zamknij

Miodowo-orzechowe gofry holenderskie

Przepis

śniadanie Rodzaj dania | proste Poziom trundności | 15 min. Czas przygotowania | ciasto Główny składnik | 10 zł Koszt przygotowania | inne Kuchnia | 5 Ilość porcji
toffeenutbar
Autor przepisu:
Z mąki razowej i pszennej
Ugotowałem to!0
Dodajdo ulubionych
Usuńz ulubionych
0Oceń przepisTwoja ocenaOcena przepisuJuż oceniłeś
Drukujprzepis
Drukujlistę składników
5komentarzy
Jeśli chcesz dodać
przepis/inspiracje do ulubionych
zarejestruj się lub zaloguj
Autor: toffeenutbarRazowe miodowo-orzechowe gofry holenderskie

Składniki

  • 200 g mąki razowej
  • 100 g mąki pszennej
  • szczypta soli
  • 2 jajka
  • 15 g proszku do pieczenia
  • 3 łyżki miodu
  • 1/2 szklanki zmielonych orzechów włoskich
  • 1 łyżeczka cynamonu
  • 1 łyżeczka przyprawy do piernika
0
2

 

 

Sposób przygotowania:

  • Wszystkie składniki dobrze zmiksuj, otrzymując konsystencję ciasta naleśnikowego. Upiecz w gofrownicy.
  • Gofry są bardzo smaczne, chrupiące, długo zachowują swą kruchość.

 

 

 

Zainspiruj nas

Zobacz również

Orzechowy gangster z Bronxu Przepis 62

Orzechowy gangster z Bronxu

Rozpływające się w ustach ciasto przypominające smakiem ulubione batoniki

Kopytka Piotra Kucharskiego Przepis 2368

Kopytka Piotra Kucharskiego

Samodzielne danie lub przepyszny dodatek

Ośmiorniczki w sosie pomidorowym Piotra Kucharskiego Przepis 311

Ośmiorniczki w sosie pomidorowym Piotra Kucharskiego

Efektowne i proste danie

Pudding z bagietki Przepis 17

Pudding z bagietki

Pudding z bagietki? To możliwe nie tylko w Anglii

Carpaccio z buraków Kasi Klich
Przepis 66

Carpaccio z buraków Kasi Klich

Wytworna wersja pospolitego warzywa

Bifeki faszerowane serem feta Przepis 22

Bifeki faszerowane serem feta

Kotlety po grecku

Sarna w wielkim mieście Przepis 20

Sarna w wielkim mieście

Burgery z dziczyzną i nietypowym dżemem

Chrupiące płatki owsiane Przepis 210

Chrupiące płatki owsiane

Pyszne i proste śniadanie

tvnpix