zamknij

Młoda marchew duszona z tymiankiem

Przepis

przystawka Rodzaj dania | proste Poziom trundności | 30 min. Czas przygotowania | warzywa Główny składnik | 10 zł Koszt przygotowania | inne Kuchnia | 2 Ilość porcji
Autor przepisu:
Przełam słodki smak marchewki
Ugotowałem to!0
Dodajdo ulubionych
Usuńz ulubionych
0Oceń przepisTwoja ocenaOcena przepisuJuż oceniłeś
Drukujprzepis
Drukujlistę składników
1komentarz
Autor: hercik17Młoda marchew duszona z tymiankiem

Składniki

  • pęczek młodej marchewki
  • 1 mała cebula
  • gałązki świeżego tymianku
  • 2 szczypty cukru
  • 1-2 łyżki soku z cytryny
  • 1-2 łyżki masła
  • 1 łyżka miodu
  • do smaku pieprz
  • do smaku sól
0
2

 

Sposób przygotowania:

  • Marchewkę oczyść
  • Odetnij zieloną nać,pozostawiając tylko około 1,5 cm zielonego
  • W osolonej i lekko posłodzonej wodzie gotuj marchewki dodając łyżkę soku z cytryny
  • Gotuj około 20-25 minut
  • Następnie na patelni rozgrzej masło, dodając poszatkowaną drobniutko cebulkę, czosnek
  • Duś,aż się delikatnie zeszkl
  • Całość dopraw pieprzem, solą, odrobiną cukru, sokiem z cytryny, miodem i tymiankiem
  • Mieszaj i dodaj marchewki
  • Duś około 5 minut na małym ogniu,mieszając delikatnie.
  • Marchewki podaj obsypane świeżym tymiankiem
Zainspiruj nas

Komentarze (1)

Dodaj komentarz do artykułu
  • Udostępnij komentarz w:
publikuj
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
~Gość

dziękuję za przepis.
Dziś wypróbuję, wygląda smakowicie :)

  • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
      0
    • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
        0
      • zgłoś naruszenie
      Pomoc | Zasady forum
      Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.

      Zobacz również

      Gulasz z kopytkami Przepis 197

      Gulasz z kopytkami

      Wieprzowina w aromatycznym gulaszu

      Karp w sosie grzybowym Ani Starmach Przepis 21

      Karp w sosie grzybowym Ani Starmach

      Nowa wersja podania tradycyjnej ryby

      Kotleciki z brzoskwiniami Przepis 12

      Kotleciki z brzoskwiniami

      Dla tych, którzy lubią niebanalne połączenia

      Sałatka z marynowanymi grzybami Przepis 14

      Sałatka z marynowanymi grzybami

      Grzybowo-ziemniaczane szaleństwo serwuj na obiad!

      Orzechowy gangster z Bronxu Przepis 63

      Orzechowy gangster z Bronxu

      Rozpływające się w ustach ciasto przypominające smakiem ulubione batoniki

      Pizza polska w wersji królewskiej Grzegorza Łapanowskiego Przepis 116

      Pizza polska w wersji królewskiej Grzegorza Łapanowskiego

      Pizza godna królów

      Ryba w curry Przepis 15

      Ryba w curry

      Indie na talerzu

      Kotlety mielone na ostro Przepis 19

      Kotlety mielone na ostro

      Nowa wersja znanego dania

      tvnpix