zamknij

KBR

Aktualności konkursowe GłosowaniePrzepisyZadania konkursowe i wynikiKonkurs i Nagrody

Mini serniczki z ricotty z figą

Przepis konkursowy

deser Rodzaj dania | wymaga pracy Poziom trundności | 1 godz. Czas przygotowania | nabiał Główny składnik | 30 zł Koszt przygotowania | kuchnia włoska Kuchnia | powyżej 5 Ilość porcji
Goszka Gosia
Autor przepisu: zobacz blog autora
Przepis zgłoszony do konkursu Kulinarny Blog Roku 2013
Ugotowałem to!0
Dodajdo ulubionych
Usuńz ulubionych
0Oceń przepisTwoja ocenaOcena przepisuJuż oceniłeś
Drukujprzepis
Drukujlistę składników
brakkomentarzy
Jeśli chcesz dodać
przepis/inspiracje do ulubionych
zarejestruj się lub zaloguj
Autor: www.tocokocham.comMini serniczki z ricotty z figą Kulinarny Blog Roku 2013

Składniki

  • 500 g sera ricotta
  • 3/4 szklanki cukru pudru
  • 1 sztuka budyniu waniliowego
  • 3  jajka
  • 1  skórka z cytryny
  • 10 sztuk herbatników kakaowych
  • 2 łyżki masła
  • 8 sztuk fig
0
0

Sposób przygotowania:

Herbatniki pokruszyć, dodać roztopione masło, wymieszać.

Papier do pieczenia pociąć na kwadraty, wyłożyć nimi blachę do muffinek.

Nałożyć masę herbatnikową, ubić ją na dnie - ja użyłam szklanki dopasowanej dnem do otworów w blasze i mocno uciskając dopasowałam masę do spodu babeczek. Wstawić do lodówki.

Ser zmiksować z cukrem pudrem, dodawać po jednym jajku i miksować dalej.

Dodać budyń i skórkę z cytryny. Wyłożyć masę serową na herbatnikową.

Piec 15 minut w temp. 180 st.C, po czym wyjąć i położyć figi nacięte na krzyż. Piec jeszcze 15 minut w tej samej temperaturze.

Komentarze (0)

Dodaj komentarz do artykułu
  • Udostępnij komentarz w:
publikuj
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
Pomoc | Zasady forum
Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.

Zobacz również

Bifeki faszerowane serem feta Przepis 22

Bifeki faszerowane serem feta

Kotlety po grecku

Wrobiona cielęcina osadzona na talerzu z gangiem borowików Przepis 80

Wrobiona cielęcina osadzona na talerzu z gangiem borowików

Klasyczne połączenie grzybów i mięsa

Klasyczny śledź w śmietanie z pieczonymi ziemniakami i burakami Piotra Kucharskiego
Przepis 22

Klasyczny śledź w śmietanie z pieczonymi ziemniakami i burakami Piotra Kucharskiego

Klasyka na twoim stole

Chleb orzechowy Przepis 112

Chleb orzechowy

Mamy sprawdzone patenty na pyszny, domowy chleb

Smażony solony śledź Piotra Kucharskiego
Przepis 22

Smażony solony śledź Piotra Kucharskiego

Podany na delikatnym puree

Sarna w wielkim mieście Przepis 20

Sarna w wielkim mieście

Burgery z dziczyzną i nietypowym dżemem

Śledzie Kasi Klich
Przepis 34

Śledzie Kasi Klich

Śledź o korzennym posmaku

Kolorowa samba warzywna Przepis 21

Kolorowa samba warzywna

Zdrowe i pyszne danie

tvnpix