zamknij

Młoda marchew duszona z tymiankiem

Przepis

przystawka Rodzaj dania | proste Poziom trundności | 30 min. Czas przygotowania | warzywa Główny składnik | 10 zł Koszt przygotowania | inne Kuchnia | 2 Ilość porcji
Autor przepisu:
Przełam słodki smak marchewki
Ugotowałem to!0
Dodajdo ulubionych
Usuńz ulubionych
0Oceń przepisTwoja ocenaOcena przepisuJuż oceniłeś
Drukujprzepis
Drukujlistę składników
1komentarz
Autor: hercik17Młoda marchew duszona z tymiankiem

Składniki

  • pęczek młodej marchewki
  • 1 mała cebula
  • gałązki świeżego tymianku
  • 2 szczypty cukru
  • 1-2 łyżki soku z cytryny
  • 1-2 łyżki masła
  • 1 łyżka miodu
  • do smaku pieprz
  • do smaku sól
0
2

 

Sposób przygotowania:

  • Marchewkę oczyść
  • Odetnij zieloną nać,pozostawiając tylko około 1,5 cm zielonego
  • W osolonej i lekko posłodzonej wodzie gotuj marchewki dodając łyżkę soku z cytryny
  • Gotuj około 20-25 minut
  • Następnie na patelni rozgrzej masło, dodając poszatkowaną drobniutko cebulkę, czosnek
  • Duś,aż się delikatnie zeszkl
  • Całość dopraw pieprzem, solą, odrobiną cukru, sokiem z cytryny, miodem i tymiankiem
  • Mieszaj i dodaj marchewki
  • Duś około 5 minut na małym ogniu,mieszając delikatnie.
  • Marchewki podaj obsypane świeżym tymiankiem
Zainspiruj nas

Komentarze (1)

Dodaj komentarz do artykułu
  • Udostępnij komentarz w:
publikuj
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
~Gość

dziękuję za przepis.
Dziś wypróbuję, wygląda smakowicie :)

  • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
      0
    • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
        0
      • zgłoś naruszenie
      Pomoc | Zasady forum
      Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.

      Zobacz również

      Rozśpiewany deser na lekkim rauszu Przepis 13

      Rozśpiewany deser na lekkim rauszu

      Takie ciasto rozweseli każdego

      Śledzie Kasi Klich
      Przepis 34

      Śledzie Kasi Klich

      Śledź o korzennym posmaku

      Burgery z musztardą i boczkiem Przepis 412

      Burgery z musztardą i boczkiem

      W klimacie amerykańskiego baru

      Wiśniowy drift Przepis 103

      Wiśniowy drift

      Sernik z sosem wiśniowym

      Kociołek łososiowo-pomidorowy Przepis 15

      Kociołek łososiowo-pomidorowy

      Przepyszna zupa — do wypróbowania!

      Klasyczny śledź w śmietanie z pieczonymi ziemniakami i burakami Piotra Kucharskiego
      Przepis 22

      Klasyczny śledź w śmietanie z pieczonymi ziemniakami i burakami Piotra Kucharskiego

      Klasyka na twoim stole

      Orzechowy gangster z Bronxu Przepis 63

      Orzechowy gangster z Bronxu

      Rozpływające się w ustach ciasto przypominające smakiem ulubione batoniki

      Deser z mrożonych truskawek Przepis 17

      Deser z mrożonych truskawek

      Truskawkowe szaleństwo na poprawę nastroju

      tvnpix