zamknij

Miodowe żeberka z cukinią

Przepis

drugie danie Rodzaj dania | wymaga pracy Poziom trundności | powyżej 3 godz. Czas przygotowania | wieprzowina Główny składnik | 30 zł Koszt przygotowania | inne Kuchnia | 4 Ilość porcji
Żeberka w miodowej oprawie
Ugotowałem to!5
Dodajdo ulubionych
Usuńz ulubionych
0Oceń przepisTwoja ocenaOcena przepisuJuż oceniłeś
Drukujprzepis
Drukujlistę składników
brakkomentarzy
Jeśli chcesz dodać
przepis/inspiracje do ulubionych
zarejestruj się lub zaloguj
miodowe zeberka z cukinia8.jpg

Składniki

  • 1,5 kg żeberek wieprzowych
  • 4 cukinie
  • 6 łyżek miodu
  • 2 łyżki oliwy
  • 2 łyżki octu balsamicznego
  • 2 łyżeczki suszonego tymianku
  • 1 łyżeczka czerwonej papryki
  • do smaku sól
  • do smaku pieprz
  • 1 sałata
  • 8 pomidorków koktajlowych
0
2

Sposób przygotowania:

  • Zmieszaj w miseczce składniki marynaty: miód, oliwę, ocet balsamiczny, tymianek, czerwoną paprykę, sól i pieprz.
  • Mięso pokrój na kawałki wzdłuż kości, a cukinie w plastry. Rozprowadź marynatę szerokim pędzlem na żeberkach, skrop marynatą cukinie.
  • Włóż żeberka i cukinie do foliowych woreczków i odłóż na 12 godzin do lodówki.
  • Następnego dnia grilluj  na tackach na ogrodowym grillu, lub piecz pod przykryciem w piekarniku przez 40 minut w temp. 180 stopni. Podawaj z sałatą i pomidorkami.

 

 

Zainspiruj nas

Komentarze (0)

Dodaj komentarz do artykułu
  • Udostępnij komentarz w:
publikuj
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
Pomoc | Zasady forum
Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.

Zobacz również

Kotleciki z brzoskwiniami Przepis 12

Kotleciki z brzoskwiniami

Dla tych, którzy lubią niebanalne połączenia

Corpus delicti końca lata Przepis 211

Corpus delicti końca lata

Przepyszny deser — słodki dzięki malinom i kwaśny dzięki cytrynie

Chleb z płatkami owsianymi Przepis 172

Chleb z płatkami owsianymi

Zrób piekarnię w swoim domu. To naprawdę nie jest trudne!

Wrobiona cielęcina osadzona na talerzu z gangiem borowików Przepis 80

Wrobiona cielęcina osadzona na talerzu z gangiem borowików

Klasyczne połączenie grzybów i mięsa

Kanapki ze smażoną makrelą Przepis 150

Kanapki ze smażoną makrelą

Idealne na śniadanie lub kolację

Smażony solony śledź Piotra Kucharskiego
Przepis 22

Smażony solony śledź Piotra Kucharskiego

Podany na delikatnym puree

Champion cyklistów Przepis 16

Champion cyklistów

Niebanalna szarlotka

Kopytka Piotra Kucharskiego Przepis 2368

Kopytka Piotra Kucharskiego

Samodzielne danie lub przepyszny dodatek

tvnpix