zamknij

Miodowe żeberka z cukinią

Przepis

drugie danie Rodzaj dania | wymaga pracy Poziom trundności | powyżej 3 godz. Czas przygotowania | wieprzowina Główny składnik | 30 zł Koszt przygotowania | inne Kuchnia | 4 Ilość porcji
Żeberka w miodowej oprawie
Ugotowałem to!5
Dodajdo ulubionych
Usuńz ulubionych
0Oceń przepisTwoja ocenaOcena przepisuJuż oceniłeś
Drukujprzepis
Drukujlistę składników
brakkomentarzy
miodowe zeberka z cukinia8.jpg

Składniki

  • 1,5 kg żeberek wieprzowych
  • 4 cukinie
  • 6 łyżek miodu
  • 2 łyżki oliwy
  • 2 łyżki octu balsamicznego
  • 2 łyżeczki suszonego tymianku
  • 1 łyżeczka czerwonej papryki
  • do smaku sól
  • do smaku pieprz
  • 1 sałata
  • 8 pomidorków koktajlowych
0
2

Sposób przygotowania:

  • Zmieszaj w miseczce składniki marynaty: miód, oliwę, ocet balsamiczny, tymianek, czerwoną paprykę, sól i pieprz.
  • Mięso pokrój na kawałki wzdłuż kości, a cukinie w plastry. Rozprowadź marynatę szerokim pędzlem na żeberkach, skrop marynatą cukinie.
  • Włóż żeberka i cukinie do foliowych woreczków i odłóż na 12 godzin do lodówki.
  • Następnego dnia grilluj  na tackach na ogrodowym grillu, lub piecz pod przykryciem w piekarniku przez 40 minut w temp. 180 stopni. Podawaj z sałatą i pomidorkami.

 

 

Zainspiruj nas

Komentarze (0)

Dodaj komentarz do artykułu
  • Udostępnij komentarz w:
publikuj
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
Pomoc | Zasady forum
Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.

Zobacz również

Sarna w wielkim mieście Przepis 20

Sarna w wielkim mieście

Burgery z dziczyzną i nietypowym dżemem

Kotlety mielone na ostro Przepis 19

Kotlety mielone na ostro

Nowa wersja znanego dania

Puszyste ego Przepis 14

Puszyste ego

Rozpływający się w ustach krem z sosem malinowym

Kotleciki z brzoskwiniami Przepis 12

Kotleciki z brzoskwiniami

Dla tych, którzy lubią niebanalne połączenia

Wrobiona cielęcina osadzona na talerzu z gangiem borowików Przepis 80

Wrobiona cielęcina osadzona na talerzu z gangiem borowików

Klasyczne połączenie grzybów i mięsa

Kopytka Piotra Kucharskiego Przepis 2368

Kopytka Piotra Kucharskiego

Samodzielne danie lub przepyszny dodatek

Zupa tajska Kasi Klich
Przepis 14

Zupa tajska Kasi Klich

Ogień w gardle!

Harira by Joseph Seeletso
Przepis 61

Harira by Joseph Seeletso

Odrobina Afryki w twojej kuchni

tvnpix