zamknij

Miodowo-orzechowe gofry holenderskie

Przepis

śniadanie Rodzaj dania | proste Poziom trundności | 15 min. Czas przygotowania | ciasto Główny składnik | 10 zł Koszt przygotowania | inne Kuchnia | 5 Ilość porcji
toffeenutbar
Autor przepisu:
Z mąki razowej i pszennej
Ugotowałem to!0
Dodajdo ulubionych
Usuńz ulubionych
0Oceń przepisTwoja ocenaOcena przepisuJuż oceniłeś
Drukujprzepis
Drukujlistę składników
5komentarzy
Autor: toffeenutbarRazowe miodowo-orzechowe gofry holenderskie

Składniki

  • 200 g mąki razowej
  • 100 g mąki pszennej
  • szczypta soli
  • 2 jajka
  • 15 g proszku do pieczenia
  • 3 łyżki miodu
  • 1/2 szklanki zmielonych orzechów włoskich
  • 1 łyżeczka cynamonu
  • 1 łyżeczka przyprawy do piernika
0
2

 

 

Sposób przygotowania:

  • Wszystkie składniki dobrze zmiksuj, otrzymując konsystencję ciasta naleśnikowego. Upiecz w gofrownicy.
  • Gofry są bardzo smaczne, chrupiące, długo zachowują swą kruchość.

 

 

 

Zainspiruj nas

Komentarze (5)

Dodaj komentarz do artykułu
  • Udostępnij komentarz w:
publikuj
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
~Gość

Gofry! zajebisy pomysł, uwelbiamy gofry.

  • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
      0
    • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
        0
      • zgłoś naruszenie
      ~Gość

      Takie orzechowe to można dodatkowo podać z masłem orzechowym (crunchy, lidl), pyszności.

      • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
          0
        • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
            0
          • zgłoś naruszenie
          ~Gość

          Bzdura a gdzie mleko i woda po zmieszaniu tych składników nie wyjdzie nawet gniot

          • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
              0
            • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
                0
              • zgłoś naruszenie
              toffeenutbar
              toffeenutbar

              zgadza się, w przepisie brakuje jednego składnika : mleka w ilości 0,5 litra. za niedopatrzenie przepraszam

              • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
                  0
                • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
                    0
                  • zgłoś naruszenie
                  ~Gość

                  Mąka razowa też ma być pszenna? Czy żytnia? A może autor przepisu nie widzi różnicy między sposobem produkcji mąki a zbożem, z którego pochodzi?

                  • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
                      0
                    • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
                        0
                      • zgłoś naruszenie
                      Pomoc | Zasady forum
                      Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.

                      Zobacz również

                      Kurczak w boczku - Saltimbocca po polsku Piotra Kucharskiego Przepis 116

                      Kurczak w boczku - Saltimbocca po polsku Piotra Kucharskiego

                      Włoska potrawa w polskim wydaniu

                      Wrobiona cielęcina osadzona na talerzu z gangiem borowików Przepis 80

                      Wrobiona cielęcina osadzona na talerzu z gangiem borowików

                      Klasyczne połączenie grzybów i mięsa

                      Pudding z bagietki Przepis 17

                      Pudding z bagietki

                      Pudding z bagietki? To możliwe nie tylko w Anglii

                      Kolorowa samba warzywna Przepis 21

                      Kolorowa samba warzywna

                      Zdrowe i pyszne danie

                      Kopytka Piotra Kucharskiego Przepis 2368

                      Kopytka Piotra Kucharskiego

                      Samodzielne danie lub przepyszny dodatek

                      Sałatka z marynowanymi grzybami Przepis 14

                      Sałatka z marynowanymi grzybami

                      Grzybowo-ziemniaczane szaleństwo serwuj na obiad!

                      Niewinna sałata skazana na towarzystwo mafijnej Gruchy Przepis 20

                      Niewinna sałata skazana na towarzystwo mafijnej Gruchy

                      Ta sałatka przekona cię do pietruszki!

                      Bruschetta z fasolą
                      Przepis 12

                      Bruschetta z fasolą

                      Specjalność Włochów na przystawkę

                      tvnpix