Czas przygotowania | ciasto Główny składnik | 20 zł Koszt przygotowania | kuchnia polska Kuchnia | 3 Ilość porcji
Autor przepisu: zobacz blog autora
Zwycięzca zadania "Słodkie szaleństwo"
Ugotowałem to!15
Dodajdo ulubionych
Usuńz ulubionych
0Oceń przepisTwoja ocenaOcena przepisuJuż oceniłeś
Drukujprzepis
Drukujlistę składników
3komentarze
Autor: kuchareczkagaduleczka.blogspot.comMini jabłeczniki migdałowe Kulinarny Blog Roku 2013

Składniki

  • 30 g masła Lurpak
  • 75 g cukru
  • 3 żółtka
  • 2 łyżki zmielonych migdałów
  • 125 ml mleka
  • 1 łyżeczka płatki migdałowe
  • 1 jabłko
  • 4 łyżki płatków migdałowych
  • 1 czubata łyżka miodu
  • 50 ml żubrówki
0
17

Sposób przygotowania:

  • Masło rozpuszczamy i studzimy
  • Miksujemy z cukrem i żółtkami
  • Dodajemy migdały i wlewamy mleko. Miksujemy
  • Wlewamy ciasto w formy do sufletów
  • Na środek dajemy ponacinaną i poprzetykaną płatkami migdałowymi cząstkę jabłka, posypujemy cynamonem
  • Pieczemy 30 minut w 170 stopniach
  • Na patelni rozpuszczamy miód, dorzucamy płatki migdałowe i smażymy
  • Dolewamy żubrówkę, czekamy aż płyn odparuje i lekko zgęstnieje
  • Polewamy karmelem z migdałami jabłeczniki

Komentarze (3)

Dodaj komentarz do artykułu
  • Udostępnij komentarz w:
publikuj
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
~Gość

wyglonda apetycznie

  • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
      0
    • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
        0
      • zgłoś naruszenie
      ~Gość

      robiłam dzisiaj, bez szału, wygląda lepiej niż smakuje

      • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
          0
        • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
            0
          • zgłoś naruszenie
          ~Gość

          wygląda niepozornie ale chyba smakuje bosko...

          • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
              0
            • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
                0
              • zgłoś naruszenie
              Pomoc | Zasady forum
              Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.

              Zobacz również

              Pomidorki z karmelem i lodami Przepis 10

              Pomidorki z karmelem i lodami

              Deserowa wersja pomidora

              Szaszłyki wyborne Przepis 59

              Szaszłyki wyborne

              Nie tylko na sezon grillowy

              Harira by Joseph Seeletso
              Przepis 61

              Harira by Joseph Seeletso

              Odrobina Afryki w twojej kuchni

              Pudding z bagietki Przepis 17

              Pudding z bagietki

              Pudding z bagietki? To możliwe nie tylko w Anglii

              Kopytka Piotra Kucharskiego Przepis 2369

              Kopytka Piotra Kucharskiego

              Samodzielne danie lub przepyszny dodatek

              Wiśniowy drift Przepis 102

              Wiśniowy drift

              Sernik z sosem wiśniowym

              Śledzie Kasi Klich
              Przepis 34

              Śledzie Kasi Klich

              Śledź o korzennym posmaku

              Pizza polska w wersji królewskiej Grzegorza Łapanowskiego Przepis 116

              Pizza polska w wersji królewskiej Grzegorza Łapanowskiego

              Pizza godna królów

              tvnpix