zamknij

Miodowy karp świąteczny

Przepis

przystawka Rodzaj dania | wymaga pracy Poziom trundności | 1 godz. Czas przygotowania | ryby Główny składnik | 50 zł Koszt przygotowania | kuchnia polska Kuchnia | 4 Ilość porcji
Karp z miodem i migdałami
Ugotowałem to!0
Dodajdo ulubionych
Usuńz ulubionych
0Oceń przepisTwoja ocenaOcena przepisuJuż oceniłeś
Drukujprzepis
Drukujlistę składników
1komentarz
Jeśli chcesz dodać
przepis/inspiracje do ulubionych
zarejestruj się lub zaloguj
Miodowy karp świąteczny

Składniki

  • 2 filety z karpia
  • 45 g  płatków migdałowych
  • 1/2 cytryny
  • do oprószenia mąka
  • 5 łyżek miodu
  • 2 łyżki  syropu klonowego
  • łyżeczka  cukru
  • do smaku sól i pieprz
0
3

Sposób przygotowania:

  • Z filetów przygotuj 4 porcje ryby.
  • Skrop sokiem z cytryny i odstaw na 20 minut. Na suchej patelni upraż płatki migdałowe.
  • Oprósz karpia mąką z dodatkiem soli i pieprzu.
  • Usmaż na rumiano. Przełóż do naczynia żaroodpornego, posyp cukrem, polej syropem i miodem.
  • Piecz w piekarniku przez ok. 20 minut w temperaturze 170 °C.
  • Rybę ułóż na półmisku i udekoruj uprażonymi płatkami migdałowymi.
Zainspiruj nas

Komentarze (1)

Dodaj komentarz do artykułu
  • Udostępnij komentarz w:
publikuj
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
~Gość

Znam ten przepis od mamy. Naprawdę pycha...

  • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
      0
    • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
        0
      • zgłoś naruszenie
      Pomoc | Zasady forum
      Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.

      Zobacz również

      Sztuka mięsa z ziemniaczkami i marchewką Przepis 10

      Sztuka mięsa z ziemniaczkami i marchewką

      Wołowina z pysznymi ziemniakami i sosem

      Kaczka pływaczka Przepis 30

      Kaczka pływaczka

      Kaczka i ziemniaki na słodko

      Kurczak w boczku - Saltimbocca po polsku Piotra Kucharskiego Przepis 116

      Kurczak w boczku - Saltimbocca po polsku Piotra Kucharskiego

      Włoska potrawa w polskim wydaniu

      Klasyczny śledź w śmietanie z pieczonymi ziemniakami i burakami Piotra Kucharskiego
      Przepis 22

      Klasyczny śledź w śmietanie z pieczonymi ziemniakami i burakami Piotra Kucharskiego

      Klasyka na twoim stole

      Niewinna sałata skazana na towarzystwo mafijnej Gruchy Przepis 20

      Niewinna sałata skazana na towarzystwo mafijnej Gruchy

      Ta sałatka przekona cię do pietruszki!

      Pizza polska w wersji królewskiej Grzegorza Łapanowskiego Przepis 116

      Pizza polska w wersji królewskiej Grzegorza Łapanowskiego

      Pizza godna królów

      Carpaccio z buraków Kasi Klich
      Przepis 66

      Carpaccio z buraków Kasi Klich

      Wytworna wersja pospolitego warzywa

      Babka ziemniaczana Przepis 27117

      Babka ziemniaczana

      Podlaski specjał

      tvnpix