Młoda marchew duszona z tymiankiem
Przepis
przystawka Rodzaj dania | proste Poziom trundności | 30 min. Czas przygotowania | warzywa Główny składnik | 10 zł Koszt przygotowania | inne Kuchnia | 2 Ilość porcji
Autor przepisu:
hercik17
Przełam słodki smak marchewki
Ugotowałem to!0
Dodajdo ulubionych
Usuńz ulubionych
Oceń przepisTwoja ocenaOcena przepisuJuż oceniłeś
Drukujprzepis
Drukujlistę składników
1komentarz
Składniki
- pęczek młodej marchewki
- 1 mała cebula
- gałązki świeżego tymianku
- 2 szczypty cukru
- 1-2 łyżki soku z cytryny
- 1-2 łyżki masła
- 1 łyżka miodu
- do smaku pieprz
- do smaku sól
0
2
Sposób przygotowania:
- Marchewkę oczyść
- Odetnij zieloną nać,pozostawiając tylko około 1,5 cm zielonego
- W osolonej i lekko posłodzonej wodzie gotuj marchewki dodając łyżkę soku z cytryny
- Gotuj około 20-25 minut
- Następnie na patelni rozgrzej masło, dodając poszatkowaną drobniutko cebulkę, czosnek
- Duś,aż się delikatnie zeszkl
- Całość dopraw pieprzem, solą, odrobiną cukru, sokiem z cytryny, miodem i tymiankiem
- Mieszaj i dodaj marchewki
- Duś około 5 minut na małym ogniu,mieszając delikatnie.
- Marchewki podaj obsypane świeżym tymiankiem
Zainspiruj nas
Komentarze (1)
Dodaj komentarz do artykułu
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
pokaż wszystkie komentarze
dziękuję za przepis.
Dziś wypróbuję, wygląda smakowicie :)
- 0Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieZaloguj się aby oceniaćOstatnio ocenili:
- 0Tyle osób ocenia komentarz negatywnieZaloguj się aby oceniaćOstatnio ocenili:
- podziel się
- zgłoś naruszenie
Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.