zamknij

Mini szaszłyki z krewetek i kiełbasy

Przepis

przekąska Rodzaj dania | wymaga pracy Poziom trundności | powyżej 3 godz. Czas przygotowania | owoce morza Główny składnik | 50 zł Koszt przygotowania | inne Kuchnia | 2 Ilość porcji
Szaszłyki w nowej odsłonie!
Ugotowałem to!4
Dodajdo ulubionych
Usuńz ulubionych
0Oceń przepisTwoja ocenaOcena przepisuJuż oceniłeś
Drukujprzepis
Drukujlistę składników
1komentarz
Jeśli chcesz dodać
przepis/inspiracje do ulubionych
zarejestruj się lub zaloguj
Autor: BBSMini szaszłyki z krewetek

Składniki

  • 500 g pikantnej kiełbasy np. pepperoni
  • 12 dużych krewetek
  • 1/2 pęczka pietruszki lub kolendry
  • 70 ml oleju
  • 2 łyżki soku z cytryny
  • 2 ząbki czosnku
  • 1/2 łyżeczki słodkiej papryki
  • szczypta imbiru
  • 2 -3 posiekane gałązki trawy cytrynowej
0
1

Sposób przygotowania:

Na początku przygotuj sos: olej, sok z cytryny, zmiażdżony czosnek, paprykę, imbir, posiekaną trawę cytrynową włóż do słoiczka, zakręć. Wstrząsaj kilkanaście razy, aż składniki dobrze sie połączą. Kiełbasę pokrój w grube plastry, krewetki ewentualnie rozmroź i usuń pancerzyki, zostawiając ogonki. Kiełbasę oraz krewetki zalej sosem i pozostaw w lodówce na kilka godzin. Po wyjęciu z lodówki nakłuwaj  po 2-3 krewetki i 3-4 plasterki kiełbasy na małe drewniane szpadki do szaszłyków. Grilluj po 5-6 minut z każdej strony.

Zainspiruj nas

Komentarze (1)

Dodaj komentarz do artykułu
  • Udostępnij komentarz w:
publikuj
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
Pomoc | Zasady forum
Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.

Zobacz również

Śledzie Kasi Klich
Przepis 34

Śledzie Kasi Klich

Śledź o korzennym posmaku

Rozśpiewany deser na lekkim rauszu Przepis 13

Rozśpiewany deser na lekkim rauszu

Takie ciasto rozweseli każdego

Smażony solony śledź Piotra Kucharskiego
Przepis 22

Smażony solony śledź Piotra Kucharskiego

Podany na delikatnym puree

Wiśniowy drift Przepis 102

Wiśniowy drift

Sernik z sosem wiśniowym

Sztuka mięsa z ziemniaczkami i marchewką Przepis 10

Sztuka mięsa z ziemniaczkami i marchewką

Wołowina z pysznymi ziemniakami i sosem

Sałatka z marynowanymi grzybami Przepis 14

Sałatka z marynowanymi grzybami

Grzybowo-ziemniaczane szaleństwo serwuj na obiad!

Deser z mrożonych truskawek Przepis 17

Deser z mrożonych truskawek

Truskawkowe szaleństwo na poprawę nastroju

Harira by Joseph Seeletso
Przepis 61

Harira by Joseph Seeletso

Odrobina Afryki w twojej kuchni

tvnpix