zamknij

Miodowe żeberka z cukinią

Przepis

drugie danie Rodzaj dania | wymaga pracy Poziom trundności | powyżej 3 godz. Czas przygotowania | wieprzowina Główny składnik | 30 zł Koszt przygotowania | inne Kuchnia | 4 Ilość porcji
Żeberka w miodowej oprawie
Ugotowałem to!5
Dodajdo ulubionych
Usuńz ulubionych
0Oceń przepisTwoja ocenaOcena przepisuJuż oceniłeś
Drukujprzepis
Drukujlistę składników
brakkomentarzy
miodowe zeberka z cukinia8.jpg

Składniki

  • 1,5 kg żeberek wieprzowych
  • 4 cukinie
  • 6 łyżek miodu
  • 2 łyżki oliwy
  • 2 łyżki octu balsamicznego
  • 2 łyżeczki suszonego tymianku
  • 1 łyżeczka czerwonej papryki
  • do smaku sól
  • do smaku pieprz
  • 1 sałata
  • 8 pomidorków koktajlowych
0
2

Sposób przygotowania:

  • Zmieszaj w miseczce składniki marynaty: miód, oliwę, ocet balsamiczny, tymianek, czerwoną paprykę, sól i pieprz.
  • Mięso pokrój na kawałki wzdłuż kości, a cukinie w plastry. Rozprowadź marynatę szerokim pędzlem na żeberkach, skrop marynatą cukinie.
  • Włóż żeberka i cukinie do foliowych woreczków i odłóż na 12 godzin do lodówki.
  • Następnego dnia grilluj  na tackach na ogrodowym grillu, lub piecz pod przykryciem w piekarniku przez 40 minut w temp. 180 stopni. Podawaj z sałatą i pomidorkami.

 

 

Zainspiruj nas

Komentarze (0)

Dodaj komentarz do artykułu
  • Udostępnij komentarz w:
publikuj
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
Pomoc | Zasady forum
Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.

Zobacz również

Babka ziemniaczana Przepis 27117

Babka ziemniaczana

Podlaski specjał

Klasyczny śledź w śmietanie z pieczonymi ziemniakami i burakami Piotra Kucharskiego
Przepis 22

Klasyczny śledź w śmietanie z pieczonymi ziemniakami i burakami Piotra Kucharskiego

Klasyka na twoim stole

Ośmiorniczki w sosie pomidorowym Piotra Kucharskiego Przepis 311

Ośmiorniczki w sosie pomidorowym Piotra Kucharskiego

Efektowne i proste danie

Corpus delicti końca lata Przepis 211

Corpus delicti końca lata

Przepyszny deser — słodki dzięki malinom i kwaśny dzięki cytrynie

Rozśpiewany deser na lekkim rauszu Przepis 13

Rozśpiewany deser na lekkim rauszu

Takie ciasto rozweseli każdego

Kotlety mielone na ostro Przepis 19

Kotlety mielone na ostro

Nowa wersja znanego dania

Tatar ze śledzia
Przepis 13

Tatar ze śledzia

Rybna poezja na kromce pumpernikla

Ryż, kasza i kurczak w pomidorach Przepis 10

Ryż, kasza i kurczak w pomidorach

Wszystko, co lubisz na jednym talerzu!

tvnpix