zamknij

KBR

Aktualności konkursowe GłosowaniePrzepisyZadania konkursowe i wynikiKonkurs i Nagrody

Moje włoskie śniadanie

Przepis konkursowy

śniadanie Rodzaj dania | proste Poziom trundności | 15 min. Czas przygotowania | pomidory Główny składnik | 10 zł Koszt przygotowania | kuchnia włoska Kuchnia | 2 Ilość porcji
okolicepalnika blox pl
Autor przepisu: zobacz blog autora
Przepis zgłoszony do konkursu Kulinarny Blog Roku 2013
Ugotowałem to!4
Dodajdo ulubionych
Usuńz ulubionych
0Oceń przepisTwoja ocenaOcena przepisuJuż oceniłeś
Drukujprzepis
Drukujlistę składników
1komentarz
Jeśli chcesz dodać
przepis/inspiracje do ulubionych
zarejestruj się lub zaloguj
Autor: http://okolicepalnika.blox.pl/htmlMoje włoskie śniadanie

Składniki

  • 2 Ciabatty
  • 2 pomidory
  • 1 kulka mozzarelli
  • niewielki pęczek bazylii
  • 1 ząbek czosnku
  • do smarowania masło Lurpak
  • garść pestek dyni
  • do smaku sól i pieprz
  • kilka kropli oliwy z oliwek
0
3

Sposób przygotowania:

  • Po pierwsze - Przekrój ciabattę na pół, posmaruj delikatnie masłem i zgrilluj na patelni. Następnie każdą część natrzyj przekrojonym ząbkiem czosnku.
  • Po drugie - Dwa pomidory przekrój w ósemki, a następnie usuń z nich pestki (tym razem zależy nam jedynie na miąższu, ale pestki świetnie sprawdzą się jako element zupy lub sosu pomidorowego). Pomidory pokrój w niewielką kostkę. Krótko podsmaż je na patelni, na której grillowałeś ciabatty, dorzuć też do nich drobno posiekany ząbek czosnku, którym nacierałeś pieczywo. Lekko posól, popieprz i skrop niewielką ilością oliwy z oliwek.
  • Po trzecie - Podsmażone pomidory wymieszaj z pokrojoną w podobną kostkę mozzarellą. Następnie solidną porcję takiej mieszanki wyłóż na każdą z ciabatt.
  • Po czwarte - Kanapki posyp uprażonymi pestkami dyni oraz dużą ilością posiekanej drobno bazylii.

Komentarze (1)

Dodaj komentarz do artykułu
  • Udostępnij komentarz w:
publikuj
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
~Gość

Właśnie takie Włochy mi się marzą

  • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
      0
    • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
        0
      • zgłoś naruszenie
      Pomoc | Zasady forum
      Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.

      Zobacz również

      Kociołek łososiowo-pomidorowy Przepis 13

      Kociołek łososiowo-pomidorowy

      Przepyszna zupa — do wypróbowania!

      Pudding z bagietki Przepis 17

      Pudding z bagietki

      Pudding z bagietki? To możliwe nie tylko w Anglii

      Bifeki faszerowane serem feta Przepis 22

      Bifeki faszerowane serem feta

      Kotlety po grecku

      Bruschetta z fasolą
      Przepis 12

      Bruschetta z fasolą

      Specjalność Włochów na przystawkę

      Puszyste ego Przepis 14

      Puszyste ego

      Rozpływający się w ustach krem z sosem malinowym

      Harira by Joseph Seeletso
      Przepis 61

      Harira by Joseph Seeletso

      Odrobina Afryki w twojej kuchni

      Kaczka pływaczka Przepis 30

      Kaczka pływaczka

      Kaczka i ziemniaki na słodko

      Śledzie Kasi Klich
      Przepis 34

      Śledzie Kasi Klich

      Śledź o korzennym posmaku

      tvnpix