Miodowe żeberka z cukinią
Przepis
drugie danie Rodzaj dania | wymaga pracy Poziom trundności | powyżej 3 godz. Czas przygotowania | wieprzowina Główny składnik | 30 zł Koszt przygotowania | inne Kuchnia | 4 Ilość porcjiŻeberka w miodowej oprawie
Ugotowałem to!5
Dodajdo ulubionych
Usuńz ulubionych
Oceń przepisTwoja ocenaOcena przepisuJuż oceniłeś
Drukujprzepis
Drukujlistę składników
brakkomentarzy
Składniki
- 1,5 kg żeberek wieprzowych
- 4 cukinie
- 6 łyżek miodu
- 2 łyżki oliwy
- 2 łyżki octu balsamicznego
- 2 łyżeczki suszonego tymianku
- 1 łyżeczka czerwonej papryki
- do smaku sól
- do smaku pieprz
- 1 sałata
- 8 pomidorków koktajlowych
0
2
Sposób przygotowania:
- Zmieszaj w miseczce składniki marynaty: miód, oliwę, ocet balsamiczny, tymianek, czerwoną paprykę, sól i pieprz.
- Mięso pokrój na kawałki wzdłuż kości, a cukinie w plastry. Rozprowadź marynatę szerokim pędzlem na żeberkach, skrop marynatą cukinie.
- Włóż żeberka i cukinie do foliowych woreczków i odłóż na 12 godzin do lodówki.
- Następnego dnia grilluj na tackach na ogrodowym grillu, lub piecz pod przykryciem w piekarniku przez 40 minut w temp. 180 stopni. Podawaj z sałatą i pomidorkami.
Zainspiruj nas
Komentarze (0)
Dodaj komentarz do artykułu
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
pokaż wszystkie komentarze
Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.